infrarød varmeapparatEn rekke utstyr for oppvarming av oppvarmede rom er et stort utvalg. Men blant de eksisterende modellene, har infrarøde varmeovner for dachas blitt svært populære blant forbrukerne. På grunn av sin mobilitet, høy effektivitet og helt ufarlig stråling, blir denne typen instrumenter uunnværlig for landhus.

Prinsippet om infrarød varmeapparat

Arbeidet med de mest populære varmeapparatene er basert på konvektiv varmeoverføring. Men prinsippet om å arbeide med infrarøde ovner for hytter kan sammenlignes med virkningen av sollys som piercerer luften og ikke oppvarmer den.

I motsetning til sollys har denne typen stråler ikke et ultrafiolett spektrum som gir solbrenthet. Infrarøde varmeovner har kun termisk stråling, oppvarming de gjenstandene som strålene på enheten er rettet mot. Og allerede fra dem strekker termisk energi til det omkringliggende rommet.

sprer varme fra en takvarmer

Den interne utformingen av varmeinnretningen er ikke spesielt komplisert. I metallvesken, dekket med en stabil pulverlakk, er en aluminium reflektor. Det er festet hovedvarmeelementet – teng, som kan være halogen, karbon, keramikk, rørformet. For å sikre uavbrutt drift og lang levetid, er hver infrarøde varmeapparat utstyrt med en temperaturtermostat og en sensor som kobler fra enheten ved overoppheting.

Regler for valg av infrarød varmeapparat

Til dags dato har infrarøde varmeovner bare de beste vurderingene. De betraktes som de mest effektive, trygge og varige alternativene for infrarød oppvarming. Men blant de store variasjonene er det nødvendig å velge nøyaktig det alternativet som best passer disse forholdene.

Derfor har spesialister opprettet spesielle regler for valg av infrarød varmeapparat:

 1. Først og fremst er strømmen som kreves for å varme rommet, beregnet. I dette tilfellet er det nødvendig å vurdere hvordan varmeapparatet skal brukes – som en ekstra eller hovedkilde til oppvarming;
 2. hvilken type energikilde forventes å bli brukt. Vanligvis for et landshus er elektrisitet brukt, siden infrarøde varmeovner som arbeider med gass er designet for store rom;
 3. utvalg av varmeelementet;
 4. Plassering av installasjon av enheter.

Valg av varmeelement

Produsenter har ikke lenge vært brukt til å varme spiralen, siden de er svært brennbare.

Derfor ble det besluttet å erstatte det med sikrere varmeelementer:

 • Kvartsrør.
 • Varmemitterende keramisk plate.
 • Halogenlampe.

Varmeelementet, laget i form av et kvartsrør, er et lukket hulrom inne i hvilket en spiral med karbon eller karbon er installert. Fordeler med dette elementet er rask oppvarming og høy effektivitet. På grunn av varmeelementets korte levetid brukes denne typen varmeapparat vanligvis som en ekstra kilde til oppvarming.

Den varmemitterende keramiske platen har en pålitelig beskyttelse som gjør at den ikke kan glø seg og være helt trygg. Til tross for at kostnaden for en slik enhet er litt høyere enn den forrige typen, er tilbakemeldingen på infrarøde varmeapparater med en keramisk brunfarge vanligvis positiv. Dette skyldes både økonomien (strømforbruk fra 50 til 2000 watt) og lang levetid (mer enn 3 år).

Halogenbrun er i hovedsak en halogenlampe som opererer i infrarød rekkevidde. Innvendig er det et filament laget av wolfram eller karbonfiber. Når det oppvarmes, blir infrarød stråling utsendt, med gyldent lys.

Valget av ovner, avhengig av installasjonsstedet

Parametrene for å velge en varmeenhet vil også avhenge av installasjonsmetoden. Infra-red varmeovner for en sommerbolig er tak, vegg og gulv. Derfor må du følge visse regler når du installerer dem.

taket IR-varmeapparatTak infrarøde varmeovner for hytter anses å være mer praktiske, siden de ikke tar opp unødvendig plass og eksponeringsområdet er svært omfattende. De kan monteres både i et takloft og festes til taket på spesielle suspensjoner.

vegg-IR-varmeapparatVegg infrarøde varmeovner for hytter må installeres på en avstand fra gulvet, spesielt hvis familien har et lite barn. Hvis du trenger å installere en slik modell under vinduet, kan du velge en modell med skjørt.

etasjeNår det gjelder gulvetypen, er de ikke preget av høy effekt og effektivitet, siden strålingsstrålene møter mange hindringer. Hvis det ikke er mulig å installere tak- eller veggmodell, er det bedre å gi preferanse til varmeovner med karbon eller rørformet tee.

Når du installerer en tak eller vegg infrarød varmeapparat for en dacha, er det nødvendig å observere den nødvendige avstanden for stråling per person:

 • varmeapparat med en effekt på ca 700-800 – 0, 7 m;
 • varmeapparat med en effekt på mer enn 1,5 kW – ikke mindre enn 1 m.

Oversikt over infrarøde ovner for hytter

En viktig faktor i valg av utstyr er også produsenten. En kort oversikt over produsentene av infrarøde varmeovner for hytter vil hjelpe forbrukeren til raskt å orientere og forstå hvilket merke som gir preferanse:

 • UFO. De brukes både i åpne områder, og er også egnet for lukkede rom. Ikke brenn oksygen og fjern overflødig fuktighet.
 • Sunny. Den brukes til lukkede rom. Den er preget av lyshet, kompaktitet og stille drift.
 • Peon. Takmodell med keramisk brunfarge. Takket være det avrundede huset utføres oppvarming av rommet med maksimal effektivitet.

Hvis du overholder de ovennevnte regler for valg av infrarød varmeapparat, kan du alltid finne en vellykket modell for et landsted.

Video: regler for valg av infrarøde ovner for fritidsboliger