Chainsaw syarikat Sweden HusqvarnaPada ladang swasta, adalah mustahil untuk dilakukan tanpa gergaji yang baik. Chainsaw Husqvarna adalah alat yang berguna dengan kerja keras yang menjadi aktiviti yang menarik. Syarikat Swedia Husqvarna c sejak 1687 adalah pengeluar dan pemaju pelbagai model gergaji. Dalam pelbagai instrumen amatur, sesiapa sahaja boleh memilih pembantu untuk pembinaan, menuai kayu bakar atau membersihkan cawangan pokok.

Kenapa chainsaw Husqvarna dikelaskan sebagai model terbaik

Salah satu model rentas terbaikAlat sempurna tidak dicipta, dan setiap pengilang berkomitmen untuk kecemerlangan. Di pasaran, gergaji rantai bersaing dalam satu kelas Husqvarna, Shtil, Mitra dan Makita. Ini adalah peralatan mewah. Pilihannya hebat, ia perlu mengetahui ciri-ciri jenama, supaya tidak tersilap.

Untuk rangkaian keseluruhan Husqvarna gergaji dicirikan oleh penambahbaikan yang memudahkan kerja dan menjadikannya lebih selesa. Pada mulanya, barang-barang baru dipasang pada peralatan profesional, maka mereka akan ditambahkan ke susunan model amatir. Pilihan ini termasuk:

 • enjin X-Torq, yang membolehkan mengurangkan pelepasan ke atmosfera dan menjimatkan bahan api, meningkatkan tork;
 • pelarasan automatik karburetor untuk beban kerja oleh sistem Auto Tune;
 • pembersihan sentrifugal sebelum pengambilan udara Air Suntikan menyediakan penggantian penapis yang lebih jarang berlaku;
 • sistem redaman getaran pada pemegang diwakili oleh peredam, penyerap Vib Rendah;
 • penggunaan primer – sistem pelancaran yang mudah;
 • The tensioner chain terletak di sisi;
 • Gunakan kunci tunggal untuk operasi yang sering dilakukan;
 • Roda pemancaran yang didorong, sebagai tambahan kepada bekalan pelincir automatik, mempunyai pembukaan untuk penunjuk tambahan.

Dibentangkan bukan senarai lengkap penambahbaikan, dalam beberapa model gergaji Husqvarna ada perubahan tambahan.

Rangkaian gerabak asal Husqvarna hanya tersedia di 4 buah negaraUntuk mengecualikan pemalsuan jenama terkenal, senarai negara-negara di mana model-model ini dihasilkan diterbitkan. Sekiranya terdapat negara lain pada tanda itu, maka ini adalah satu salinan. Barangan diletakkan:

 • di Amerika Syarikat – 132E, 142E;
 • Jenama Rusia, Khimki – 254XR, 257, 262ХР, 262ХРН;
 • di Brazil – 55, 61, 288XP, 268, 272XP:
 • Jenama yang tersisa dihasilkan di perusahaan utama di Sweden.

Oleh itu, hasil pengeluaran Cina tidak lagi merujuk kepada produk berjenama, ia adalah murah, pembaikan adalah khusus.

Dalam sebarang arahan operasi, proses menggergaji dipertimbangkan dari sudut keselamatan. Di dalam rumah, anda perlu mendekati alat dengan penjagaan yang munasabah. Jauhi hubungan dengan anak-anak. Saw yang tidak berfungsi dan dibiarkan tanpa pengawasan harus ditutupi dengan penutup pelindung.

Alat ganti untuk gergaji boleh dibeli di pusat servisKelebihan gergaji adalah ketersediaan bilangan pusat servis yang mencukupi di mana anda boleh membeli alat ganti untuk gerudi Husqvarna. Pada pandangan pertama, peranti kompleks dibaiki di rumah. Adalah penting untuk memahami mekanisme dan interaksi semua nod. Selepas tempoh jaminan, beberapa operasi boleh dijalankan secara berasingan. Anda perlu menilai secara tepat kemahiran anda dan memperbaiki sistem karburator atau omboh yang lebih baik untuk mengamanahkan pakar. Alat ganti untuk gerudi Husqvarna boleh ditulis melalui kedai dalam talian dengan penghantaran melalui kurier atau mel. Untuk setiap jenama alat ganti disiapkan secara berasingan.

Kenapa saya memerlukan manual arahan untuk alat itu

Walaupun anda bekerja di “Persahabatan” atau melihat lain, alat baru, yang dibungkus dalam kotak, adalah misteri. Dan dokumentasi teknikal hanya akan membolehkan anda tidak membuat kesilapan di peringkat perhimpunan dan permulaan. Pertama sekali, anda perlu mempelajari manual arahan untuk rantaian Husqvarna, yang dibangunkan untuk setiap model.

