Rakan kongsi ChainsawDi ladang pedesaan, di rumah musim panas murah dan bebas rentas rantai Partner 350 menggantikan alat dua tangan dan gergaji besi. Pada mulanya, jenama Sweden memindahkan hak kepada jenama syarikat “Electrolux” dengan tapak pengeluaran di Rusia. Oleh itu, dengan kualiti yang betul, alat itu murah. Untuk kegunaan amatur, model adalah yang paling mudah. Harga seorang Rangkaian gergaji 350 dari 5 hingga 9 ribu rubel, bergantung kepada konfigurasi, boleh diterima.

Prinsip Pilihan Chainsaw

Alat praktikal mudah alihOleh itu, persoalan timbul, apa yang dilihat untuk memilih kerja-kerja di kawasan pinggir bandar. Sudah tentu, ini harus menjadi gergaji, kerana ia mudah alih, tidak bergantung kepada sumber tenaga. Peranti sedemikian boleh digunakan dalam perjalanan pelancong, untuk mengumpul sisa kayu di dalam hutan.

Masa bekerjasama dengan rakan kongsi rantai 350Produk berkualiti, bukan sahaja gergaji, ditentukan oleh jenama terkenal. Tetapi di sini ada bahaya untuk mendapatkan replika yang dibuat dalam keadaan artisanal. Oleh itu, adalah wajar untuk melihat dengan lebih dekat produk tersebut. Alat yang lebih kerap mahal dari pemimpin dunia Stihl, Husqvarna, Echo, Solo, sebagai jenama mahal, dipalsukan. Oleh itu, Rakan Kongsi chainsaw 350 dari pengeluar boleh dibeli dengan risiko kurang.

Nisbah kuasa berat mempunyai hubungan langsung. Oleh itu, alat profesional untuk penggunaan dacha tidak selalu sesuai. Pilih pembantu rumah harus mempunyai margin kecil kuasa. Saiz bas pada 45 cm pada gergaji amatur adalah langkah pemasaran, mengurangkan sumber enjin, unit gergaji akan diregangkan dengan jamming.

Chainsaw adalah alat peningkatan bahaya. Apabila bekerja, pastikan anak-anak dan haiwan tidak dapat diakses di tempat kerja. Pemotongan papan kecil lebih baik dilakukan pada rak yang dilengkapi khas. Untuk keselamatan anda sendiri, bekerjalah dengan pakaian, cermin mata dan sarung tangan pelindung. Pada kaki perlu selesa, kasut mantap.

Pilihan untuk getaran lembapan, permulaan mudah, regangan rantai mudah, ketersediaan penapis udara membuat kemudahan tambahan untuk alat itu. Dari gergaji bajet isi rumah dalam kedudukan yang paling popular di tempat kelima dipanggil Rakan gergaji rotor 350 S. Dan dengan nisbah harga kepada kualiti, ini adalah mekanisme terbaik.

Related  Motoblock Neva dengan alat yang dipasang untuk membantu pemandu kereta

Ciri-ciri rangkaian gergaji Rakan 350

Rakan 350 SRangkaian yang paling biasa dari siri “Mitra” ialah Rakan Kongsi 350 S. Model ini digunakan untuk memotong kayu membujur dan melintang. Alat ini direka untuk panjang bas 40 cm. Daripada pilihan peranti dilengkapi dengan:

 • litar brek inersia dan pemutus litar terbina dalam;
 • pencucuhan elektronik;
 • musim semi untuk memulakan enjin mudah;
 • peredam getaran;
 • pelinciran rantaian automatik.

Bahagian alat asasParameter asas:

 • kuasa – 1, 5 kW;
 • halaju sudut aci – 13000 rpm;
 • Volum kerja kebuk pembakaran adalah 40 meter padu. cm;
 • panjang tayar – 40 cm;
 • padang rantai – 3/8 inci;
 • jumlah berat – 4.7 kg.

Petua praktikal untuk mengendalikan rakan kongsi 350 gergaji pada video adalah:

Selepas penyesuaian yang betul, pelarasan, mod operasi gergaji itu memungkinkan untuk melakukan pelbagai kerja, termasuk penggerudian membujur kayu.

Belajar manual operasi rakan kongsi gergaji 350

Kemungkinan kerosakan dan cara untuk menghapuskannyaBekerja pada perkakas rumah rumit, tanpa mengkaji peranti dan peraturan operasi, tidak dapat diterima. Arahan dari pengilang dalam terjemahan Rusia termasuk topik berikut:

 • senarai komponen dan bahagian;
 • maklumat tentang cara membaca simbol dengan betul pada peralatan;
 • teknik keselamatan apabila bekerja dengan gergaji dan pemeliharaan teknologi kilang papan;
 • arahan urutan pemasangan alat;
 • komposisi campuran bahan api yang betul dan keperluan untuk pelinciran rantai;
 • arahan untuk penyelenggaraan komponen individu;
 • jadual masalah dan bagaimana untuk memperbaikinya;
 • ciri teknikal gergaji Mitra.

