generator för sommarstugaEn av typerna av specialutrustning för att säkerställa oavbruten elförsörjning till förortsområdet eller huset är en elgenerator för dacha. Denna enhet kan användas både permanent och tillfälligt.

Ständigt denna typ av källa av elproduktionen, som används i avlägsna förorter städer, där det inte finns något nätverk alls, eller mycket ofta finns det strömavbrott för luftkraftledningar.

Tillfällig användning av generatorn utförs i sällsynta fall då huvudströmkällan slås från transformatorstationer. Den kan också användas vid utomhusaktiviteter (anslutning av kylskåpet, lampor, spisar eller andra apparater), eller använda i processen för att bygga, reparera eller villa-trädgårds frågor (elverktyg anslutning, utrustning, maskiner).

GasgeneratorDe flesta kraftgeneratorer arbetar med bränsle (bensin, gas, diesel). Med utveckling av innovativ teknik inom oavbruten strömkälla har vind- och solkraftgeneratorer utvecklats. Deras tillämpning är ännu inte präglad av massivitet på grund av dess ofullkomlighet och kostnad. Vidare kan vind- och solkraftgeneratorer ersätta klassiskt bränsle, eftersom deras huvudkällor är naturliga krafter. Följaktligen kommer de att vara mer miljövänliga än dagens fordon.

De flesta sommarboende använder kraftkällor som körs på bensin. Den optimala typen bensingeneratorer för stugor är en minikraftverk. Det kan tillhandahålla el, inte bara huset utan hela landet ekonomin.

Huvudtyperna av generatorer för stugor och hus

Den elektriska generatorn i driftläget kan använda flera typer av bränsle:

  • Bensin.
  • Gas.
  • Dieselbränsle (sololja).

I detta avseende kan vi skilja mellan tre huvudtyper av generatorer för stugor: bensin, diesel och gas.

mobil generatorFör periodisk användning i förortsområden eller i bostäder är bensingeneratorer lämpliga. De kommer i olika storlekar och kan ha olika kapacitet för specifika behov (rekreation, fiske, resor, hushållsbehov). Beroende på generatorparametrarna kan enheten tillhandahålla el i upp till 12 timmar utan avbrott. Detta är en cykel av en tankning. Bensingeneratorn har inga inkopplingsproblem under några väderförhållanden, det är kompakt och relativt billigt.

Dieselgeneratorer skiljer sig åt i sin kraft. Generatorer av denna typ har förmågan att fungera under en lång tidsperiod. De är som regel mer tillförlitliga än bensingeneratorer, men en storleksordning är dyrare. Deras syfte är att tillhandahålla el till stora stugor med hjälphus och perifera föremål för hushållning i landet.

GasgeneratorGeneratorer som arbetar med gas har samma funktioner som andra typer av källor för autonom elförsörjning – elproduktion. Men det finns en funktion som är produktion av värmeenergi. En gasgenerator för en dacha kan använda olika typer av gas och blandningar (butan, propan, metan). Användningen av sådana generatorer på vintern kommer att säkerställa maximal bränsleeffektivitet. De presenteras i ett brett spektrum: från 1 kW till 24 kilowatt enheter.

Strömgeneratorn är ett utmärkt sätt för bärbar elförsörjning i alla livssituationer i landet och i alla hem.

Vilken generator väljer du det bästa?

Valet av generatorn för ett sommarboende är mycket känsligt problem, det bör utföras med hänsyn till många nyanser. Till exempel för ett litet hus där du vill tända några lampor och laga mat på en liten bärbar elektrisk spis, skulle räcka för att köpa minigenerator, med kapacitet upp till 2 kW, som arbetar på bensin eller gas.

För mer omfattande ekonomiska behov behöver du ta en 7-kilowatt bensingenerator. I detta fall är det möjligt att ge god näring rosett grupper och täcka hela rummet i ett litet hus på landet, inklusive köksmaskiner (vattenkokare, juicepress, mixer, brödrost, liten spis en brännare).

