IR-varmeapparatI lavsesongen, når det ennå ikke er kaldt, men ikke allerede varmt, bruker nesten alle varmeovner av forskjellige typer. Varmevifter, oljekjølere, elektriske spiralapparater er kjent for forbrukeren i lang tid. I dag merker utstyrsproducenter høyeffektiviteten til infrarøde varmeovner og anbefaler at de bare bruker slike enheter. Ytelsesegenskapene er attraktive, men vi vil gjerne vite om infrarødvarmeren er skadelig eller ikke før du kjøper den til familien din.

Innhold:

 1. Litt om infrarød stråling
 2. Er den infrarøde varmeapparatet skadelig?
 3. Gjør infrarøde stråler nytte?
 4. Unntatt skade kan være

Litt om infrarød stråling

Effekter av bestråling per personEn hvilken som helst type oppvarmingsanordning som brukes av en person, avgir infrarøde stråler (IR) bølger av forskjellig lengde og intensitet. Hvem liker ikke å sole seg under solens varme stråler? I dette tilfellet kan langvarig eksponering for solen skade huden. Den positive og negative effekten av infrarøde stråler på en person bestemmes av dybden av penetrasjon av stråling inn i huden.

Varmefordelingsdiagram for UFO-varmeapparatLa oss se på hvordan infrarødvarmeren fungerer og hva som gjør det annerledes enn andre varmeovner. Unikheten ligger i det faktum at energien overføres til overflaten av objektet med nesten ingen tap. Jo høyere temperaturen på enheten, jo mer oppvarmet oppvarmingsobjektet. Maksimal oppvarming av flyet oppstår når det oppstår et stort antall korte bølger, som observeres når varmeapparatet selv er oppvarmet. Hvis det er korte bølger under driften av enheten, hovedsakelig på en oppvarmet gjenstand, faller fordelparameteren til null, og skaden fra infrarød varmeapparatet øker.

Takvarmer i hyttaI dag er det 3 typer varmeovner på salg:

 1. Instrumenter som oppvarmes til 300 grader med en bølgelengde på 50-200 mikron.
 2. Instrumenter som oppvarmes til 600 grader med en bølgelengde på 2,5-50 mikron.
 3. Instrumenter som er oppvarmet med mer enn 800 grader med en bølgelengde på 0,7-2,5 mikron.

Infrarøde stråler med en bølgelengde på mindre enn 3 mikron trener gjennom det øvre lag av huden og kan skade menneskers helse.

Er den infrarøde varmeapparatet skadelig?

Skjemaet til IR-varmerenHvis du installerer enheten i et rom og sitter foran den i lang tid, kan det oppstå en brenning på huden mot varmeovnen. Dette skyldes rask oppvarming og fordamping av fuktighet fra det øvre lag av huden under påvirkning av IR.

Related  Elektriske kjeler, driftsprinsipper og varianter

Påvirkning av IR-stråling på menneskekroppen er studert i lang tid. I medisin er infrarøde stråler brukt under fysioterapi prosedyrer. Sesjoner av medisinske prosedyrer er strengt begrenset i tide. Produksjon av varmeovner med permanente infrarøde stråle leger anses å være skadelige. Under den sterke effekten av strålene i de indre lagene i huden, kan endringer begynne.

Ikke tillat langvarig eksponering for infrarøde stråler på øynene for å unngå at linsen og retina brenner. Etter en slik brenning er det risiko for grå stær.

Vedlagt lavt på taket vil enheten permanent påvirke hodet. Takmodellene må henges så høyt som mulig og rettet mot en vinkel, noe som vil redusere skadene fra infrarød varmeapparatet betydelig.

Gjør infrarøde stråler nytte?

varmefordelingMenneskekroppen avgir også strålingsbølger på 3-50 μm. Naturlig infrarød stråling har en lengde på 7-14 mikron. I disse parametrene mottar kroppen stråling så mye som mulig. Ved hjelp av helingsprosedyrene for oppvarming av infrarøde bølger av en viss lengde, støtter leger pasientens kropp i tone og hjelper ham å gjenopprette seg. Antallet og varigheten av øktene er strengt begrenset for ikke å skade.

Lang infrarøde bølger gjør ingen skade på kroppen. Med deres hjelp kan en person øke kroppens immunitet.

Er den infrarøde varmeapparatet skadelig for helsen? Vi kan si at med riktig valg og installasjon av enheten, reduseres skadet nesten til null.

Når du velger en IR-varmelegemodell, bør du være oppmerksom på sine tekniske egenskaper og å vite rekkevidden av strålebølger. At det ikke skader deg, denne parameteren skal ligge i området 3-10 mikron.

Unntatt skade kan være

Regler for plassering av IR-varmeovnerPositiv tilbakemelding fra spesialister på bruk av infrarøde varmeovner i hverdagen er basert på følgende regler:

 1. Strømmen til enheten du kjøpte, bør samsvare med romparametrene eller være justerbar.
 2. Stråling fra varmeren skal rettes mot veggen eller gulvet, ikke personen.
 3. Prøv å ikke la infrarøde stråler slå på hodet.
 4. Ikke installer IR-varmeelementer i barnas rom.
 5. Bruk av infrarøde enheter på gaten er ikke skadelig.

Related  Hvordan lage et betong gjerd av deg selv

Tallrike vurderinger av brukere av elektriske infrarøde husholdningsapparater indikerer effektiviteten av bruken i landet, når det på kort tid er nødvendig å varme opp huset i vått vær eller skape et komfortabelt rekreasjonsområde i et åpent lysthus.

Video om infrarøde varmeovner