Rulleskodder er stengtNylig ble spørsmålet presset: “Hvordan velge rullelukker for en dacha eller et landsted?”. Denne enheten beskytter mot ytre visninger, fra røvere, fra solstråler eller elementær fra steiner og flasker.

Hva er en rullelukker?

Hvis huset blir ubeboelig for en stund, er det bedre å beskytte det mot alle mulige skader og gjennomtrengninger. Rulleskodder er et flott alternativ, men hva er det? Dette er en mekanisk enhet som utfører de beskyttende funksjonene til vinduer og dører. Skodderne er lett trukket inn i en boks eller et spesielt hulrom, de kan vri lerretet i en rulle. Enheten kan kjøres av en elektrisk motor eller en mekanisk stasjon.

Rulleskodder har flere fordeler:

 • veldig kompakt;
 • estetisk i utseende;
 • Lett å vedlikeholde og vedlikeholde;
 • Ikke ødelegge fasaden til bygningen;
 • gi lydisolering.

Denne enheten kan installeres på (i) eventuelle åpninger, de er praktiske og allsidige å bruke.

Hva er rulleskodder laget av og hva er bedre?

Skodder er laget av to materialer:

 • Av aluminium – bra fordi de har en lett vekt og er svært kompakte.
 • fra metall – det sinkede arket brukes som gjør at enheten kan være sterk beskyttelse, men også mer kostbart under prisen.

Begge alternativene ser bra ut på huset, men de adskiller seg litt i kvalitet, kostnad og pålitelighet. Derfor, før du velger skodder for en sommerbolig, må du finne ut hvilket materiale enheten er laget av.

Hva er verdt å spørre om?

For ikke å gjøre feil ved kjøp av produkter, må mange faktorer tas i betraktning. Det er ikke bare materiale og pris.

Tips om hvordan du velger rulleskodder for en dacha riktig:

 1. For det første bør det legges stor vekt på tekniske funksjoner. For brukervennligheten og en lengre levetid for enheten, er det bedre å utstyre det med et elektrisk system. Den styres av en fjernkontroll eller knapp. Alle vinduer kan kobles til et enkelt system samtidig som de åpnes eller lukkes.
 2. For det andre er et viktig problem produsenten av rulleskodder – en egen modell har sine egne egenskaper.
 3. For det tredje er det ønskelig å be om kvalitetssertifikater for varene.
 4. For det fjerde, når du velger å ta hensyn til interiøret i villaen eller huset, slik at resultatet ikke bare pålitelig beskyttelse, men også et harmonisk utseende.

Komponenter og montering av rulleskodder til sommerbolig

Ordningen med rulleskodderSkodder består av tre deler:

 • boks (innsiden er akselen og sidelinjen);
 • beskyttende curling klut;
 • laterale guider.

Rulleskodder etter typer installasjon er:

 • innebygget;
 • overhead.

Elektronisk rullekontrollDen første typen er mer pålitelig og praktisk. Skodder er installert i vinduet eller døråpningen. De kan ikke bli bøyd eller revet, du kan bare komme til dem når de blir hevet. Ellers må du bare demontere veggen.

Overhead rulleskodder har en ulempe – guider er synlige, som kan vendes eller ødelegges (om enn med stor innsats).

Det er best å planlegge installasjonen av denne enheten i bygningens designfase. Bokens dimensjoner er avhengig av vinduets eller døråpningens høyde. Hvis det i huset er planlagt å installere rulleskodder for en dacha med elektrisk stasjon, så er det nødvendig å legge de riktige kablene på forhånd med tilkoblingen til vinduene. Men hvis valget ble gjort til fordel for mekanisk kontroll (manuell), er det bedre å gi et uttakssted inne i bygningen, for ikke å ødelegge finishen.

Ytterligere fordeler med rulleskodder

hus med rulleskodderRullegardiner for landhus og herregårder ser flott ut på vindu eller døråpninger. Det er viktig at fargeskjemaet til enheten er ganske bred. For eksempel kan rulleskodder være hvit eller brun, grå eller beige. På forespørsel fra kunden kan også basefargene utvides, listen over nyanser når opptil 150 farger.

Denne enheten sparer varme, sparer den. Pluss, rulleskodder for hytter er deres justering. Mekanismen kan være helt åpen eller ajar til ønsket avstand.

For hvilke formål setter folk rullestolper for dachas?

Huset er beskyttet av rulleskodderHovedmålet med rulleskodder i huset, som for en tid gjenstår uten eierne – er å beskytte lokaler fra tyver og røvere. Enheten av et slitesterkt materiale er vanskelig nok til å sprekke, hele prosessen er høy og lang.

Allerede et stort antall mennesker brukte rullgardiner til dacha. Kundefeedback er for det meste positiv. Det er åpenbare fordeler med enheten:

 • vakker og uhindret utsikt fra vinduet (å se gjennom barene er ikke veldig hyggelig syn);
 • enkel og flere måter å kontrollere (manuell eller automatisk);
 • robust beskyttelse mot røvere.

Hvordan velge rullelukker – video