memerah jus dengan mediaSimpan hasil musim panas akan membantu pengetinan. Tekan untuk memerah jus diperlukan untuk mengumpul buah-buahan yang paling berharga dan membuat bekalan vitamin untuk musim sejuk. Juik kurang produktif. Hubungan panjang dengan bahagian udara dan logam alat mengoksidakan komponen jus yang berguna. Pelbagai model untuk pemintalan boleh dibeli, selalunya peranti dibuat secara berasingan.

Pelbagai tekanan, perbezaannya

memotong buahBiasa kepada semua penekan untuk memerah jus adalah bakul berlubang, ke mana buah-buahan dihancurkan diletakkan, massa dipanggil pulpa. Jus yang mengalir semasa berputar harus jatuh ke dalam penumpuk – palet. Bahagian-bahagian yang bersentuhan dengan jus diperbuat daripada kayu keras, plastik khas atau keluli tahan karat. Aluminium di bawah tindakan jus buah kehilangan filem pelindung oksida, larut.

Pembinaan berbeza dengan cara pemindahan tenaga:

  • mekanikal;
  • pneumatik;
  • hidraulik.

Mengikut sumber tenaga yang digunakan – manual dan elektrik. Untuk menyediakan bahan untuk menekan, shredders digunakan, yang boleh menjadi peranti yang berasingan atau diintegrasikan ke dalam unit akhbar. Kapasiti bakul menentukan jumlah jus yang dihasilkan pada satu masa. Tekanan tangan rumah untuk memerah jus berfungsi secara kitar. Proses ini berterusan dari pemunggahan untuk membersihkan residu kering.

Bahagian penapisan terdiri daripada memecat, pancake berlubang, gratings kayu. Untuk setiap jenis buah, usaha yang berbeza diperlukan. Buah jeruk dan rumput adalah yang paling sukar untuk ditekan.

tekan augerTekan skru menolak jus dan jus buah melalui penapis silinder. Pelek penarik itu memungkinkan untuk melakukan spin berkualiti tinggi, menewaskan benih dan kulit. Skru tekan, menurunkan dan mengangkat crush, model mudah dan mudah dengan prestasi kecil. Selalunya, menekan skru untuk memerah jus dibuat di rumah.

tekan skruPrinsip ini adalah asas bagi peralatan untuk mengekstrak jus dari anggur, epal dan pear tekan peranti ini. Bergantung kepada keperluan, kestabilan bingkai, kapasiti bakul dan daya berubah.

Related  Gambaran keseluruhan mowers rumput mekanikal

Jika omboh skru digantikan oleh membran elastik, udara termampat boleh digunakan untuk menekan, radas dipanggil akhbar pneumatik.

akhbar pneumatikUntuk membuat tekanan, bicu kereta boleh digunakan untuk 2 atau 3 tan. Ia dipasang di bahagian atas atau bawah, bergantung pada reka bentuk peranti. Tetapi yang lebih menarik untuk nyonya rumah akan nampak seorang tukang paip untuk memerah jus Grifo. Perkakas disambungkan ke air paip.

akhbar hidraulikIa juga mempunyai membran, tetapi ia mengembang di dalam silinder berlubang, memerah jus intercellular dari pulpa. Keadaan – tekanan di dalam paip air harus 1.5 – 2 atm, tetapi ini adalah standard biasa untuk rangkaian bekalan kuasa.

Sekiranya diperlukan untuk memproses jumlah besar, peralatan pada daya tarikan elektrik akan sangat diperlukan. Mekanisme skru kemudian dapat berfungsi sebagai penggiling daging atau tekan dari atas, berputar skru.

Apabila bekerja pada akhbar, tekanan perlu ditingkatkan secara beransur-ansur, berehat. Dalam kes ini, kapilari sel lebih baik dibuka, pemilihan lapisan dalam membawa komponen yang paling berguna.

Penguasa harga untuk mesin manual untuk memerah jus dari 10 ribu. Kos bergantung kepada bahan, jenis dan prestasi peranti. Yang paling murah adalah mesin skru. Penggunaan pemacu hidraulik akan menaikkan harga kepada 19 ribu rubel. Untuk tekan hidraulik dengan unit membran perlu membayar kira-kira 100 ribu Rubles.

Pilihan untuk mesin buatan sendiri

tekan skru buatan sendiriCara paling mudah ialah membuat skru. Peningkatan tekanan secara beransur-ansur oleh kepala pada pulpa memastikan kesan optimum ke atas sel-sel, memusnahkannya apabila bendalir ditarik balik. Peranti boleh diperbuat daripada kayu atau logam. Di dasar bingkai, letakkan bakul dengan dulang untuk pemilihan jus dalam bekas. Seluruh bahagian dalam bakul ditutup dengan bahan penapisan. Lipatan diletakkan, ditutup dengan sisa tisu. Di permukaan, bulatan jatuh di mana tekan ditekan oleh pergerakan batang. Buat pers untuk jus dengan tangan anda sendiri, seperti dalam gambar, lukisan akan membantu:lukisan kerja

Related  Memilih dan memasang antena untuk memberi

1 – pengapit; 2, 3 – bingkai dengan silang silang; 4, 5 – pasangan skru dengan bulatan tetap.

Untuk mengumpul jus digunakan periuk enamel dengan lubang pateri untuk mengetuk jus. Di dalamnya perlu memasang bakul dengan perforasi, tangki dari mesin basuh akan mendekati. Ia adalah perlu untuk menguruskan pengukuh luar untuk menetapkan bakul di tengah. Apabila meletakkan pulpa, gasket digunakan untuk mencipta tekanan seragam pada bahagian kecil pulpa. Anda boleh mengisi rongga dengan sampul penapis yang rata. Di bawah bakul logam dari bawah, anda perlu memasang bulatan kayu supaya tekanan tidak memusnahkan kuali luar. Untuk satu kitaran, dalam masa 5 minit, tekan skru akan menekan ke 1.8 liter jus.

Bahan yang mampu menahan beban tinggi semasa menekan boleh menjadi karung gula. Anda boleh menggunakan stoking kapron lavsan, poliester atau kapas baru, kain linen.

Jika tidak ada kemungkinan untuk mengukir sepasang skru, anda boleh menggunakan bicu, yang terdapat dalam setiap isi rumah.

akhbar kayu buatan sendiriDalam struktur kayu antara bungkusan kayu bungkusan bahan penapis. Mash diletakkan di antara bingkai saliran, jus mengalir ke palet. Adalah jelas bahawa tekstil itu dipilih kuat untuk menahan tekanan akhbar. Dalam alat ini tiada bahagian logam, jus itu hanya bersentuhan dengan kayu. Oleh itu, anda tidak boleh mengambil batu resin, supaya tidak “rasa” produk tersebut. Anda memerlukan barak oak atau beech. Papan untuk bingkai mesti menahan tekanan, lebih tebal daripada 20 mm. Jus dalam media ini adalah 70%.

Struktur tekan untuk memerah jus, dibuat dengan tangan dari jek dengan penetapan yang lebih rendah lebih rumit.tekan skru dengan bicu di bawah

Bahagian skru diperlukan dari atas sahaja untuk menetapkan penutupnya. Platform sokongan mudah alih menimbulkan tangki di atas bukit ke atas. Tiada had untuk fiksyen tuan.

Related  Kami melengkapkan bengkel rumah dengan mesin kerja kayu

Press baji digunakan untuk menekan jus. Peranti yang paling mudah berfungsi dengan prinsip memerah beg dengan mash, diletakkan di dalam kerucut papan. Apabila sudut itu sempit, disebabkan oleh baji yang tergelincir, satah papan cenderung untuk bergabung, beg itu dimampatkan, jus mengalir ke dalam kapal yang diganti. Pada masa yang lain, kambing digunakan untuk penyediaan kayu api.

Prinsip-prinsip memilih pers untuk mendapatkan sebahagian jus yang baru diperah

tekan manualDi rumah, untuk pengeluaran produk segar, penggunaan akhbar menyimpan banyak masa, berbanding dengan juicer. Peranti mudah mudah dibasuh, ia tidak memerlukan banyak ruang penyimpanan. Atas dasar menekan, masker juicers kerja pengeluaran Turki. Buah dipotong setengah, dimuatkan ke dalam mangkuk dan keluaran dijelaskan jus buah delima, oren atau limau gedang. Bingkai akhbar adalah besi tempa, disalut dengan perak. Gendang dengan mekanisme tuil digunakan.

Menekan membolehkan anda memilih semua bahan selular yang berguna, juicer meninggalkan separuh daripadanya dalam sisa. Kerja-kerja akhbar itu sentiasa tidak ada suara, berbeza dengan buzz yang menjengkelkan juicer. Bahagian pagi jus yang baru dimasak diperoleh dengan kaedah mendesak dengan mudah. Oleh itu, pemasangan padat menjadi peralatan dapur untuk kegunaan seharian.

Tekan untuk jus dengan tangan anda sendiri – video