Makita elektrikMakita gergaji dianggap alat kuasa, yang direka untuk para profesional serta untuk tuan rumah yang lebih menuntut. Makita elektrik berbeza dengan ketepatan kerja, ketahanan, ia dilaksanakan pada pemeliharaan penjagaan butiran terkecil.

Syarikat Makita mencipta alatnya sendiri, alat ganti untuk Makita gergaji, termasuk gergaji bulat dengan keselamatan dalam pikiran, baik untuk pengguna dan alat itu sendiri. Penyederhanaan dan tambahan yang dilengkapi dengan Makita saws membuat kerja dengan alat ini selesa dan berkesan. Pada masa ini, gergaji elektrik merupakan salah satu alat kuasa yang paling popular di pasaran. Bergantung pada model, gergaji tawaran jenama ini:

 • pelarasan sudut pemotongan;
 • sebuah sistem untuk meniup cip;
 • pencahayaan kawasan kerja atau kemungkinan bekerja dengan kereta api panduan.

Sejarah syarikat

syarikat sawit elektrik MakitaSejarah Makita bermula hampir satu abad lalu di Jepun. Namanya berasal dari Mosaburo Makita, yang merupakan pemula dan pemilik kilang. Syarikat itu memulakan aktiviti dengan pengeluaran alat kuasa pertama, yang merupakan pesawat kayu. Kemudian syarikat itu mula menjual dan membaiki motor elektrik. Kejayaan dalam syarikat itu berlaku pada tahun 70-an, apabila syarikat itu memulakan pengembangan antarabangsa dan mula mengeluarkan, menjual dan mengedarkan peralatan elektrik.

Pada akhir tahun 2000, syarikat itu membual jualan di 100 negara dan 39 syarikat subsidiari. Syarikat itu bekerja dan bekerja untuk jenamanya dengan sangat berkesan. Ini dapat dilihat dari fakta bahawa produk dengan alamat kembali dan jenama Makita boleh didapati di seluruh dunia. Pelbagai produk, alat pelaksanaan berkualiti tinggi membawa syarikat ke bahagian atas. Hari ini, jenama itu adalah pemimpin yang tidak dapat dipertikaikan dalam pengeluaran alat di dunia.

Electric saw Makita UC3520A, harga

elektrik melihat Makita UC3520ATerima kasih kepada bentuk dan reka bentuknya, ia menyediakan pengguna dengan kawalan yang selesa. Di antara kelebihannya, perlu diperhatikan bahawa perubahan dan ketegangan rantaian pemotongan dilakukan tanpa penggunaan alat. Lebih-lebih lagi, pemegang kedudukan yang optimum memberikan kemudahan yang sangat baik, juga semasa melaksanakan kepingan menegak.

Rantaian menyaksikan Makita UC3520A, dilengkapi dengan pelinciran rantaian automatik dan reflektor besar yang terletak di dalam tangki minyak untuk memastikan kawalan mudah ke tahapnya. Galas ini juga dilengkapi dengan brek Keselamatan-Matik, yang dimulakan oleh inersia. Antara parameter teknikal utama peralatan, kuasanya ialah 1800 W. Panjang bahagian memotong adalah 35 cm, padang rantai adalah 3/8 “, 1.1 mm. Peranti beratnya 3.7 kg. Harga untuk gergaji elektrik Makita UC3520A adalah yang paling mudah diakses dari pelbagai model jenama ini.

Faedah alat:

 1. Bentuk dan reka bentuk memberikan kemudahan kawalan.
 2. Menukar dan menegangkan rantaian dilakukan tanpa menggunakan alat pemotong.
 3. Kedudukan pemegang yang sesuai memastikan mudah alih yang baik, membuat keping menegak.
 4. Cengkaman anti-slip ditutup dengan getah.
 5. Pelinciran rantaian automatik.
 6. Gigi logam menyediakan pemprosesan yang tepat semasa memotong.
 7. Tingkap pemeriksaan besar dalam tangki minyak, yang menjadikannya lebih mudah untuk mengawal tahapnya.

Makita UC4030A

Makita UC4030ARantaian profesional rantai elektrik Makita 4030a direka untuk pemotongan yang sukar, sebagai contoh, dalam pembinaan kayu. Pengagihan berat badan seimbang dan kedudukan pemegang sempurna memastikan keselesaan maksimum dan kawalan yang tepat semasa memotong. Galas ini dilengkapi dengan permulaan inersia dan brek Keselamatan-Matik, yang mampu menghentikan rantai dalam 1/10 saat. Berkualiti tinggi, galas tertutup dan pengurangan pelincir yang berterusan memastikan kehidupan yang panjang tanpa penyelenggaraan tambahan. Ia hanya perlu menambah minyak untuk Makita elektrik. Kelebihan saw 4030a adalah:

 • sistem klac dari beban;
 • reka bentuk ergonomik;
 • Penyelenggaraan bahagian memotong tanpa alat.

Unsur-unsur pemegang ditutup dengan bahan anti-slip. Lebar alur adalah 1.3 mm, tangki minyak mempunyai isipadu 0.14 l. Termasuk pedang, rantaian, pisau, penutup pelindung untuk memotong dan kunci sejagat SW13.

Apa yang dilihat Makita?

Apakah perbezaan antara model elektrofil rantai yang ditawarkan oleh satu pengeluar – Makita. Bandingkan model berikut:

 • rantai Makita DCS230T;
 • rantaian elektrik melihat Makita UC3530A;
 • elektrik melihat Makita UC4020A.

Rantai Chainsaw DCS230T

Mari kita mulakan dengan gergaji DCS230T. Peralatan ini direka untuk kegunaan rumah, sesuai untuk menuai di taman, taman atau menyiapkan kayu untuk perapian. Kelebihan rantai gerudi adalah ringan dan dimensi kecil, yang menjamin operasi tanpa gangguan peralatan, serta bekerja di tempat yang sukar dijangkau. Di samping itu, penyelenggaraan saw DCS230T tidak menjadi masalah, pengendali mempunyai akses mudah ke palam pencucuh dan penapis udara.

Bagi sesetengah orang, ini adalah kebajikan, untuk orang lain kelemahan – bergantung kepada harapan pengguna, gergaji dilengkapi dengan enjin pembakaran dalaman. Terima kasih kepada penyelesaian ini, pengendali mendapat pergerakan mutlak, dia perlu bimbang tentang jarak dari sumber kuasa. Sebaliknya, ingatlah untuk menyediakan campuran bahan api yang sesuai. Di samping itu, peranti pembakaran dalaman lebih keras dan menghasilkan bau yang tidak menyenangkan.

Rantaian elektrik menyaksikan UC3530A

rantaian melihat UC3530ARantaian melihat Makita UC3530A yang terkenal bukan sahaja amatur. Kelebihan UC3530A melihat juga pakar. Dengan kerja kesenangan dengannya, tukang kayu, atap dan pakar yang terlibat dalam pembinaan rumah dari kayu.

Model UC3530A dibezakan oleh panduan panjang – 40 cm, yang membolehkan memotong balak diameter besar.

Kelebihan sawit juga termasuk pemasangan litar dan peraturan voltannya yang berkesan tanpa bantuan alat tambahan. Seperti dalam model terdahulu, pengeluar mengambil berat bahawa pengendali boleh menjalankan penyelenggaraannya sendiri. Satu-satunya kelemahan UC3530A adalah pergantungan pada bekalan kuasa.

Saw Chain Electric UC4020A

rantai melihat elektrik UC4020AElektrik melihat Makita UC4020A, seperti model sebelumnya yang dikuasakan oleh arus elektrik. Kelebihan sawah yang tidak diragukan juga merupakan gantian rantai alat bebas. Penempatan melintang enjin adalah apa yang membezakan UC4020A dari latar belakang dua model terdahulu jenama Makita. Inovasi ini mengurangkan kehilangan kuasa, memudahkan pemasangan dan pembongkaran saw, dan juga membolehkan anda bekerja dalam kedudukan menegak. Walau bagaimanapun, perlu diingatkan bahawa penyelesaian ini membezakan model dengan badan yang lebih luas berbanding dengan model DCS230T dan UC3530A, yang mengehadkan keupayaan untuk mengendalikan peralatan.

Sekali lagi, pengilang telah membuat segala usaha untuk memastikan bahawa pengendali boleh menjalankan prosedur penyelenggaraan secara berasingan, contohnya, membersihkan dan mengasah gergaji. Sayang sekali bahawa gergaji tidak dijual lengkap dengan fail untuk mengisar rantai untuk gergaji dan minyak Makita untuk minyak pelinciran.

Kesimpulannya

alat praktikal yang mudahChainsaw chainsaw DCS230T ditujukan kepada penyokong kerja yang tidak terhad, berkat enjin pembakaran dalaman. Walau bagaimanapun, ini memberi kesan kepada harganya, cara yang lebih rumit untuk menggunakannya, keperluan untuk menyediakan campuran bahan bakar dan kelemahan seperti: kebisingan, pelepasan gas ekzos.

Sebaliknya, model UC3530A dibezakan oleh panduan yang panjang, yang memungkinkan untuk memotong pokok tebal. Tetapi selepas semua, kerja terhad dengan kord lanjutan juga mempunyai kelemahannya. Dalam kes UC4020A, inovasi digunakan – lampiran melintang enjin, yang meningkatkan kuasa saw, tetapi menjejaskan ergonomi.

Apabila memilih model yang sesuai untuk diri anda sendiri, sudah cukup untuk menjawab soalan-soalan, untuk apa yang digunakan akan penggunaan gergaji itu? Apa yang paling penting? Model gergaji atau elektrik? Kurang kuasa dan pergerakan yang lebih besar? Atau banyak kuasa, tetapi peluang pekerjaan yang terhad di tempat yang sukar dijangkau?

Satu perkara yang jelas – jenama Makita telah memastikan bahawa pengguna sendiri boleh dengan mudah mencari pilihan yang paling sesuai. Parameter electropil Makita dinyatakan dalam manual arahan.

Kajian video mengenai Makita elektrik