Gassvarmere for hytter eller herregårder – en utmerket løsning med et minimum av problemer, og dette er en ikke-kompatibel uttalelse, og resultatet av behandling av mange vurderinger av eierne av disse mirakelapparatene.

Og for ikke å være ubegrunnet, la oss snakke om:

 • Hva er en gassvarmer?
 • Hvordan er de forskjellige fra hverandre?
 • Hvordan er operasjonsprinsippet basert og basert?
 • Hvordan velge en modell i henhold til ledig plass?
 • Hvilken er bedre for å gi, og også for et hus med hele året som bor i det av mennesker?
 • Hva bør du være mest oppmerksom på når du velger en enhet?

Hva er en gassvarmer?

Gassvarmeapparater – bærbare eller stasjonære enheter designet for å øke lufttemperaturen til de verdiene som en person føler seg komfortabel på. Avhengig av modell og design, kan slike enheter operere både fra hovedgassen og blandingen av propan-butan fra sylindere.

Gassvarmere for hytter og hus – forskjeller, enhet, egenskaper

Etter plassering og mobilitet:

 • bærbar gassvarmerbærbare gassvarmere (mobile) – kun opererer på LPG, er preget av økt grad av sikkerhet. De har flere svært effektive beskyttelser, der enheten automatisk slår av: Når drivstofftrykket minker, smelter enheten, CO2 øker (karbondioksid), og også i andre kritiske situasjoner. Antallet av beskyttelse kan variere avhengig av priskategori og modell;
 • gass ​​konvektorstasjonære (konvektorer) – dette kan være en ikke-flyttbar gassvarmer fra en sylinder eller et aggregat som er koblet til en motorvei, det er ingen grunnleggende forskjell i dette problemet. Noen modeller produseres i utgangspunktet og går i salg med et sett med dyser for alle typer blå drivstoff. Under installasjon er stasjonære instrumenter nødvendigvis utstyrt med en skorstein for evakuering av avfall (utmattede) gasser;
 • etter plassering er det – vegg, tak, gulv.

Ved metoden for oppvarming og prinsippet om drift:

Gassapparater opererer på prinsippet om flamløs forbrenning av drivstoff (gass) i det indre av et isolert kammer. Med denne metoden går gassen inn i energiressursen, hvor den kombineres og blandes med injisert luft, hvorpå den resulterende blanding passerer inn i kammeret hvor den endelige blanding av komponentene finner sted. Under påvirkning av trykk kommer gass-luftblandingen inn i strålepanelets sone, hvorpå oksidasjonen av blandingen begynner og som en konsekvens forbrenning.

Avhengig av utformingen av enheten, kan kameraet være lukket eller åpen type.

Related  Keramiske varmeovner for hjem og hytter – en ny løsning på gamle problemer

Den lukkede typen av kammeret ved gassvarmeren for huset, ifølge vurderinger, er mye mer praktisk i drift enn analogene av den åpne typen. i dette tilfellet kan brensel og forbrenningsprodukter (eksosgasser) på ingen måte komme inn i luften i rommet hvor enheten er installert.

For å minimere risikoen for at gass kommer inn i romets åpne rom, er enheter med åpen isolasjonskammer utstyrt med luftanalysatorer og sikkerhetsventiler (ventil), i en kritisk situasjon, kobler disse enhetene enheten i automatisk modus.

Produsenter garanterer høy kvalitet oppvarming av gassrom med et samlet areal på opptil 40 m².

Viktig! Enheter med åpen type kamera anbefales ikke til bruk i lukkede rom uten tvungen ventilasjon.

gass ​​katalytisk varmeapparatGass katalytisk varmeapparat – navnet er på grunn av tilstedeværelsen av et katalytisk panel, det brukes som et varmeelement, hvorved varmeoverføring i siste instans utføres. Det vanligste materialet som brukes til å lage en glassfiberplate som tilsettes som katalysator, en platin-urenhet.

Den katalytiske forbrenningen er preget av et absolutt mangel på flamme. Ved å definere denne prosessspesialisten benytter ofte begrepet “overflatebrenning”, det skjer fordi flamløse gassbrennere brukes i enheter med katalytisk oppvarming. Prosessen utføres på grunn av flamløs oksidasjon av visse uorganiske stoffer.

Anordninger av denne gruppen operere i en blanding av propan og butan, visse modeller for å øke konveksjonen av den oppvarmede luft, som er utstyrt med en varmevifte, men det er bemerkelsesverdig at for den normale drift av gass katalytiske varmeren viftebryteren er ikke nødvendig, det gjør enheten selvstendig og uavhengig av strømnettet.

