Stationär poolDen moderna dacha är ett viloområde omgivet av gröna gräsmattor och gräsmattor, trädgårds- eller prydnadsväxter, bastur och ett lusthus. Ha bland denna magnifika din egen damm – drömmen till varje ägare av ett sommarboende. Installera det idag är inte ett stort problem.

Hur man väljer en simbassäng för ett sommarboende?

Moderna tillverkare erbjuder ett stort utbud av pooler för stugor: från ekonomiklass till dyra tekniska anläggningar. För att bestämma valet av en specifik modell av dacha-reservoaren bör ett antal faktorer studeras:

 • storleken på poolen och förortsområdet;
 • möjligheten att använda poolen
 • året runt eller säsongsarbete
 • rörlighet och transformation.

Numera finns det tre typer av simbassänger:

 1. hopfällbar;
 2. uppblåsbara;
 3. stationär.

Alla har båda positiva egenskaper och negativa. Men med den funktion som tilldelas dem klarar de fullt ut. Skillnaden mellan dessa behållare är i storlek, design och form. De påverkar inköpsbeslutet vid poolen och kommer att leda svaret på frågan, hur man väljer en simbassäng för ett sommarboende.

Översikt över sommarstugor

Vad är syftet med dachabassängerna? Fotografierna av landpoolerna är fästade i artikeln och är ett bra exempel på olika lösningar.

Till exempel, för små och medelålders barn, är den optimala lösningen en uppblåsbara pool som inte upptar ett stort område, är mobilt och enkelt flyttat.
För en familj som vilar i landet hela sommaren, kommer det vinnande alternativet att vara en vikbar rambassäng.
Ett stort företag, som vid stugan är under hela året, kommer att uppskatta den stationära plast- eller betongpoolen med avtagbart tak och uppvärmning. Nedan följer en mer detaljerad översikt över landpoolerna.

Uppblåsbara poolhus

Med kompaktitet, enkel konstruktion och billigt pris, uppblåsbara pooler för stugor är de vanligaste bland ägarna av semesterbyar. De är gjorda av en hållbar PVC-film och ser ut som ett dubbelfall med en ihålig kammare, där luft injiceras för att forma poolen.

Stor uppblåsbar pool

Liten uppblåsbara pool för barn

Uppblåsbara pooldesigner är små i storlek och rund i form. Den största modellen i diameter når 5 meter, dess djup överstiger inte 1,5 meter. Högst upp i denna design är en uppblåsbar ring som fungerar som hållare för en stor mängd vatten. Vid fyllning med en vätska sträcker sig väggarna i en sådan pool, och den har formen av en skål, medan strukturens diameter minskar. Som regel förstärks stora pooler med en ram bestående av aluminium tunnväggiga rör. För små barn produceras grunda behållare med en mjuk struktur av botten och sidor.

Uppblåsbara pooler för stugor är lätta att transportera, för installation krävs inga speciella villkor, det är bara nödvändigt att hitta en jämn plats.

Nackdelar med konstruktion:

 • periodisk luftpumpning krävs
 • skalets skörhet
 • dålig lämplighet för vattenbehandling;
 • frekvent ersättning av vatten krävs.

Rymdstuga med simbassäng

Poolramhuset har en hopfällbar struktur. I utseende är det en ramram av oval, rund eller rektangulär form med jämn kanter, täckt inuti med en stark PVC-film och fylld med vatten. Rammen är utformad för att bibehålla poolens form och minska vattentrycket på väggens väggar. För sommarsäsongen installeras denna design i villaområdet och med början av kallt väder – det är enkelt demonterat för förvaring.

Frame pool

Fotoram med glidande markis

Pooler för stugor är väldigt pålitliga och stabila, har en lång driftstid. I regel finns det olika storlekar: kan ha ett djup på upp till 2 meter och volymen – upp till 250 m3. I sådana reservoarer kan du dyka, simma på madrassen och till och med leka med salongen eller med bollen.

Nackdelar med konstruktion:

 • En markis är nödvändig för att undvika förorening.
 • en lång vik och en avlopp av vatten;
 • höga kostnader för tillbehör
 • ett system för vattenrening behövs.

Intex Frame Pool

Plastpool

Bild på en plastpoolPlast sommarstugor är lämpliga för dem som vill installera en damm av önskad form och har tillräckligt med utrymme för den. Sådana modeller installeras under en lång period av drift, förstår inte i slutet av simsäsongen och måste utgrävas.

I form – en plastskål med en liten massa av slitstarkt material, resistent mot kemiska reagenser och mekaniska influenser. Tillverkare producerar skålar av de mest olika, icke-standardiserade formerna. De kan ha smidiga konturer, asymmetriska kanter, gjutna steg eller skillnader i olika höjder. Tjockleken på skålens väggar kan nå 1 centimeter. Behållaren är tillverkad i fabriken, så den har inga sömmar och behöver inte efterbehandling. De största skålarna kan rymma 9000 liter vatten. I sådana pooler kan du dyka, bada, ha kul och till och med montera massagehjälpmedel.

Behållaren begraver i regel i marken, därför är det nödvändigt att förbereda en grop, en betongkudde eller en timmerning.

För att använda poolen under hela året är det nödvändigt att installera ett vattenreningssystem, en fyllnings- och tömningsmekanism och en inomhuspaviljong.

Nackdelar med konstruktion:

 • tankens kapacitet
 • hög kostnad;
 • en tung lastbil behövs för att leverera skålen till platsen;
 • att installera tanken kommer att kräva en speciell mekaniserad teknik;
 • flerdagsberedning av platsen.

Stationär betongpool

Inomhus betongpoolDenna design är byggd i många årtionden och kräver betydande finansiella investeringar. För sitt unika utseende krävs dekorativa plattor eller mosaik. Poolen kan installeras i olika former, utrustade med droppar av djup, torn, massageapparater. För att simma när som helst på året, är det nödvändigt att installera både en paviljong, ett avtagbart eller glidande tak. Utformningen av poolen förutsätter behovet av en preliminär design, installation av ett nätverk av tunnelbana kommunikation och komplexiteten i installationsarbetet.

stor pool

Översikt över filterenheter för simbassänger

Oavsett vilken konstruktion reservoaren har, kräver det konstant vård. Utomhuspoolen är förorenad mycket snabbare än inomhuspoolen. Därför måste du granska filterutrustningen för att välja det bästa alternativet för dig själv innan du installerar pooler för stugor.

För att ta bort små skräp från ytan av vattnet i små pooler är speciella nät ganska användbara. För stora och volyma reservoarer behöver du en dammsugare.

För att avlägsna smuts från botten av tanken måste du köpa en filterenhet med en pump, till exempel ett sandfilter. Vattnet som passerar genom det rengörs av fin smuts och sand och återvänder tillbaka till poolen. Filterkraften för varje typ av pool beräknas separat.

För poolens utmärkta funktion är desinfektionen nödvändig. För att få kristallsynthet i vätskan måste kemiska reagenser – flytande syre, brom och klor användas. De samordnar nivån av vattenhårdhet, hjälper till att klara sin turbiditet och algernas utseende. Utan kemisk desinfektion blir stugan snabbt till en blomstrande damm.

Och nu några bilder av landpooler:

inramade

oval

Vilken pool att välja: uppblåsbara eller wireframe (video)