Markedet for klimautstyr for hjem og kontor er variert. En betydelig del av enhetene er varmeovner av forskjellige typer. La oss vurdere hvordan konvektorvarmeren er forskjellig, prinsippet om bruk av denne enheten.

Tre typer varmeoverføring

Overføringen av varme fra et varmt objekt til en kaldt forekommer på tre måter:

  1. Direkte varmeoverføring er direkte overføring av varme når gjenstander kommer i kontakt med forskjellige temperaturer. Varmeoverføring skjer på grunn av den bruniske bevegelsen av molekyler og energioverføring under kollisjon av molekyler. Prinsippet om varmeveksling brukes i elektriske kokeplater.
  2. Jo høyere temperaturen på det oppvarmede objektet er, jo mer aktiv er overføringen av energi ved stråling. Dette fenomenet brukes i infrarøde varmeovner. Forskjellen mellom denne typen oppvarming: det oppvarmer ikke luften, men gjenstandene som får strålene.
  3. Den tredje typen varmeoverføring er konveksjon, det vil si overføring av varme gjennom bevegelse av oppvarmet luft.

Tenk på hvordan konvektorvarmeren fungerer.
Dens funksjon er basert på luftkonveksjon. Oppvarmet luft ekspanderer, blir lettere og stiger, og kald luft faller ned. Varmeelementet er plassert inne i huset, som har åpninger i nedre og øvre deler. Kald luft går inn i enheten gjennom de nedre åpningene; Under oppvarmingsprosessen utvides og utløper luften gjennom de øvre åpningene. I rommet er det en lydløs luftcirkulasjon, og temperaturen stiger gradvis.

Krettsirkulasjon gjennom konvektoren

Økologisk prinsipp av konvektorvarmeren

Blant fordelene ved dette utstyret er sikkerhet og miljøvennlighet. Elektriske konvektorvarmere fungerer som følger.

Varmeelementet som befinner seg inne i huset, har en sikker temperatur, effektiviteten bestemmes av det store varmeområdet og den riktige retningen av luftstrømmen. Ved å berøre varmeapparatet kan det ikke oppstå brenning. Den økte temperaturen på varmeren er ikke så høy at den forårsaker kjemiske reaksjoner i luften. Dette betyr at oksygen i rommet ikke brenner ut, karbondioksid og nitrogenoksid dannes ikke.

Related  Elektriske kjeler, driftsprinsipper og varianter

Hvis vi sammenligner varmeapparat og konvektor ovn, bør det bemerkes at ovnen varmer opp rommet raskt, men den bruker elementer, oppvarmet til høye temperaturer og forverring luftkvalitet.

Konvektorvarmeren er ikke så rask, men miljøvennlig.

Konvektorvarmerens prinsipp er å opprettholde en stabil temperatur

Hvis den kalde luften som kommer inn i varmeren, har tilstrekkelig høy temperatur, er den elektriske strømmen slått av for en stund. Denne prosessen overvåkes av elektronikk. Temperaturføleren er plassert på huset, informasjonen overføres til en automatisk enhet som slår på eller av strømforsyningen. Et slikt system eliminerer overoppheting av luft i rommet. Noen typer varmeovner har en digital indikator som viser temperaturen i rommet.

Hvordan fungerer en konvektorvarmer i høst og vinter?

Den maksimale effekten til konvektorvarmeren er 2 kW. Dette er tilstrekkelig til å opprettholde en komfortabel romtemperatur på ikke mer enn 20 kvadratmeter, forutsatt at temperaturen utenfor vinduet ikke faller under null. En slik varmeapparat er effektiv under temperaturfallet.

Om vinteren, i kaldt vær, er strømmen på 2 kW utilstrekkelig til å varme opp rommet. Konvektorvarmeren erstatter ikke sentralvarme, men det kan tjene som en ekstra varmekilde under frost.

I tillegg til strøm spiller volumet av sirkulerende luft en viktig rolle for denne typen varmeapparat. Det er nødvendig å huske hvordan konvektorvarmeren fungerer: gjennom den, under sirkulasjonen, må luften i rommet passere. Det er generelt akseptert at for hver ti kvadratmeter er 1 kW varmekapasitet nødvendig. Hvis rommet har et areal på mer enn 20 kvadratmeter, kan en varmeapparat ikke gjøre – de skal være minst to.

Er det mulig å øke effektiviteten til oppvarming ved å installere tett lukkede vinduer og dører? Generelt vil oppvarming av luften bli effektivere, men hygieniske normer for luftkomposisjon kan brytes. Problemet er at en viss mengde luft ikke alltid kan lagres i en boligbygging, det kreves ventilasjon. Med et areal på 20 kvadratmeter, er det nødvendig med en timeutveksling på 20 kubikkmeter luft. Hvis luften inn i rommet passerer gjennom konvektoren, vil folk ikke føle plutselig kjøling i rommet.

Related  Kjele indirekte oppvarming med egne hender – enkel og økonomisk

Design og design av konvektorvarmere

Konvektorvarmere ser ut som flate paneler. De har en signifikant lateral overflate og en liten tykkelse. Strukturelt er disse enhetene delt inn i vegg og gulv.

Den veggmonterte versjonen sparer plass. Den behagelige lysfargen til saken bidrar til at varmeren naturlig passer inn i interiøret.
Gulvkonstruksjonen har sine fordeler: Varmepanelet er montert på hjul, varmeapparatet kan flyttes rundt i rommet.

Video på prinsippet om drift av ovner (fra 3,30 min)

Video om produksjons- og driftsprinsippet til konvektorer