Hvordan lage et betong gjerd av deg selv

betong gjerdetVil du leve som en steinmur? Bare bygg et betong gjerd, og drømmen din blir til virkelighet, selv ereksjon vil koste mye mindre enn stein. Produkter fra armert betong kombinerer to motsatte egenskaper ved hovedhuset – et solid konstruksjon og estetisk utseende. Her kan du se selv ved å se på bilder av betong gjerder.

Fordeler med betong gjerder

blind betong gjerdetFordelene ved betong gjerder er mange, slik at de stadig vises både i byutvikling og i forstedene:

 • eksepsjonell styrke og holdbarhet;
 • Gjerdet forverres ikke med tiden, det er ikke gjenstand for virkningen av naturlige faktorer;
 • et blind gjerd av betong har gode lydisolasjonsegenskaper;
 • Om nødvendig kan gjerdet gjøres uten ledd og hull.
 • Betongoverflaten kan enkelt gjøres ferdig med alt etterbehandlingsmateriale;
 • Betong er det mest økonomiske materialet av all kapital.

betong gjerde med dekorative elementerRelative ulemper inkluderer en stor vekt av strukturer.

Byggingen av et slikt gjerde vil kreve betydelig innsats og obligatorisk installasjon av fundamentet.

Betong gjerder er forskjellig i teknologien for produksjon og funksjonelle formål.vakkert og slitesterkt gjerde

Monolitiske gjerder

monolittisk robust konstruksjonDenne typen gjerde er den mest holdbare og holdbare. Det krever et solidt eller kolonnert fundament. Hekken i seg selv er en solid armert betongplate, fast forbundet med stolpene. Monolitiske plater kan være glatte, bølgete eller med dekorativ design.

Set-up (seksjon) gjerder

seksjonskonstruksjonDial, eller sectional, kalles gjerder, hver seksjon består av flere plater eller paneler. Plater kan ha forskjellig tekstur og annerledes dekorativt design. Gjerdepostene til gjerdet fra sidene har spor i hvilke panelene kommer inn.

Den største vanskeligheten for bygging av seksjonbetong gjerdet er den nøyaktige installasjonen av poler.

Avstanden mellom dem skal svare til panelets lengde. Ellers vil panelene ikke ligge i sporene eller komme inn i det hele tatt. Som regel gjør det under et slikt gjerds stolper et sterkt fundament, slik at de ikke kryper etter jordens fryse og tiningfase. Convenience av kompositt gjerdet er tydelig i montering av paneler i spor av betongpoler for gjerdet. Hver av delene har en lett vekt, for overføring og legging er det nok nok to eller tre personer. Topppanelene, som er satt til en høyde på mer enn en meter, er vanligvis laced. På grunn av de mange hullene blir de mye enklere og enklere å installere.

Gjerde fra betongblokker

gjerdet av betongblokkerBlokker gjerder er samlet fra separate faste eller hule betongblokker, feste dem sammen med sement mørtel. Strukturen av denne typen ligner murverk. Gjerdet av blokkene trenger dekorasjon med dekorative gips eller fliser med etterligningsstein.

Fence fra betongblokker trenger ikke å installere poler mellom separate seksjoner, men for murverk, vil murens ferdigheter bli påkrevd.

Dekorative Betong gjerder

dekorative gjerderDekorative gjerder er laget i forskjellige stiler og farger. Ved hjelp av dekorative betongstøpning skaper håndverkene sterke og estetiske komposisjoner som passer perfekt til andre materialer – tre, laced metal smiing, naturstein. Firmaprodusenter tilbyr mange alternativer, laget for murverk, stein av ulike teksturer. Betongstøping imiterer vellykket balustrade og til og med en treforing. Dekorative betong gjerder er i stor etterspørsel med gjerde av private eiendommer, der først og fremst soliditet og respektability er nødvendig.

Hvordan lage et betong gjerd av deg selv

Former for monolitisk gjerdeproduksjonFor å installere et betong gjerde med egne hender trenger du verktøy og byggematerialer:

 • Stålbeslag 4 mm for gjerde og 8 mm for poler;
 • knust stein med en størrelse på fraksjoner på 2-6 cm;
 • vasket elvesand;
 • sement av merkevaren ikke mindre enn M500;
 • Former for støping av betong;
 • en mykner;
 • betongblander;
 • vibrerende bord.

risteapparaturVibrasjonstabellen kan kjøpes i ferdigstilt form eller opprettes selvstendig. For fremstilling av egne hender fra metallhjørnesveiset ramme og styrket på den vibrodvigatel.

Det er mulig å produsere betongpaneler uten bruk av vibrasjonsutstyr, men kvaliteten vil bli mye lavere.

Teknologi for støping av betongpaneler

Betongblanderen er lastet med knust stein, fylt med vann og vasket av støv og urenheter. Deretter dreneres vannet og lastes med sand, sement og vann. De nøyaktige proporsjoner av løsningen for den valgte sementgraden er vanligvis skrevet på pakken.

For tiden er det et bredt spekter av myknere til salgs – spesielle tilsetningsstoffer for å gi konkrete bestemte egenskaper eller for å akselerere (sakte) innstilling av løsningen. Ved fremstilling av betong gjerder, brukes myknere til å gi mobilitet, ikke-spredning og ekstra styrke til mørtel.

Formen for støping er installert på et vibrerende bord, smurt med mineralolje fra adhesjonen av løsningen, og forsterkningen er tilberedt. Forsterkningsordningen må gjennomgås på forhånd, ut fra funksjonene i skjemaet. Ideelt sett bør forsterkningen passere gjennom hele tykkelsen på panelet, ikke utragende på overflaten.

Formen helles til halvparten av volumet og vibratoren slås på. Da er armeringen lagt, løsningen er toppet til toppen av formen og betongen komprimeres igjen med en vibrator.

På skiveformingsstadiet bør festemidler festes for å knytte panelet til andre deler av gjerdet – over eller under panelene eller stolpene.

Etter at løsningen har tørket, er forskyvningen skilt – separerer det ferdige panelet fra formen. Deretter tørkes produktet manuelt eller ved maskiner til standard form, formen blir rengjort av rester av betong og er forberedt til neste helling.

Montering av poler

poler installasjonPå de markerte stedene graver grusene rundt 50 cm i diameter. Dypet skal ikke være mindre enn dybden av fryse av jord i en gitt lokalitet. Bunnen av gropen er rammet, dekket med et lag med sand 10-15 cm og rammet igjen. Deretter er kolonnen stående stående oppreist, festet i denne posisjonen og hellet med betongløsning til bakkenivå.

For en fullstendig herding av fundamentet er det nødvendig å stå i to uker.

Montering av hele strukturen

montering av betong gjerderDe ferdige panelene er plassert i sporene til polene eller sveiset til den prefabrikerte forsterkningen av hvert panel og kolonner sammen.

chborka panelerPå dette stadiet kan installasjonsarbeid på installasjon av armert betong gjerd anses som komplett. Den ferdige strukturen er dessuten trimmet med dekorative materialer – gips, fasadefarge for betong, fliser. Det er nødvendig å male alle sveisede deler for å forhindre korrosjon med værbestandig maling.

Gjerdene som er konstruert på denne måten, beholder alle fordelene ved betong gjerdet. De absorberer ikke fuktighet, har lave seiler, god lydisolasjon, er ekstremt slitesterk. Et kontinuerlig betong gjerd i landlige forhold kan bli en pålitelig barriere for gresrotsbrann i vårbleg gress, noe som fører til store branner og menneskelige tilfeller.

Video instruksjon for montering av betong gjerdet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector