Självinstallerande värmevattenberedareEn hushållsapparat för värmevatten installeras i en lägenhet, ett hus eller i en privat dacha. Valet och installationen av en varmvattenberedare är relaterad till antalet personer som bor i rummet.

Låt installationsprocessen själv vara enkel, men utan erfarenheten är det problematiskt att producera en kvalitetsinstallation. Därför är det bättre att läsa instruktionerna, läsa tipsen och rekommendationerna.

Allmän plan för anslutning av vattenvärmaren

Standardåtgärder:

 1. Välj den lämpligaste platsen efter storlek och plats. Det är nödvändigt att mäta alla plan med en reserv för vattenvärmaren.
 2. Hitta exakt antal vattenintagskurvor. Implicerat badrum, sänkor, duschar och så vidare. Antalet poäng bestämmer anslutningsprocessens makt, komplexitet.
 3. Kabeldata. Det är bättre att känna tvärsnittet av kabeln, dess maximala belastningar. Faktum är att en försumlig inställning till el i huset kan leda till olyckor. För mer självförtroende, bjud in en elektriker till samrådet och ta reda på exakt hur du kopplar vattenvärmaren, om det är möjligt att ansluta värmaren till den påståde effekten. Om experten säger att spänningen är svag, måste du “kasta” den nya kabeln individuellt.
 4. Kvaliteten på den medföljande vätskan. Vattnet som kommer in i panntankarna bör helst filtreras bort. Om vattenkvaliteten är låg är det bättre att installera primitiva filterelement i systemet för att bevara värmeytans arbetsytor.
 5. Det är bättre att ta reda på själv vilken värmare som är bättre: med ett lagringssystem eller ett genomströmningssystem. Och storleken och tillverkaren kommer också att spela en roll.
 6. Välj inte bara mellan modeller, vilken typ av enhet kommer också att få dig att tänka på valet. Det är nödvändigt att definiera mellan en vägg, golv, vertikal eller horisontell typ.
 7. Anordningen ska fixas så tätt som möjligt på ytan. Korrekt om det inte rör sig vid beröring, och dess rörelse i olika riktningar är strängt förbjudet av säkerhetsmetoder.
 8. Varmvärmesystemet måste vara helt förseglat.
 9. För rörledning rekommenderas det inte att använda slangar av dålig kvalitet. Optimalt material för sådana element – stål, koppar, plast eller plast.
 10. Den första uppstarten och vidare användning är strikt i närvaro av en stigare eller rinnande vätska.

Related  Den oberoende konstruktionen av en grillugn av tegelsten är lätt

Hur man installerar en elvärmare för lagring

Schemat för att ansluta vattenvärmaren till punkterna för varmtvattenintag

För dem som bestämde sig för att utföra sådant arbete självständigt råd! Installera inte det vertikala instrumentet i vågrätt läge och vice versa!

Anslutning av lagringsvattenberedaren är mer bekväm och korrekt:

 1. Preliminär bedömning av platsen för installation.
 2. Rummet med ett litet område har som regel inte ett stort utrymme för hushållsapparater. Anslutning av vattenvärmaren till vattenröret i lägenheten, i detta fall, utförs i dolda nischer eller VVS-skåp.
 3. Teknik med en volym på upp till 200 liter kan vara en gångjärnstyp. Strängt på golvet ställs enheter med stor volym, annars oundviklig brytning.
 4. En varmvattenberedare från 50 till 100 liter är bättre att fästa på en lagervägg. För fastsättning använd en förankringsbult. Sådana fästen måste köpas dessutom, eftersom de inte existerar i uppsättningen. Att spara på en dyr enhet är inte alls omöjlig. Ju mer fästena för värmaren är, desto säkrare är driftsprocessen från år till år. För modeller med en gångjärn av 100 eller mer liter måste det finnas minst 4 fästen.
 5. Om det är beslutat att sätta enheten på ett avlägset ställe, tänk sedan på tjänsten i förväg. Den lågkvalitativa modellen måste ofta repareras, och det är inte bekvämt att utföra på svårtillgängliga platser.

En säkerhetsventil krävs. Det kommer att hålla systemet från mekanisk skada och övertryck. Principen för operation är enkel – överskott av vatten avlägsnas vid förhöjt tryck. Med andra ord utmatas vatten till systemets arbetstryck.