Sebelum menggunakan rantaian Husqvarna, perlu mempelajari pengajaranSetiap arahan termasuk:

 1. Peruntukan kerja yang selamat, menyediakan penyediaan instrumen, pengendali dan tempat kerja. Banyak ruang yang ditumpukan kepada kerja selamat dengan unit gergaji.
 2. Secara terperinci dengan gambar-gambar demonstrasi, pemasangan unit gergaji, ketegangannya dijelaskan. Bagaimana dengan betul mengisi sistem pembekalan bahan api. Urutan permulaan dan alat jimat.
 3. Peraturan operasi yang selamat diterangkan secara terperinci dan bagaimana untuk membuat instrumen agar kerja itu selesa, pulangannya adalah minimum.
 4. Penyelenggaraan dan pembaikan unit utama direka langkah demi langkah. Di sini kami juga menawarkan jadual TO untuk gergaji.
 5. Dalam ciri teknikal peralatan, parameter perhimpunan dikumpulkan, yang akan diperlukan untuk pembaikan dan penggantian. Terutamanya adalah perlu untuk memberi perhatian, rantaian untuk Husqvarna gergaji perlu dibeli mengikut ciri-ciri yang ditunjukkan dalam Arahan. Untuk kegunaan amatur hanya berprofil rendah bilah yang sesuai.

Dalam barisan jenama gergaji Huskvarna menganggap paling banyak permintaan di ladang subsidiari.

Tinjauan model model gergaji perbezaan mereka

Komponen utama rantaian rantaiUntuk memilih alat untuk bekerja, anda perlu membiasakan diri dengan beberapa model, mengetahui perbezaannya dan membeli gergaji sesuai permintaan.

Chainsaw Husqvarna 236 bertujuan untuk kegunaan domestik. Ia boleh dilengkapi dengan bas 35 atau 40 cm. Semua pilihan di atas boleh didapati dalam alat ini, memastikan permulaan yang mudah walaupun di musim sejuk. Ia secara ekonomi menggunakan bahan api dan dua kali pelepasan produk pembakaran.

Chainsaw Husqvarna 236Kuasa gergaji Husqvarna 236 adalah 1.9 liter. dengan. atau 1400 watt. Dengan tayar kecil dan berat 4.6 kg, ia mudah untuk memotong pokok di taman, mengisar cawangan dan melihat kayu kecil, tetapi tidak larch.

Model padat, dilengkapi dengan enjin ekonomi, adalah sejagat. Jumlah kebuk pembakaran adalah 38 cm3, Kapasiti bahan bakar sebanyak 0.3 liter cukup untuk satu jam operasi berterusan. Sistem pelinciran rantaian terpaksa, ia termasuk tangki sebanyak 0.2 liter, tetapi juga boleh menyembur melalui lubang khas.

Recall masters yang bekerja pada gergaji profesional, yang mempunyai sesuatu untuk membandingkan, perhatikan kelembutan pemotongan dan ergonomik model. Mereka juga memberi amaran bahawa spesimen dengan karburet yang tidak terkawal jatuh. Produk sedemikian digantikan, masalahnya diselesaikan semata-mata. Komen-komen lain mengenai gergaji tidak dinyatakan.

Chainsaw Husqvarna 142Chainsaw Husqvarna 142 merujuk kepada instrumen separa profesional. Ia digunakan untuk penuaian musim sejuk kayu api di kawasan luar bandar. Pada musim sejuk, pada suhu minus, ia bermula dari keempat kalinya. Terutamanya mengesan lengkung, yang membolehkan anda membuat cengkaman yang selesa. Dengan alat ini, anda boleh bekerja dengan tinggi:

 • pemegang cengkaman yang selesa;
 • Permulaan mudah disediakan oleh musim semi awal;
 • brek inersia rantai mengurangkan kesan apabila menggergaji kayu;
 • pengagihan seragam berat dengan pemisahan blok motor dan tangki bahan api seterusnya mengurangkan getaran;
 • palsu tiga bahagian crankshaft meningkatkan daya gergaji.

Anda tidak boleh bekerja pada ketinggian dengan mana-mana alat. Di hutan, sukar untuk mengekalkan keseimbangan di bawah beban. Oleh itu, orang ini, rantaian Husqvarna yang boleh dipercayai dari pengeluaran Amerika, akan mendekati orang yang berkaitan dengan pendirian rumah negara.

Ciri-ciri teknikal saw:

 • kuasa dua lejang enjin – 1.9 kW;
 • jumlah bahan api maksimum adalah 410 cm3;
 • bekas minyak – 200 cm3;
 • panjang tayar – 33-38 cm;
 • jumlah berat sebelum mengisi minyak – 4,6 kg.

Penjagaan harus diambil apabila bekerja dengan gergaji. Tidak dapat bergerak dari satu objek ke objek lain dengan mekanisme kerja. Apabila beroperasi, ikut arahan operasi untuk rantaian Husqvarna.

Ulasan tentang model hanya positif. Profesional ambil perhatian bahawa mereka bekerja selama beberapa jam tanpa keletihan tangan mereka. Pada musim sejuk ia bermula dari 4 kali, pada musim panas ia perlu untuk berehat lebih kerap bukan untuk memanaskan enjin. Terdapat amaran, apabila memotong pada sudut dari takungan, minyak mengalir keluar.

Chainsaw Husqvarna 240Chainsaw Husqvarna 240 – contoh alat rumah tangga generasi baru. Pilihan baru, sebagai tambahan kepada yang disenaraikan, ciri untuk semua gergaji Husqvarna, adalah penangkap rantai yang patah. Bahaya traumatik dihapuskan. Kuasa dan kecekapan saw memperluaskan zon penggunaan kepada separa profesional.

Alat ini dilengkapi dengan penyenyap hingar dan sistem redaman getaran yang berkesan.

Carburetor Zama lkz 236 dan 240 modelParameter teknikal rantai gerabak Husqvarna 240:

 • jumlah ruang kerja enjin adalah 38.2 cm3;
 • kuasa enjin – 1,5 kW;
 • Kapasiti tangki untuk bahan api – 0.4 liter;
 • panjang tayar – 38 cm;
 • pam minyak dengan kadar aliran berterusan untuk pelinciran.

Apabila menggunakan alat ini, ikut arahan dalam arahan operasi. Ia adalah jenama gergaji yang dinamakan di antara tiga, yang memiliki:

 • enjin dengan sumber yang tinggi;
 • diubah suai dengan lebih baik dengan membersihkan bahan api sebelum suntikan;
 • sistem pemikiran yang baik untuk memusatkan dan meredakan unit untuk mengurangkan getaran.

Campuran bahan api harus dimasak pada hari kerja, jika tidak, mereka akan kehilangan harta benda mereka. Petrol tidak boleh disimpan dalam masa yang lama dalam piring polietilena – lilin akan dibakar. Pada akhir kerja dari tangki untuk membangunkan semua bahan api kering.

Sekiranya saw telah berjalan lancar, minyak, bahan api dan bahan tambahan digunakan mengikut arahan, semasa penyelenggaraan, hayat perkhidmatan akan bertahan lebih lama daripada dua tahun, dijamin oleh pengilang.

Chainsaw Husqvarna 135Chainsaw Husqvarna 135 pembinaan paling ringan, hanya 4.4 kg tanpa bahan bakar minyak, unit minyak dan sawit. Sawinya mempunyai enjin 1.5 liter. Dengan., Tangki di bawah bahan api – 0,37 l. Tayar yang disyorkan adalah 36-38 cm. Perbezaannya adalah dalam peralatan:

 • Kehadiran hentaman logam untuk memotong kayu bulat, dalam model amatur yang lain, stud ini diperbuat daripada plastik;
 • penutup mudah dengan pelepasan pantas untuk memeriksa lilin;
 • penapis udara boleh diguna semula dengan penggantian mudah.
 • Pemegang getah lembut mempunyai cengkaman yang selesa.

Ini adalah model yang paling ringan dengan unit sawaran cepat, yang boleh menjadi sahabat yang paling sesuai untuk pelancong yang melampau.

Chrysopil Huskvarna 137Chrysopil Huskvarna 137 dikeluarkan pada tahun 2005 untuk peminat, tetapi dengan enjin yang kuat sebanyak 2.2 liter. dengan. dan takungan untuk bahan api 410 cm3. Dalam model ini, sistem pencucuhan yang lebih baik dengan permulaan yang mudah. Panjang tayar adalah 33-38 cm. Untuk melihat ini, pengeluar mengesyorkan menggunakan rantaian pengeluaran sendiri, H 30, sambungan utama harus tebal 1.3 cm.

Agar gergaji berfungsi dengan pasti, perlu mematuhi keadaan operasi, kerana model ini tidak bertolak ansur dengan peredaran bebas:

 • laraskan mekanisme saw;
 • melincirkan rantai dengan rumusan yang disyorkan pada terbiar;
 • isi karburator dengan campuran proprietari;
 • Mulakan gergaji dengan starter.

Brek rantai10 jam pertama menggergaji kerja, tanpa memuatkan mekanisme, berikan kepada nod yang dihubungkan. Bagi mereka yang jarang menggunakan alat gergaji, pengeluar telah meningkatkan sistem pelancaran. Musim semi khas membuka lubang engkol, supaya permulaan telah berlalu tanpa banyak usaha. Mekanisme pencucuhan dipinjam dari profesional. Akibatnya, gergaji itu menerima sambutan menggalakkan daripada pelanggan yang bersyukur – tidak mengisi minyak itu sendiri dan tidak mahu melihat jika ia tidak dipegang oleh tangan.

Kajian ini mengandungi maklumat tentang gergaji amatur yang paling banyak dibeli dan ciri-ciri mereka. Yang mana yang mereka pilih adalah untuk pembeli untuk membuat keputusan.

Persembahan gergaji Husqvarna 135 – video