Dokumen rasmi yang direka untuk membantu pemilik peralatan, membawa maklumat yang komprehensif mengenai operasi yang betul gergaji tersebut.

Alat ini hanya perlu menggunakan rantai gergaji dengan rebound rendah. Oleh kerana batas-batas kedalaman pemotongan ia lebih selamat dalam kegunaan amatur.

Syarat pembaikan gerak gergaji Mitra

Kajian berhati-hati mengenai pembinaan gergaji akan membantu pembaikan diriBagi pemilik alat yang mempunyai kemahiran membaiki perkakas rumah, membaiki kerosakan itu sendiri, selepas tamatnya perkhidmatan waranti, tersedia. Pertama, anda perlu mempelajari teknik ini. Sarjana yang berpengalaman percaya bahawa membaiki chainsaws partner 350 dengan tangan mereka sendiri bermula dengan diagnosis yang tepat. Untuk menentukan jenis pembaikan, anda mesti:

 • semak sistem pencucuhan;
 • Menjalankan diagnosis karburetor;
 • kecekapan sistem bahan api;
 • membersihkan muffler;
 • menentukan kebolehkerjaan sistem omboh;
 • Semak pelinciran rantai;
 • Tentukan memakai komponen dan alat ganti yang diperlukan untuk gergaji. Rakan kongsi.

Related  Bosch perforator dalam perkhidmatan amatur dan profesional

Isu-isu kompleks perlu diselesaikan dengan penglibatan pakar untuk perundingan.

Sekiranya enjin gagal dimulakan, periksa terlebih dahulu sama ada lilin berfungsi dengan betul. Mereka perlu kering dan mempunyai kelulusan hubungan 0.5-0.65 mm. Mengikut keadaan lilin yang tidak dibungkus, kemungkinan untuk menentukan tanda-tanda kerusakan dalam sistem bahan bakar dan operasi peralatan.Menganalisis keadaan alat dengan jenis palam pencucuh

Periksa kebolehgunaan lilin, menyambungkan topi dengan starter, dan letakkan pada badan silinder. Lilin adalah OK jika ia memberi percikan kepada tubuh apabila starter ditarik. Sekiranya percikan tidak hadir, dawai ini rosak atau lilin dibanjiri, atau ia telah menggunakan sumbernya.

Banyak karbohidrat boleh menyebabkan kerosakan karburetor. Tetapi pertama-tama anda perlu melaraskan kereta kebal karburetor Partner 350, seperti yang ditunjukkan dalam video:

Pembaikan karburetor boleh memanjangkan masa enjin berjalan sementara. Lubang larian di karburetor mungkin tersumbat dengan bahan api berkualiti rendah atau melalui penapis udara longgar. Apabila membongkok unit, perlu membersihkan dan meniup semua bahagian.

Apabila membongkok unit, perlu membersihkan dan meniup semua bahagianPembaikan dan penyesuaian karburator, sebagai unit yang paling bertanggungjawab, lebih baik dipercayakan kepada tuan.

Sekiranya tiada bahan api dalam silinder:

 1. Ia adalah mungkin untuk membersihkan penapis bahan api selepas anda telah memastikan bahawa penggunaan bahan api adalah rendah dari hos. Bergantung kepada tahap penyumbatan, ia mesti dibersihkan atau digantikan dengan yang baru.
 2. Pada penyumbatan suntikan – untuk mengeluarkan hos, apertur untuk membersihkan jarum.
 3. Karburator mendapat sedikit udara melalui penapis udara tersumbat. Bekalan campuran ke enjin adalah terjejas.
 4. Peraturan yang tidak betul karburetor akan membawa kepada hasil yang sama.

Pemeriksaan unit rantaian kerjaRantaian ini tidak dilincirkan. Untuk mengelakkan terlalu panas dan menarik rantaian, pelinciran ke unit kerja mesti automatik. Tetapi kerana minyak diberi makanan melalui saluran, mereka boleh tersumbat dengan debu kayu halus. Selepas setiap kitaran kerja, kain dan jurang perlu dibersihkan dari habuk dan kotoran. Jika kebocoran minyak, anda perlu memeriksa integriti hos dan ketat sambungan ke tangki. Hos yang rosak menggantikan atau menutup lubang dengan meterai buat sementara waktu. Membaiki pam minyak.

Related  Cara memilih tukang kebun untuk bekerja di taman bukanlah beban

Untuk kerosakan chainsaws Partner 350 mempertimbangkan kegagalan bahagian untuk kegunaan berpanjangan. Sekiranya asterisk, tayar, getah anti-getaran meterai dipakai atau rantai tumpul, anda mesti mengambil tindakan tepat pada masanya. Dalam keadaan operasi yang teruk, mereka mesti dikawal, diganti, diasah, diketatkan tepat pada waktunya.

Chainsaw Partner 350 di tempat kerja – video