gass ​​kjele på veggen på badetEn gasskjele er en enhet for oppvarming av vann ved å brenne gass. En slik vannvarmer er uunnværlig i landet eller i hus der det ikke er sentralt tilførsel av varmt vann. Alle kjeler er delt inn i to store typer – akkumulerende og flytende.

Gass oppvarming kjele

Oppvarming vannvarmer består av et gassforbrenningssystem (gassbrenner) og en tank der vann er plassert. Tanken har en termisk isolasjon, fordi kvaliteten på varmebehandlingen gjør at du kan spare opptil 50% av drivstoffet.

Tanken, slått av fra gassen, holder vanntemperaturen opptil 7 dager, og alt takket være den varmeisolerende pute med flere lag.

Oppbevaringsgasskjelen for oppvarming av vann er delt av volumet av vann i tanken. For eksempel for kjøkken og dusj (forutsatt at ikke mer enn to personer bor), er 50-80 liter nok.

Hvis familien består av 3-4 personer, er det et barn, badet blir ofte rekruttert, og volumet av oppbevaringskedlen kan ikke være mindre enn 100 liter.
I tekniske arbeider, så vel som i produksjon, brukes en 200-liters gassflaske, eller enda mer.

Fordelen med lagringskedler er at de fungerer perfekt med en svak gasstrøm, og de beholder også mye varmt vann i lang tid. Vel, ulempen med slike vannvarmere er at de har et stort volum av konstruksjon, slik at en kjele ødelegger hele utsikten over badet. Derfor installeres det ofte i loft eller kjeller.
En annen ulempe ved denne kjelen er grensen for varmt vann. Hvis du tok et bad og brukte alt vannet, så må den andre personen vaskes, du må vente minst en time.

Gass kjele arrangement

Akkumulativ gass kjelen har en strømkontroller som bestemmer den temperatur som til å varme opp vann. Det viser også hvor mye ble brukt under bruk og hvor mye varmt vann forblir. Hvis du har begynt å ta en dusj eller vaske, gjøre det mer enn noen få minutter, slår kjelen automatisk på og begynner å varme nykommere kaldt vann. Hvis du ikke svømme lenger, fortsetter han å arbeide for å varme opp vann, henholdsvis sette parametre, og deretter slå seg av automatisk og holder varmt vann klar for deg.

Direkte oppvarming gass kjele

på veggenEn gjennomstrømningsvarmer, også kalt en gass kolonne, er i sin essens en varmeveksler. Vann oppvarmer ikke på forhånd, det blir oppvarmet i øyeblikket når det går gjennom røret. Gasskolonnen begynner å fungere ved å øke vanntrykket når kranen åpnes direkte.

Denne designen er svært kompakt og praktisk, den kan plasseres under vasken eller bak på badet. Ulempen med direkte oppvarmingskjeler er at tilstrekkelig gasstrykk er nødvendig for å sikre at de er i orden, minst 12 mbar.

På samme måte som lagerkjelen har gasskolonnen en temperaturregulator, takket være det mulig å stille vanntemperaturen på stikkontakten. I forskjellige modeller kan strømjusteringen enten være manuell (ved hjelp av håndtaket) eller automatisk (mengden av flamme varierer avhengig av styrken på vannstrømmen).

Når du kjøper en rennevann, vær oppmerksom på den nyttige strømmen – den som står for oppvarming av vann. En kjele med en kapasitet på 12 kW per minutt er i stand til å produsere opptil 10 liter vann med en temperatur på 50 grader.

Sikkerhet av gasskjele Ariston

gasskjele Ariston S / SGA 50 R bildeSom gassutstyr må en gassvannsvarmer ha sikkerhetssensorer. Ved installasjon av en gasskjele må det sikkert være en skorstein for utslipp av gassforbrenningsprodukter.
I moderne enheter har spesielle ventiler og sikringer, som umiddelbart kuttet gasstilførselen hvis det har vært noen brudd – sluttet å gå vann, karbonmonoksid kom inn i rommet i stedet for skorsteinen, eller dersom flammen av en eller annen grunn ble slukket.

Oversikt over gasskjeler viser at moderne vannvarmere beskytte oss mot mulige farer, men vi skal huske på at installasjon av gassutstyr – en sak av stor ansvar og tillit han trenger bare til fagfolk.

Video gjennomgang av Ariston FAST EVO gasskjelen

Hvilken gasskjele skal jeg velge?

kjele på badetFor å svare på dette spørsmålet må du først bestemme type og type vannvarmer. Om den kumulative og flytende du allerede vet, og vil kunne velge en som passer dine behov og evner.

Gass kjele har en rekke fordeler over elektrisk, nemlig billighet. Men vannvarmere som jobber fra rutenettet er sikrere og trenger ikke en skorstein.

Når du bestemmer hvilken gasskjele du skal velge, vær oppmerksom på produsenten. For tiden er følgende merker av kjeler på markedet:

  • Ariston er en av lederne i produksjonen av kjeler. Pålitelige, holdbare vannvarmere.
  • Electrolux er også en av de beste. Det eneste negative – du må gjøre tjeneste hvert 2. år.
  • Termex – gode modeller, budsjettalternativ.
  • Gorenje – lik den forrige merkevaren.
  • Edisson – gode varmtvannsberedere, dommer etter vurderinger på nettverket, veldig slitesterk
  • BAXI-billig, men veldig verdig kjeler, original design.

Installere en gasskjele

Som allerede nevnt er det veldig farlig å installere en gasskjele selvstendig. Men når du installerer en varmtvannsbereder av fagfolk, er det verdt å ta hensyn til noen detaljer. Før kjelen er installert, må du få tillatelse til å installere gassutstyr i GorGaz eller Raigaz. Det vil være lett å gjøre hvis du setter en gassvarmer i stedet for den gamle, til den opprinnelige plasseringen.

Hvis gasskolonnen ikke er oppgitt, vil du ha mye mer problemer. Jeg vil også legge merke til at den kjøpte kjelen må oppfylle alle standarder og ha kvalitetssertifikater. Og så vil gassvarmeren vare lenge, og gir deg komfort og sikkerhet.

Video: Hvordan velge riktig gassvarmer