Moderne trender innen utvikling av teknologier innen varmeapparater er rettet mot å utvikle og implementere økonomiske og effektive modeller. Hovedmålet er opprettelsen av økonomiske varmeovner for hjemmet.

Sparing av energiressurser har lenge vært et viktig tema ved valg av varmeapparater. Svært ofte, før du kjøper, er en person interessert i egenskapene til enheten og om forbruket av energibærere. Følgelig er fokus også på varmeoverføringspunktet for økonomisk forbruk.

Mange produsenter prøver å konsentrere alle forbrukernes ønsker i sin utvikling. En konsekvens av den konstante søken etter optimale løsninger er økonomiske varmeovner.

Oversikt over økonomiske varmeovner

Selv med utseendet på det første kaldværet og vinterens tilnærming begynner mange villaeiere og sommerboere å søke etter optimale varmeovner.

På salg, til dags dato, kan du finne et bredt spekter av økonomiske elektriske varmeovner:

  • Infrarød varmeapparat;
  • Invertervarmerenhet (klimaanlegg);
  • Elektrisk konvektor;
  • Mikatermisk varmeapparat;
  • Keramisk panel.

Infrarød varmeapparat. Dette er en av de typene økonomisk varmeapparat, som erstattet mange forbrukte oljekjølere, elektriske konvektorer, vifterovner.

Varmeelementet er en kvarts radiator, hvorved oppvarming av nærmeste gjenstander, i stedet for luft, utføres. Den er kun effektiv for midlertidig og operativ oppvarming av en premiss, og også opprettelse i et rom av en lokal sone av rettet stråling.

Utenfor virkningen av infrarød stråling, går termisk komfort lavt.

Ofte er de installert på beina, men det er muligheter for montering i taket. De mest populære infrarøde varmeovner er – UFO, Runwin, Saturn, Beko, Eko.

For rom oppvarming opptil 20 m2 Det tar ca 120 minutter. Strømforbruk -90 W / m2. Avhengig av størrelsen vil tiden for oppvarming av rommet bli betydelig redusert.

Invertervarmer (klimaanlegg). Ved å bestemme hvilken varmeapparat som er mer økonomisk, deltar en inverter-type varmeinnretning også. Dette er en av de moderne og nyere utviklingene, som dukket opp på markedet og umiddelbart tiltrukket oppmerksomheten til sommerboerne.

Den består av en utendørs og en innendørs enhet. Operasjonsprinsippet er basert på varmepumpens funksjoner. Denne metoden for oppvarming er svært forskjellig fra den klassiske varmeren.

Pumpen trekker varm luft fra utsiden inn i rommet i rommet gjennom varmeveksleren, selv ved under-null temperaturer i uteluften. For dette brukes en spesiell gass – freon. Den under høyt trykk kondenserer i varmeveksleren i innendørsenheten og oppvarmer opp til 80C. Deretter går væskefrion tilbake til utendørsenheten, hvor det ved lavt trykk omdannes til gassform. Etter å ha kokt det i utendørsenheten, renner Freon igjen til varmeveksleren på innendørsenheten. Denne prosessen, i naturen, er ingen steder å finne, men forskere har lenge jobbet for å skape en unik teknologi.

Ved å utføre slike svingninger reduseres forbruket av elektrisitet til 2-5 kW / t, avhengig av type modell. På grunn av dette er inverter klimaanlegget i stand til å varme store hus. Rom på 20 m2 de er i stand til å varme i 3-4 timer. De mest populære modellene er LG, Samsung, Dekker, Daikin.

Elektrisk konvektor. Når man vurderer økonomiske varmeovner, bor man bor på en så enkel og pålitelig type som en elektrisk konvektor. Hvis vi vurderer prinsippet om konvektor, er det litt som en oljekjøler. Men i motsetning til det, kan konvektoren stå uovervåket i lang tid.

Rommet oppvarmes ved hjelp av luftcirkulasjon gjennom varmeelementet inne i konvektoren. Sirkulasjonen skyldes oppvarming av den kalde luften, som stiger, kjøler ned, den kommer ned igjen og varmeprosessen går igjen.

De mest pålitelige og økonomiske enhetene er konvektoren Atlanterhavet (Frankrike). Produsenten tilbyr oppvarming enheter fra 0,5 til 2,5 kW. For oppvarming av rommet på 20 m2 Det vil være nok å kjøpe en modell med et strømforbruk på 2 kW / t. Det tar ca 4 timer å varme dette rommet.

mikatermicheskiy varmeapparatMikatermisk varmeapparat. En av de mest effektive og økonomiske varmeovnerne. Har dukket opp på markedet relativt nylig. Dette er den siste teknologiske utviklingen, som tidligere ble brukt i medisinske institusjoner og innen kosmonautikk. De er svært kompakte, de kan installeres på veggen og i taket.

Den er basert på infrarød langbølgestråling. Denne enheten har flere ikke-metalliske plater dekket med glimmer. På grunn av dette er oppvarmingseffektiviteten svært høy. De er i stand til å varme selv fjerne gjenstander, mens varmen selv forblir kald. Den eneste ulempen er prisen, som langt overstiger kostnadene for sine kolleger.

Den mest pålitelige representanten for mykothermic varmeovner er Polaris varemerket. 1,8 kW kraft per time er nok til å varme rommet i 20 m2.

Keramisk panel. Dette er den mest økonomiske varmeren for øyeblikket. Operasjonsprinsippet er basert på infrarød langbølgestråling. Varmeapparatet har form av et keramisk panel (plate). Infrarødt varmepanel er plassert i en energibesparende og varmeledende boks av stål. På grunn av denne designen av saken, vil varmeapparatet passe inn i det indre av hvilket som helst rom eller rom. Det kan henges på både veggen og taket.

Det keramiske panelet bruker 0,2 til 2,5 kW / t, avhengig av størrelsen. For å varme rommet i 20 m2, du trenger 1 kW strøm per time. Fullstendig oppvarming av rommet kan oppnås etter 1,5 – 2 timer.

De mest økonomiske elektriske varmeovner

Ifølge en gjennomgang av økonomiske elektriske varmeovner viste seg det keramiske panelet og den mikotermiske varmeren å være den mest økonomiske, ergonomiske, effektive og holdbare. Ved å kjøpe slike ovner, kan du være sikker på et 100% resultat.

Hvis du virkelig definerer den absolutte lederen, får det keramiske panelet “palmen”. Dens egenskaper snakker for seg selv, og overgår nærmeste konkurrent Mikatermic panel infrarød varmeapparat.

De lyseste representanter for keramiske varmepaneler er:

  • NTK Kid (0,25 kW), Eco (0,35 kW), Atacama (0,5 kW);
  • Venezia “Bio-convector” PKK700 (0,7 kW) og PKK 1350 (1.350 kW);
  • NTES Evolution 400 (0.4 kW) og NTES Evolution 800 (0,8 kW). Den spesielle egenskapen til disse ovner er at deres fremre del er laget i form av et glass-keramisk panel. Utad, de er veldig lik moderne TVer. Når de er montert på veggen, varierer de lite fra et vanlig TV-apparat.

Utviklere av moderne varmesystemer vil ikke stoppe der. Til nå, når du blir spurt hvilke varmeovner som er mest økonomiske og effektive, kan man gi et bekreftende svar – et keramisk panel, og direkte konkurrent er en mikrotermisk varmeapparat, som mister det ganske mye.

Video: Hvordan velge en varmeapparat