För mer omfattande faciliteter behöver skaffa kraftfulla dieselmotorer som kan arbeta under en lång tid, vilket ger elektricitet inte bara huset, men också extra lokaler och byggnader semester gård (komorki, paviljonger, lager, garage, gatubelysning). Den enda nackdelen med denna typ av generatorer är att de är bullere.

Frågan om vilka generatorer som ska välja för dacha är oroande för de många sommarboende som ännu inte har genomfört en kraftledning till webbplatsen eller inte kan göra det. Därför kommer den grundläggande parametern att vara valet att vara generatorens direkta syfte (vilken kraft det tar att producera grundläggande behov, hushåll eller hushåll).

Hur man väljer rätt generator (video)

Grundmodeller

Att tillhandahålla tillförlitlig hemkomfort och komfort är en av prioriteringarna för modern civilisation. En viktig komponent i den övergripande komfortmekanismen är valet av en elektrisk generator.

För att hitta en lämplig modell måste du använda generatorns översikt för dacha.

Det finns grundläggande modeller som har visat sig på bästa sätt för pålitlighet, prestanda och drift:

Tyska generatorn HuterDen tyska tillverkaren Huter är i stor efterfrågan bland sommarboende. Företagets långsiktiga erfarenhet möjliggör produktion av generatorer med olika kapacitet, som tillgodoser behoven hos någon konsument i landet eller hushållet. En av de mest populära enheterna hos tillverkaren är modellen för bensingeneratorn Huter DY2500L. Det här är den perfekta kombinationen av pris / kvalitet. Effekt – 2 kW. Detta är tillräckligt för att driva flera glödlampor, en dator, kylskåp och vattenvärmare (elpanna).

Japanska generatorer Honda Power EquipmentDet japanska holdingbolaget HPE (Honda Power Equipment) har en speciell plats på världsmarknaden för elgeneratorer. Innehavets produkter är mycket tillförlitliga och ekonomiska. Varje element i generatorn fungerar smidigt. Problem med dem uppstår aldrig. Den mest praktiska bärbara stationen för dachas är modellen Honda EU20i. Detta är en invertergenerator som körs på bensin. Vid en bensinstation kan arbeta i ca 4 timmar. Har en låg ljudnivå. Också för konsumentens uppmärksamhet presenterade företaget en kraftfull bensinmodell – Honda Stark 6500 HX. Effekten av denna enhet gör att du kan använda vid dacha även genom svetsning.

Generator Hammer GNR 5000 AReglerna för att välja generatorer för dachas gör att man kan titta på ett annat kvalitetsmärke – den amerikanska tillverkaren Hammer och den högkvalitativa modellen GNR 5000 A, med en kapacitet på 5 kW. Med en sådan apparat är det möjligt att ge hela landet med el. En tankning i 25 liter. det räcker för 9 timmars kontinuerlig drift vid full belastning.

Elgenerator Glendale DP4000CLXTaiwanese tillverkare Glendale introducerade en kvalitetsmodell DP4000CLX, som drivs på dieselbränsle. Den är utrustad med en automatisk spänningsregulator, så den fördelar effektivt bränsleförbrukningen med elförbrukningen. I detta läge kommer generatorn att springa i ca 9 timmar. Tankens kapacitet är 12,5 liter.

Om vi ​​jämför befintliga modeller av elektriska generatorer kan vi dra slutsatsen att var och en har sina egna särdrag, fördelar och nackdelar. Så vilken generator är bättre?

Svaret på denna fråga bör sökas på dacha själv. Vi måste bestämma vad generatorn är för, vilka funktioner ska utföras, vilken typ av arbete som ska användas, vilken kapacitet den ska ha och hur länge.

Det kan endast noteras att dieselgenerern är konstruerad för längre drift och ger mer energi.

Om en person bosatt i landet är inte en lång period (semester, helg, passform och montering av skördesäsongen), den vanligaste typen är billigare, bensin generatorer.

Innovativ utveckling – gasgeneratorer, som visade sig relativt nyligen, kan i framtiden helt eller delvis ersätta de klassiska versionerna. Det slutliga beslutet om valet av den optimala versionen av generatorn är kvar för sommarboende.

Hur man väljer en generator för sommarstuga (video)