Pregled dizelskih generatorjev za poletno rezidenco

Kateri so najboljši dizelski generatorji za dom in vikend?Vprašanje avtonomne oskrbe državnih hiš vpliva na vedno več prebivalcev rezidentov podeželja. Rešitev te pomembne težave dejansko ni odvisna od kakovosti storitev dobaviteljev in kakovosti omrežij, ki so na voljo v naselju. Pomembno je le, da je pridobljena oprema pravilno izbrana, zato bi zagotovila vse potrebe gospodinjstva.

Ena od najprimernejših možnosti za takšno opremo so dizelski generatorji za domove in hiše, ki lahko zagotavljajo delovanje vseh sistemov za podporo življenjskemu okolju kot rezervnega in glavnega vira energije.

Prednosti dizelskih generatorjev

 1. Če primerjate naprave z dizelskim gorivom z bencinskimi analogi, so prvi bolj učinkoviti in zanesljivi.
 2. Ekonomika teh generatorjev je še posebej očitna pri konstantni uporabi agregatov.
 3. Naprava je bolj okolju prijazna kot generator bencina.
 4. Dizelski generatorji so varnejši od bencinskih.

Slabosti dizelskih generatorjev

 1. Hrupno delo.
 2. Občutljivost na kakovost goriva.

Kateri dizelski generator naj izberem za počitniško hišo?

Izbira primernega modela dizelskega generatorja je najboljša glede na ključne tehnične in operativne značilnosti opreme:

 • moč;
 • na obliki proizvedenega toka;
 • gospodarnost in prostornina rezervoarja;
 • na ravni hrupa;
 • mobilnost naprave.

pregled dizelskih generatorjev

Power Diesel Generator

Posebnost takšnih generatorjev je, da lahko proizvajajo precej široko paleto moči. In tukaj je pomembno upoštevati namen generatorja in predvideno porabo energije.

 • Za organizacijo varnostnega napajanja, če je centralizirano napajanje prekinjeno ali so poletne hiše trajno zavarovane, bo dizelski generator zadostoval za 5 kW ali 7 kW.
 • Dizelski generator za 10 kW ali nekoliko močnejši je že sposoben zagotoviti energijo polnopravno hišo za stalno prebivališče. Hkrati lahko vsi sodobni gospodinjski aparati, vključno z napravami z visokimi začetnimi tokovi, dobro delujejo.
 • Enota z zmogljivostjo od 25 do 50 kW je zanesljiv vir neprekinjenega napajanja za hišice in dvorce z obsežen nizom električnih naprav, ki lahko vključujejo naprave z aktivnim uporovnim obremenitvam.
 • Dizelski generatorji s 100 kW in več se uporabljajo za oskrbo skupin gospodinjstev ali celih vasi s sodobno infrastrukturo.

najboljši dizelski generatorji foto

Hrupni dizelski generator

To v skladu s tem merilom dizelski generator za dacha precej presega podobne bencinske in plinske instalacije. Poleg povečanja moči naprave se zviša tudi raven hrupa, na primer moč generatorja moči do 10 kW ima raven hrupa približno 75 dB. Za zmanjšanje tega vpliva se uporabljajo posebni pokrovi. Priporočamo, da se dizelski generatorji z močjo nad 30 kW montirajo samo na betonski temelj in v ločenih prostorih z ustrezno izolacijo.

Mobilnost dizelskih generatorjev

Dizelski generatorji, zasnovani za dachas, so zasnovani za majhne ali srednje zmogljivosti in lahko služijo kot stalni ali rezervni vir napajanja v primestnih pogojih.

Zato so generatorji razdeljeni v dve kategoriji:

 1. Mobilni ali mobilni generatorji so pogosto opremljeni z motorji od 3000 vrt / min. So zračno hlajeni in služijo za kratkotrajno obratovanje. Moč takšnih naprav ne presega 15 kW. Za lažje gibanje so opremljeni s šasijo. Tovrstni generatorji se lahko začnejo ročno, s pomočjo električnega zaganjača, vendar obstajajo tudi dizelski generatorji z avtomatskim zagonom.
 2. Stacionarne generatorje se prednostno izberejo z motorjem, ki razvija 1500 vrtljajev na minuto, tekočim hlajenjem in močnim okvirjem. Moč stacionarnih generatorjev je običajno višji od 20 kW, vendar so takšne naprave hrupnejše in zahtevajo redno vzdrževanje.

Mobilna in stacionarna dizel generator slika

Tip motorja dizelskega generatorja

Za občutljivo opremo priporočamo, da izberete asinhronske naprave. Toda sinhroni dizelski generatorji za dom so bolj primerni za podeželje, kjer je njihova vzdržljivost pomembna.

Bolj intenzivni način delovanja, bolj zanesljiva mora biti izbrana naprava.

Motor z visoko hitrostjo bo dober pri obremenitvi, ki ne sme presegati 500 obratovalnih ur med letom. Če ima generator resnejše delo, je bolj logično, da ima naprava, ki ima frekvenco 1500 obr./min, kar je tudi bolj trpežno in manj hrupno.

Pogoji delovanja dizelskih generatorjev za dom

Kateri dizelski generator naj izberem za počitniško hišo?Za generator odprtega tipa, vgrajen na kovinski okvir, je potrebna posebna soba, ki je opremljena z ogrevanjem, prezračevanjem in varnostno opremo v primeru požara.

Naprava za zabojnik se ne boji vpliva vremenskih razmer, lahko ga namestite na primeren kraj. Kot zaščita se tukaj uporablja posebno ohišje, ki lahko pozitivno vpliva na hrup generatorja

Včasih se v primestnih gospodinjstvih mobilni generatorji uporabljajo kot priklopnik na šasiji.

Način krmiljenja dizelskega generatorja

 1. Ročni način predvideva, da bi bil nekdo blizu enote, da bi lahko uredil njegovo delovanje.
 2. Polavtomatski način se z nekaterimi avtomatizacijami razlikuje od ročnega, npr. Ročni zagon je lahko le začetek generatorja. Danes so modeli nadzorovani na daljavo, vendar se takšna kontrola lahko izvaja z razdalje največ 25 metrov.
 3. Generatorji z avtomatskim načinom upravljanja zahtevajo samo spremljanje in človeško uporabo posebnih programov. Na plošči so prikazane vse potrebne informacije.

Video pregled stacionarnega dizelskega generatorja za dom z avtomatskim zagonom

Pregled dizelskih generatorjev priljubljenih blagovnih znamk

Najboljši ruski dizelski generatorji za domNajboljšim dizelskim generatorjem na ruskem trgu je treba pripisati naprave domačih podjetij pod blagovnimi znamkami Vepr, PRORAB in Svarog. Obseg generatorjev na dizelsko gorivo teh proizvajalcev je zasnovan ne le za gospodinjske odjemalce, temveč tudi za industrijsko uporabo visokotlačnih enot.

Video pregled ruskega dizelskega generatorja Prorab 3001 D

Med tujimi modeli kupci verjamejo proizvajalcem tako znanih evropskih blagovnih znamk, kot so EKO in HAMMER, FG Wilson, SDMO, HUTER in Genpower. To so zelo zanesljive naprave, ki kažejo odlično zmogljivost in učinkovitost v pogojih v Rusiji.

Dizelski generator za vile HyundaiAzijska podjetja, ki so tradicionalno zastopana na tem trgu, ponujajo široko paleto dizelskih generatorjev. Hyundai, Honda in Yamaha ter številni drugi proizvajalci so danes prvotni voditelji na tem področju, ne le zaradi visoke kakovosti izdelkov, temveč tudi zaradi sodobnega oblikovanja. Zdaj na trgu si lahko ogledate izdelke ameriških podjetij, na primer Ranger in Mustang. In pod temi blagovnimi znamkami proizvajajo linijo ne samo domačih, ampak tudi industrijskih modelov.

Z vsemi različicami ponudbe, ki so danes na voljo, se izdelki iz Rusije odlikujejo po razpoložljivosti, izjemni zanesljivosti in enostavnosti delovanja.

Ker so domači dizelski generatorji boljši za lokalne razmere, potem skoraj ni nobenih pritožb glede njihovih “mucenj” ali zavrnitev. In če potrebujete tehnični pregled ali popravilo naprave, ni težko najti teh ali drugih delov.
Če upoštevamo zasluge uvoženih generatorjev, bo njihova nedvomna prednost večja dobičkonosnost in dovolj dolgo življenjsko dobo motorja.

Kako izbrati generator (video) + varilni generatorji

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector