pesawat elektrikPesawat elektrik secara teknis sukar, menimbulkan bahaya kepada tangan yang tidak mahir, instrumen. Model yang lebih kualitatif dan berfungsi, semakin tinggi kosnya. Perlu membeli alat jika pembinaan rumah anda bermula. Beli papan yang tidak diproses dan prostrozhgat mereka akan keluar jauh lebih murah. Untuk seorang profesional, maruah alat elektrik diketahui, tidak boleh disalah anggap pengilang.

Kriteria untuk memilih instrumen

pilih pesawatTujuan alat ini adalah untuk membuat kapal terbang rata yang rata. Untuk mencapai hasil yang diinginkan, satah elektrik mesti memenuhi keperluan berikut:

  • kekerapan putaran obor;
  • kedalaman pelan dalam satu pas;
  • lebar permukaan hendaklah dirawat;
  • kuasa motor.

Permukaan adalah lebih bersih lebih cepat pisau berputar. Kelajuan putaran bilah mestilah tidak kurang dari 10,000 rpm, manakala tidak jatuh bergantung kepada beban. Semakin tinggi kelajuan putaran, semakin tinggi permukaan selesai. Pada bidang elektrik profesional Bosch dan pengeluar terkenal lain terdapat kawalan kuasa elektronik dengan revolusi yang berterusan.

Nenek moyang pesawat elektrik moden adalah kayu manual, dan masih hidup. Malah pada hari ini mereka melakukan mukjizat di tangan pembuat kabinet, dan menurut kerja yang mereka lakukan, mereka dipanggil zenzubel, wajah zenzubel, shpuntubel, falsgebel, tambahan.

Penunjuk kuasa berkesan adalah kurang daripada kuasa nominal 2-2.5 kali. Untuk merancang, tidak kurang daripada 350 watt diperlukan. Apabila panjang bilah bertambah, rintangan bahan meningkat. Apabila memilih alat, adalah wajar untuk membeli model yang lebih berkuasa. Keadaan kerja yang lembut akan meningkatkan hayat perkhidmatan pesawat elektrik.

Lebar planing dalam satu pas bergantung kepada panjang pemotong yang dipasang di drum. Pisau piawai mempunyai saiz 50,75,82,102,110 mm. Biasanya mereka memperoleh alat dengan lebar bilah 82.102, 110 mm. Bilah boleh ditanggalkan, murah, paling anggaran – 82 mm. Pembelian elektron elektrik yang optimum dengan lebar 110 mm.

Untuk memastikan bahawa keseluruhan bahan kerja diperlakukan sama rata, pertama anda perlu menekan lebih banyak pada pemegang depan, pada akhir – di belakang. Anda boleh mengambil bahan kerja di sepanjang panjang dengan margin, selepas pemprosesan memotong tepi dari hujung.

Apa ketebalan lapisan kayu dalam satu pas boleh dialihkan bergantung pada berapa tinggi pemotong menonjol di atas tahap tunggal cast. Lebih besar kedalaman rendaman, semakin besar kuasa pesawat elektrik manual diperlukan. Peralatan rumah jarang diselaraskan kedalaman lebih dari 3 mm kerana risiko menyumbat paip untuk penyingkiran cip. Lebih kecil bahagian silang lubang ini, kurang kedalaman peranti direka untuk.

Related  Tinjauan lampiran untuk latihan untuk kerja di negara ini

model pesawat elektrikPenunjuk kecekapan kerja adalah kualiti pisau dan tali pinggang dalam pemacu. Kehadiran pengumpul habuk akan memudahkan pembersihan pada akhir kerja. Bahagian bawah pesawat mestilah tingkat, tetapi mempunyai alur untuk chamfering, mempunyai mata yang tidak dapat dilihat, tetapi jari-jari telapable untuk mengalirkan udara.

Sebelum anda memilih pesawat elektrik sepenuhnya, anda perlu menjelaskan kemungkinan membeli bahan habis pakai – pisau dan ikat pinggang untuk alat jenama terpilih di rantau anda.

Pesawat elektrik yang lebih baik untuk memilih kekasih

Untuk digunakan dari semasa ke semasa, lebih baik memilih pesawat siri amatur. Alat ini berbeza daripada nilai. Apabila bekerja, perlu mengawal pemanasan enjin, tidak membenarkan suhu pada perumahan 60. Kualiti pesawat elektrik, serta alat lain, bergantung kepada pengilang. Syarikat instrumen amatur Bosch jauh lebih dipercayai daripada pengeluaran Cina. Tetapi di sini terdapat perbezaan – peranti yang dikeluarkan di platform Cina di bawah lesen dan di bawah kawalan pemilik jenama atau perhimpunan dalam bengkel dengan label label.

pesawat ryoalMemilih senapang elektrik yang mempunyai nilai anggaran yang anda perlukan untuk mengetahui:

  • alat rumah tangga yang berkualiti dihasilkan oleh Skil, Ryobi, Bosch hijau;
  • Dikeluarkan di China, tetapi di bawah nama jenama Eropah dan Rusia yang terkenal, dalam pembuatan Rusia;
  • dibuat di China tanpa petunjuk negara pengilang, dengan dokumentasi tidak jelas dan pelekat bengkok.

Untuk kegunaan tunggal, pilihan ketiga juga sesuai, terutamanya kerana harga produk tersebut jauh lebih rendah. Dengan sikap berhati-hati, walaupun model yang paling murah akan memenuhi tujuannya.

Alat elektrik di tangan yang tidak berpengalaman adalah berbahaya, yang melibatkan kecederaan. Apabila memilih pesawat, anda mesti memilih model dengan permukaan tertutup maksimum pemotong. Mana-mana pembaikan dan pembersihan muncung mesti dilakukan dengan menyekat dari permulaan yang tidak disengajakan.

Pesawat elektrik yang lebih mahal untuk profesional dihasilkan oleh banyak syarikat. Mereka tersedia untuk penduduk dengan pendapatan purata. Mesin perindustrian adalah mahal dan pengambilalihan mereka hanya menguntungkan dari segi ekonomi apabila bekerja di bawah keadaan yang sangat sukar. Mereka dipasang jika pesawat profesional tidak menahan beban.

Untuk kegunaan amatur, panjang bilah adalah terhad kepada 110 mm, satah elektrik 150 mm dihasilkan hanya dalam konfigurasi perindustrian.

dewalt pesawatMenyimpulkan apa yang telah dikatakan, pengedaran beransur-ansur di kalangan pakar akan membantu dalam memilih alat:

  1. Kelas peralatan industri dihasilkan di bawah jenama Dussa, Protool, Hilti, Milwaukee.
  2. Pesawat profesional boleh dibeli dari syarikat Bosch, AEG, Makita, Metabo, Hitachi, Kress, DeWalt.
  3. Pesawat elektrik separa profesional Sparky.

Related  Kenapa anda memerlukan penampung kolam

Mengenai alat amatur, anda tidak boleh mengatakan bahawa ia adalah buruk. Syarikat Interskol, Zubr, Bort dan lain-lain menghasilkan produk berkualiti tinggi, pengeluaran sedang berkembang, dan mereka boleh bersaing dengan jenama yang terkenal.

Walau bagaimanapun, klasifikasi yang diterima menerangkan dasar harga dalam sektor perkakas mesin, dan akan membantu menentukan yang lebih baik untuk memilih pesawat elektrik.

Contoh model pesawat elektrik

bosch pesawatWalaupun pesawat elektrik Bosch PHO 20-82 untuk peminat, hijau, dihasilkan di tapak pengeluaran di China, mereka mempunyai kualiti yang baik. Bank-bank seimbang. Melaraskan kedalaman pelan adalah tepat, putaran berkelajuan tinggi menjadikan pesawat machined bersih. Terdapat model dengan pelapisan lebar 82, 102 dan 110 mm. Harga mereka bergantung pada lebar pisau, kuasa dan konfigurasi. Model seberat 2,2 kg, dengan kapasiti 680 watt, dengan lebar 82 cm biaya sedikit lebih dari 3 ribu rubel. Para peretas Bosch dilengkapi dengan satu pisau, tetapi dram berputar pada kelajuan 19.500 revolusi. Peranti mempunyai titik sambungan untuk pembersih vakum dan bekas cip.

pesawat melihatTidak kurang terkenal di kalangan profesional dan amatur adalah pengilang pesawat elektrik oleh syarikat Makita. Pengilang memegang harga yang tinggi untuk alat itu, dengan betul percaya bahawa mereka adalah pemimpin dalam membangun alat baru. Mereka sentiasa berusaha untuk meningkatkan keselamatan. Oleh itu, model Makita 1902 mempunyai panjang pisau sebanyak 82 mm. Dengan kuasa 550 W dan berat 2.5 kg, peranti beroperasi pada kelajuan 16,000 rpm. Rubikok Makita melakukan rawatan penamat bilah, kerana ketebalan cip adalah 1 mm. Walaupun hakikatnya instrumen tersebut dituntut sebagai amatur, ia digunakan oleh para profesional. Pisau dan sabuk untuk pesawat jenama ini boleh dibeli di mana-mana sudut paling jauh dari tanahair.

Dengan model jenama terkemuka, produk syarikat bersaing dengan Interskol. Pada tahun 2009 syarikat itu membeli alat pengeluaran kayu yang terkenal di Itali. Di dalam harta pereka dan pereka syarikat dan loji berskala besar untuk pengeluaran peralatan pergi. Oleh itu, pesawat elektrik Interskol P 110 1100M dicipta dengan teknologi terkini, dengan pelepasan aluminium. Ini adalah model pertama dengan panjang pisau 110 mm dibuat berdasarkan model P 102 1100EM.

Related  Bagaimana untuk memilih bahagian yang tepat untuk pemotong rumput?

pesawat interskolBerat alat adalah 4.5 kg. Ia boleh mengendalikan permukaan pada kelajuan 1600 rpm, kedalaman sehingga 3 mm. Dengan penggunaan kuasa 1.1 kW, ia membersihkan permukaan 110 mm, mempunyai penyesuai untuk pembersih vakum, paip cawangan untuk penyingkiran cip. Bagi peralatan, alat ini tidak kalah dengan alat profesional, kosnya lebih rendah, hanya lebih dari 5 ribu rubel.

Pesawat elektrik Interskol 102 1100EM sangat popular di kalangan pakar. Alat ini digunakan untuk pengeluaran kosong berbentuk. Walaupun kelajuan sederhana, hanya 11000 rpm, kawalan elektronik menyumbang kepada hasil kualitatif. Mesin ini mempunyai berat 3.8 kg, melakukan pemotongan 2.5 mm dan serpihan 15 mm. Kos instrumen adalah kira-kira 4 ribu.

pesawat bisonPesawat elektrik Bison ZR 1300 110 sangat diperlukan dalam bengkel pertukangan. Kuasa alat ini membolehkan cip memotong 3.5 mm tebal. Pisau berkelajuan tinggi pada kelajuan 16,000 luka walaupun knot yang terdapat di kanvas. Sistem elektronik mengekalkan bilangan revolusi yang berterusan di bawah beban. Alat ini memproses kayu dengan ketumpatan apa pun. Perhentian selari membolehkan anda memilih satu suku. Pelaras kedalaman digabungkan dengan pemegang depan. Terdapat kunci dari permulaan yang tidak disengajakan. Pesawat itu mempunyai berat 7.5 kg. Waranti dari pengilang di pesawat diberikan selama 5 tahun.

bort pesawatPesawat elektrik murah Bort BFB-850-T akan menjadi pembantu kepada tuan untuk pembersihan awal bahan bangunan. Satu tapak dibentuk dengan alur untuk mengeluarkan fresko yang padat terletak pada permukaan bahan yang sedang diproses. Untuk perancangan manual terdapat pegangan kedua. Solusinya dilindungi dengan kasut perlindungan semasa waktu terbiar. Dengan menggunakan katil, anda boleh menghidupkan pesawat itu ke dalam mesin kerja kayu. Lebar pemprosesan dalam satu pas ialah 82 mm. Ketebalan cip sehingga 3 mm. Kelajuan putaran drum pisau adalah 16500 rpm. Berat pesawat adalah 3 kg, harganya adalah 3350 rubel.

Kajian video tentang model pesawat elektrik yang popular