Hur man slår på en redan installerad värmare

Så det finns ett behov av att använda en lagringsvattenberedare. Det är nödvändigt att utföra följande åtgärder:

 1. Stäng varmvattenventilen installerad på stigaren. Om detta inte är gjort kommer det vatten som behandlas av enheten att gå till det allmänna vattenförsörjningssystemet. När du stänger ventilen hörs ett specifikt ljud som bekräftar låset.
 2. Öppna sedan ventilerna i vattenvärmaren. Den första kommer med kallt vatten och öppnar sedan kranen, som pumpar vatten från pannan till dräneringen.
 3. Efter dessa manipuleringar, sätt på enheten. Populära modeller av pannor och vattenvärmare startar automatiskt sitt arbete med rätt vattenförsörjning.

Related  Kvartsvärmare: skadligt eller inte?

Sekvens på diagrammet:

Anslutningssekvens

Tvivelaktiga åtgärder eller öppnandet av kranarna görs inte bäst om du är osäker eller om du kommer över en hushållsapparat för första gången. Ibland är det billigare att ringa en mästare även för att slå på 3 kranar och starta enheten än att betala för reparationsarbete efter läckage.

Hur man ansluter en varmvattenberedare i stugan

Installation i landet av värmeelement innebär i systemet ett lågtrycksvattenrör. Tyvärr, utan tryck i flera atmosfärer är det omöjligt att ansluta och använda lagringsvattenberedaren med den klassiska metoden. Det finns ett operativt tillvägagångssätt för denna situation.

Kyltankar fylls med vatten tack vare tanken, som installeras separat från vattenvärmaren. Användning av backventil i denna krets är inte möjlig.Kopplingsschema över vattenvärmaren i stugan med en extra kapacitet på mer än 2 meter

Schema för anslutning av en vattenvärmare i landet med en extra kapacitet under 2 meter

Tilläggskapaciteten är vald efter volym. Det bör vara flera gånger volymen på tanken eller tankarna på värmaren. Tryckkärlet får inte stängas (vakuum). Enkelt uttryckt, det behöver borra hål.

Det är mer praktiskt att tillhandahålla en sådan tank eller behållare med en flottörventil för att reglera vattennivån.

Anslutningen från tanken till pannan måste vara utrustad med en ventil eller en ventil.

Trycket är oftast installerat på vinden. Huvudvillkoren för driften av systemet med en extra tank är placeringen av tryckkärlet över 2 meter från pannan.

Installera elementet av vattenuppvärmning i landet eller i huset för regelbunden vistelse, innan det börjar bli kallt väder, kommer det att vara nödvändigt att tömma vätskorna från tankarna!

Kopplingsschema över vattenvärmaren till nätverket

Kopplingsschema över vattenvärmaren till nätverketEn eventuell varmvattenberedare kräver elektrisk strömledningens ledningsförmåga. Vi talar om kabelns tvärsnitt, nämligen trådens kopparkärna. Tjockleken bör börja från 2,5 millimeter.

En kvalitativ anslutning till nätverket är inte möjligt utan en säkring eller en skyddsanordning. Varje värmemodell måste vara utrustad med en RCD-enhet (skyddsavstängningsanordning).

Related  Eldstäder för stugor – Välj ett fördelaktigt alternativ

Det klassiska sättet att ansluta till nätverket är att ansluta till närmaste uttag. Det är viktigt att upprätta en jordanslutning. För att göra detta, använd en trepoligt uttag med fuktsäker funktion.

Den klassiska metoden är lämplig för vattenvärmare med låg effekt. Kraftfulla modeller är inte konstruerade för denna metod. De kommer åtminstone att värma utloppet.

Systematisk uppvärmning av utloppet kommer att resultera i lösa kontakter och en gnista. Gnistan kommer att tända plasten i uttaget, bryta upp värmeelementet, tända strömförsörjningssystemet.

Det är bättre att ta hand om säkerheten i förväg. För att göra detta måste du ta med den elektriska kabeln i önskad sektion i en individuell ordning. I det här fallet är ledningen från elspänningen till pannan monterad utan extra utlopp eller grenar.

Anslutning till RCDUtan pluggar och uttag är avstängning endast möjlig via automationsenheten. Även om maskinens huvuduppgift är säkerheten och säker användning av vattenvärmaren.

Om det inte finns någon säkring i uppsättningen måste du köpa enheten med en beräknad känslighetsnivå. Om du installerar en säkring med en underskattad känslighet, finns det ingen permanent avstängning från pannan.

För kraftfulla vattenvärmare sätter säkringar vid 16 ampere.

Vi rekommenderar att du tittar på videon om att installera värmaren själv:

I processen att förvärva den nödvändiga varmvattenberedaren är det bättre att i förväg bestämma hur den ytterligare installationen ska ske. När du installerar med egna händer, bör du under inga omständigheter ignorera säkerhetsmetoderna. I det minsta tvivel är det bättre att inte spara, utan att ringa upp erfarna specialister.

Anvisningar för installation av en värmevattenberedare – video