zunanji grelnikiDacha pogosto izberejo miren, prijeten dopust v vrtni hiši na dvorišču svoje hiše. V večernih urah ni nič nenavadnega, da bi bilo kul tudi poleti. Zato so poleg plidov in toplih oblačil v gazebo ali okoli nje vgrajeni cestni ali električni grelci.

Ljudje, ki nikoli niso naleteli na tak način ogrevanja uličnega prostora, se zanimajo vprašanja o obliki, značilnostih in oblikovanju te naprave.

Vsak grelec za ulico ima lastne značilnosti in obliko, vendar je njihova skupna značilnost uporaba plina ali električne energije kot energetskega vira.

Izgledajo kot običajne svetilke, ki se nahajajo na ulicah mest.

Tipični skupni strukturni elementi uličnih grelnikov so:

  • Noga. V plinskih grelnikih je plinski valj nameščen v nogi. V električnih grelnikih noga služi le kot opornik;
  • Površina ogrevanja. Plinski grelci lahko ogrevajo prostor okoli njih. Električna energija – ogreje le območje, na katerega so usmerjeni žarki toplote.
  • Visor. Za plin grelec je obvezen, saj opravlja funkcijo distribucije toplote do ljudi. Električni grelci ne smejo imeti vrha, smer žarkov pa zagotavlja poseben reflektor.

Enostavna zasnova in učinkovita uporaba grelnikov za ulico ustvarja udobje in udobje zvečer, služi kot izvirni element krajinske zasnove ne samo na dvorišču hiše, ampak tudi v notranjosti samega gazeba.

Električni infrardeči grelniki na prostem Enders

Ulični električni grelec oddaja toplotne žarke iz svojih nitnih tuljav (doseže temperature do 900 ° C)C), ki so precej mehkejši od plina. Mehkobo in enakomernost porazdelitve žarkov zagotavlja reflektor, ki se nahaja na zadnji steni po celotni dolžini ogrevanja. Ta funkcija prispeva k varnejšemu bivanjem v bližini grelnika in pokriva tudi večje površine za ogrevanje.

Najbolj zanesljivi električni infrardeči električni grelniki so proizvodi podjetja Enders (Nemčija). Družba je uvedla tri modele:

  • električni infrardeči električni grelnikiMalaga. Eleganten, kompakten in zanesljiv zunanji grelec. Lahko se visi na steni in na stropu, postavlja nogo na ulico in v hišo. Ta vsestranskost prispeva k velikemu povpraševanju po grelniku. Opremljen je s svetilkami 1800 W. Komplet vsebuje vrtljivi nosilec (180), daljinski upravljalnik, halogenska žarnica za osvetlitev.
  • Grelec za ulicoBarcelona. Ta mobilni grelec je narejen v obliki dežnika na plaži. Opremljen je s posebnim drogom v obliki teleskopa, ki vam omogoča nastavitev višine palice od 1600 cm do 2100 cm. Moč lahko nastavite s tremi presečnimi regulatorji (0,9 / 1,2 / 2,1 kW). Je sposoben segrevati površino od 2 do 16 m2.
  • Valencia. To je edinstvena miza za gretje, primerna je za vsako poletno hišo, teraso. Grelnik poleg toplote ne samo ogreje druge, temveč rešuje tudi vprašanje osvežilnih pijač, čaja, kave in drugih pijač. Delovna plošča je iz kaljenega stekla. Grelec nadzira daljinski upravljalnik. Moč – 800/1600 vatov.

Prisotnost takih grelnikov bo omogočila lastnikom, da celovito zagotovijo svojo ulično, večerno in zjutraj počitek na dachi s udobjem in toplino.

Gasni infrardeči električni grelniki Enders

Glavna prednost plinskih infrardečih ogrevalnih ulitkov za poletno rezidenco je mobilnost in ne vezava na vir energije. Lahko jih uporabljamo tudi v naravi.

Da bi zagotovili delo grelnika uporabili propan ali butan. Polnjena je v posebnih cilindrih in nameščena v dnu grelnika.

Najbolje je kupiti grelnike plina, ki lahko delujejo na dveh vrstah plina. To bo razširilo zmogljivosti grelne naprave.

Nemška družba Enders predstavlja vrsto univerzalnih, prenosnih, prenosnih plinskih grelnikov za ulico

zunanji plinski grelec ENDERS EleganceENDERS Elegance. Pri izdelavi ohišja je bilo uporabljeno visoko trdno nerjavno jeklo. Moč – 8 kW. Premer ogrevanja je 9 m. Pretok plinov je 582 g / 1 uro. Ena polnitev valja je dovolj za 20 ur neprekinjenega delovanja. Med zgorevanjem gorilnik oddaja toploto z infrardečimi žarki, ki so koncentrirani v sredino reflektorja, nato se odbijejo iz ogledalnega vizirja in se raztezajo na straneh. Modeli Commercial, Event, Profi, Rattan imajo enako obliko, vendar različne stroške in moč plina.

plin za ogrevanje na ulici ENDERS Polo 2.0ENDERS Polo 2.0. Absolutno nov razvoj proizvajalca. Premer ogrevanja doseže 5 m. Ta model je opremljen z novim inteligentnim sistemom Endur (infrardeči žarki se natančno usmerijo v tarčo, ne da bi pri tem izgubili toploto). Vgrajeno je tudi vetrobransko steklo, ki preprečuje vpliv vetra na funkcionalnost grelca. Ergonomsko nameščena kolesa prispevajo k neoviranemu in enostavnemu gibanju grelne naprave.

Podjetje ponuja tudi številne izvirne modele: Pyramide, Rondo Black, Rondo Stainless, Wood.

Video pregled plinskega ogrevanja Enders – Pyramide

Pravila za izbiro grelnikov na ulici

Glavno merilo za izbiro infrardečega grelnika je moč. Izračun zmogljivosti prostorov mora biti enak 100 W / m2, in za ulico – 150 W / m2.

Drugo pravilo za izbiro ultraljskih grelnikov temelji na njihovem količinskem številu – dva manj učinkovita bodo učinkovitejša in varnejša od ene močne (še posebej, če je prostor okrog velikega).

Po mnenju pregledov je najbolj zanesljiv in trajen grelnik ceste na osnovi ogljikovih spiral, vendar je prikrajšanost njegova velika cena. Če se grelec ne uporablja pogosto, potem obstajajo preprosti poceni modeli na osnovi kvarca, kovinske niti v stekleni vakuumski cevi.

Srednja in najbolj optimalna možnost – halogenski grelci (cevi, napolnjene z inertnimi plini). Tovrsten grelnik ima visoko učinkovitost. So dokaj ekonomični in zanesljivi.

Če grelec uporabljate za določeno obdobje in brez nadzora, morate kupiti grelec s časovnikom in zaščito pred pregrevanjem.

Kateri cestni grelnik naj izbere najboljše? Vsaka oseba mora določiti kraj, pogoje in čas delovanja ter namene, za katere je potreben grelec.

Če pogosto potujete, je najbolje, da kupite plinski grelec, če pa večinoma počivate v bližini koče, lahko izberete električni model.

Video pregled plinskega grelnika Enders Trendstyle