Mengurangkan aliran air akan membantu memasang aerator pada faucetsAerator untuk pengadun mewakili satu lubang di mana aliran air mengalir. Dengan kejahilan, memandangkan peranti sebagai penapis daripada kemasukan mekanikal, pengguna mengeluarkan peranti yang berguna. Peranti ini direka bentuk untuk aerate – untuk menenun air dengan oksigen di udara. Mari kita fikirkan sifat berguna dan mitos peranti ini.

Tujuan dan prinsip operasi aerator

Apa yang berlaku kepada air jika udara ditambah? Alat aerator untuk pengadun mewakili satu set muncung yang menimbulkan pergolakan dalam aliran, dan menembusnya dengan udara.

Sekiranya air digunakan dengan peningkatan ketegaran, penapis akan cepat berlebihan. Oleh itu, adalah lebih baik untuk membersihkan air sejuk salah satu sistem terbina dalam sebelum memberi makan kepada pengadun. Air panas dan seterusnya melembutkan, ia biasanya dibekalkan untuk digunakan semula selepas penukar haba.

Memasang aerator pada pengadunPeranti ini termasuk:

 • perumahan plastik;
 • membersihkan dan menapis penapis;
 • pengadun air dengan gas;
 • O-ring;
 • sesendal;
 • mesh luar;
 • lengan hiasan dengan benang luaran atau dalaman.

Bergantung pada bahan yang digunakan dan opsyen ditambah, peranti berfungsi panjang atau memerlukan penggantian yang kerap. Ia lebih baik menggunakan seramik, tembaga, gangsa atau polimer yang stabil. Bahagian keluli tidak boleh tahan hubungan berterusan dengan air, karat.

Hasil daripada proses fizikal yang berlaku di dalam peranti, jet 2/3 yang mengalir terdiri daripada udara, mempunyai warna susu dan menyentuh objek dengan lembut. Ini membolehkan kita bercakap mengenai perbelanjaan ekonomi. Ia tidak begitu penting apabila mencuci piring, supaya jet menyerang dengan kuat, lebih penting lagi, dengan cara yang berarah.

Kesan menguntungkan tepu air dengan air berguna:

 • oksigen bertindak balas dengan klorin sisa dalam air dan mengikatnya;
 • air tepu dengan gas melarutkan sabun dan serbuk lebih baik, dan mereka diaktifkan dalam medium gas;
 • Aliran air tidak membuat bunyi dan percikan di sekeliling sink.

Related  Rantai melihat Stihl mc 180 – gambaran ringkas alat yang boleh dipercayai

Bolehkah saya menggunakan aerator untuk menyelamatkan air? Sudah tentu, ia menjimatkan air dalam satu unit masa. Ini bermakna, untuk membasuh pinggan mangkuk di bawah air atau mandi, boleh jadi ekonomi. Tetapi tuang segelas air atau mandi akan mempunyai tiga kali lagi. Di sana anda memerlukan jumlah tertentu yang tidak boleh disimpan. Semasa menaip di mesin basuh atau mesin basuh pinggan mangkuk, jumlah juga diperlukan. Oleh itu, tidak mungkin simpanan akan setinggi yang dituntut oleh pengeluar air untuk air.

Peranti pengudaraan primitif telah digunakan untuk masa yang lama – jaring mandi, muncung pada hos pinggan mangkuk. Dimana aliran air dipecahkan ke dalam aliran kecil, ia bersentuhan dengan udara dan tepu. Aerator untuk ketuk menjadikan proses itu aktif dan diarahkan pada hasil yang dilihat dalam bentuk jet berbuih.