Den gjennomsnittlige effektivitetsfaktoren for slike enheter er 80%. En enhet av denne typen er i stand til å varme opp til 80 m².

infrarøde gassvarmereInfrarød gass ovner har en vesentlig forskjell fra tidligere typer gassvarmere – de er i stand til å ikke bare varme opp rommet, fagområdet gulvet eller person, men også for å øke lufttemperaturen til en behagelig åpen plass (møbler, balkong, terrasse, plen, etc. ) .. Både naturlig og flytende gass brukes som drivstoff. Som det fremgår av navnet, er denne typen enheter utstyrt med en infrarød reflektor som fremmer raskere og jevn oppvarming av alle områder.

Related  Kvartsvarmer: skadelig eller ikke?

IR-varmeovner er i sin tur forskjellig i:

 • “Light”, keramisk – stråling med t fra 800 ° C, i arbeid belyser det omkringliggende rommet. Prinsippet for drift av keramisk ovn av gassen for å gi en meget enkel: etter tilkobling av strømkilden (ballong linje) til dysen varmeren og åpningen av gassventilen, går gassen til enheten, hvor den blandes med luft som trekkes inn. Deretter, gjennom gassfordeleren er jevnt fordelt langs den indre overflate av de keramiske plater, hvor det er en påfølgende forbrenning og oppvarming av varmeelementet.
 • “Mørk”, katalytisk – stråling med t ikke høyere enn 600 ° C, gir praktisk talt ikke lys. Prinsippet ved bruken er tilsvarende til husholdnings infrarød gassovner som er utstyrt med en keramisk kokeplate, strømmer her gassen strømmer også inn i anordningen, blandet med luft, men mer en blanding av det ildfaste rør strekker seg, karakterisert ved at oksydert oppvarmede vegg varmer seg og utstrålingselementet. Deretter reflekteres varmen, plassert bak røret, en snitt eller integrert reflektor inn i rommet.

Hvilken er bedre for et hus med hele året som bor i det folk? Tips for å velge

Spørsmålet er ganske vanskelig, på grunn av at bygningene som trenger å bli oppvarmet i det hele tatt, har noen et stort hus på flere etasjer og bor der hele året, og noen savner en liten, koselig hytte for rekreasjon. Følgelig er det mange forskjeller: Strukturens areal, antall etasjer, oppvarming av bygningen, tilgjengeligheten av gass (hovedlinje, ballong) etc.

Strømforbruk

Oppvarmingsområdet avhenger direkte av denne indikatoren. Den nødvendige effekten er i gjennomsnitt beregnet per hver 1 m² ca. 2 kW.

drivstoff

 • Den viktigste (naturlige) gassen brukes kun i stasjonære konvektorer, unntatt gateapparater, for eksempel infrarøde gassvarmere for hytter som ligger i nærheten av grill eller i lysthus.
  gate gass varmeovner
 • Flytende gass – solgt i spesielle sylindere, egnet for alle gassvarmeapparater uten unntak. Valget av ballonggass gir mobilitet og enkel vedlikehold.

Viktig! Når du bruker naturgass, er det nødvendig å ha en skorstein eller et rør for å fjerne avgasser i atmosfæren.

Tilstedeværelse av beskyttelse og reguleringsenheter

Med hensyn til dette punktet er det vanskelig å gi råd til noe, siden flere funksjoner og tilleggsfunksjoner en gassvarmer har for en dacha, ifølge vurderinger, jo dyrere enheten, og likevel produsenter tilbyr mange enheter som ikke bare letter oppsett og drift, men gir også maksimal beskyttelse.

 • Beskyttelse mot vertikalt tap – kobler fra enheten når den ruller over.
 • Beskyttelse mot gasslekkasje og flammehemming.
 • Strømkontroll (jevn eller fast) – gjør det mulig å spare drivstoff betydelig mens du opprettholder det optimale temperaturregimet.
 • Analysatorer av karbondioksid og luft.
 • Enheten som regulerer volumet av tilført brennstoff.
 • Piezo gnist.

Related  Valget av typen glass for terrassen og verandaen til et landsted eller hytte

En ting er sikkert – uansett hvilken enhet som er valgt, en kraftig infrarød gassvarmer for hjemmet eller en kompakt enhet, for eksempel, katalytisk type ideell for små villaer, alle som vil sole seg i denne peisen gir varme og komfort.

Video: Hvordan velge en gassvarmer å gi