Kriteria untuk memilih peniaga untuk dapur dan bilik kebersihan

Sebelum ini, perlu mengetahui tentang perkara-perkara baru yang muncul di pasaran dalam segmen ini. Instrumen moden mempunyai fungsi berguna tambahan:

 1. Penggunaan injap vakum dalam peranti menjadikannya lebih mungkin memperkenalkan udara, mempunyai jet yang lebih kuat pada output, kadar aliran menurun hingga 1.1 l / min.
 2. Penyejuk untuk pengadun di kaki panjang membolehkan anda mengarahkan jet ke arah yang dikehendaki. Kemudahan menambah dua mod suapan – jet atau semburan.
 3. Peranti dengan pencahayaan tidak menggunakan sebarang tenaga, kecuali putaran turbin mereka sendiri, mereka menyerlahkan air dalam warna hijau, biru atau merah bergantung kepada suhu. Termostat boleh digunakan dalam kit.Kami memilih aerator dengan betul
 4. Air aerator Air Saver aerator beroperasi dalam dua mod – “hujan” dan “jet”. Ia dilengkapi dengan muncung bergerak dengan mesh, yang berputar 360 darjah dan mengawal kepala air. Pengeluar mendakwa penjimatan air sebanyak 80%.
 5. Pengilang Jerman Varion syarikat telah mencipta mixer “pintar” yang dilengkapi dengan pengadun Neoperl. Akibatnya, di tempat awam, instrumen memberikan norma air daripada menyentuh atau melalui isyarat sensor optik. Satu lagi perubahan ialah jejaring mudah alih aerator, mengubah arah jet dengan cerun 10.Mixer dilengkapi dengan aerator Neoperl

Related  Kenapa anda memerlukan penampung kolam

Peranti baru tidak boleh murah. Walau bagaimanapun, atas permintaan para penyelidik dari Jerman, aerator untuk penjimatan air akan membayar harga dalam tempoh setahun. Pengiraan yang diberikan oleh para penyelidik menunjukkan bahawa mereka menyiasat bukan sahaja penjimatan air, tetapi juga penjimatan tenaga untuk bekalan, pemanasan dan pemurnian air sisa yang berkurang. Analisis mereka seolah-olah boleh dipercayai, jika semua garis mempunyai meter.

Di samping itu, pengeluar Jerman menawarkan untuk membeli lampiran sebagai lapisan, dan ia adalah murah. Setochki mempunyai warna yang berbeza, yang merupakan petunjuk aliran yang dikehendaki.

Agar tidak mencalarkan salutan hiasan bahagian-bahagian, kren mesti dipecahkan dengan perengkuh melalui serbet. Bersihkan peranti dengan menggunakan bahan pencuci yang agresif tidak boleh – gasket anjal yang rosak. Nozel boleh diturunkan dengan jarum yang tajam.

Pengayun yang paling berpatutan untuk pengadun dari China. Peranti dalam kes hiasan dengan ukiran luaran dan dalaman bernilai 350 rubel. Aerator mengehadkan aliran air, ia boleh dipasang pada mana-mana titik. Walau bagaimanapun, prinsip pengendalian peralatan ini adalah untuk mengehadkan laluan bersyarat kepada kadar aliran yang dikehendaki dengan bantuan muncung.

Aerator Perlator dihasilkan di tapak Switzerland dan HungaryAerator Perlator dihasilkan di tapak Switzerland dan Hungary. Pengadun pancuran untuk benang M28x1 dihasilkan di Hungary. Peranti dengan jaminan dari pengeluar dihasilkan. Produk dilindungi daripada skala dan bunyi rendah, berbanding peranti lain. Produk untuk thread M24x1 mempunyai peranti berputar, yang membolehkan mengarahkan jet ke tempat yang diinginkan.

Sama ada untuk memasang muncung pada mixer bukanlah perkara yang mudah. Bagi kebanyakan orang, penjimatan trivia isi rumah tidak menjadi cara hidup. Tetapi perlu diketahui bahawa di dunia hanya 8% air minuman seluruh stok mereka, dan semakin kecil. Oleh itu, peranti yang membatasi perbelanjaan tidak berkesan adalah relevan. Dapatkan digunakan untuk menyimpan.

Related  Apa jenis tekan untuk memerah jus untuk memilih kediaman musim panas dan pelayan wanita

Simpan air dengan aerator – video