psa AviaryZa izdelavo elegantnega in izvirnega ptičjega psa z lastnimi rokami ni astrofizika ali višja matematika. Vse je veliko preprostejše. Najprej morate določiti njegovo obliko in dimenzije. Naredite risbo ob upoštevanju vseh velikosti in želja. Pomembno je izbrati visoko kakovosten material. Prav tako bi morali razmišljati o tem, kam naj ga dajo.

Pogosto lastniki potrebujejo takšno platformo, da iz svojih gostov, gospodinjstev ali vrtnih nasadov izolirajo hrbet. preprosto vijolično v stanovanjuSeveda včasih v kleti naredijo kletke za pse. Razlog za to je pasma hišne ljubljenčke. Lahko je prevelik ali agresiven.notranji prostor Iz varnostnih razlogov je treba hraniti ločeno.

Za stanovanje lahko stojnico izdelamo iz starih omaric (omar) ali uporabljamo posebne celice, mrežne ograje.

Lokacija

lokacijo ohišja za psaUstvarjanje udobnega okolja za živali in gospodinjstva je vodilni cilj tega podjetja. Ograjeno območje za njegovega glasnika ni priporočljivo graditi:

 1. Blizu ograje, vrat in vrat. Vsi mimoidoči, pa tudi avtomobili ga bodo motili. Kot rezultat, zajamčijo jutranje ali nočne serenade psa. Poleg tega obstaja možnost, da bo prišel ven in naredil veliko umazanih trikov.
 2. Na dvorišču. Štirinožni prijatelji so v lasti črednega instinkta. Če so povsem izolirani, bodo žalovali in začeli utripati, gredo in to deluje na živce.
 3. V bližini vrat hiše. Vonj in skorja hišne bo družinsko življenje nemogoče.

Aviarno pod drevesomOptimalna različica ureditve uličnih kletk za pse je področje sprednjega dvorišča. Bolje je, da ga postavite pod razvejeno drevo. Streha, seveda, bo skril sladko zver iz vročine, pa tudi tuš. Vendar pa bo vroče železo ustvarilo pravo parno kopel v stavbi. Medtem ko bo debela krona popoln zatočišče od sonca.

Vgradnjo je treba odstraniti iz vlečkov. Nihče ne želi, da bi se njegov hišni ljubljenček zbolel

Gradbene funkcije

Temelji take strukture so večinoma betonirani in prekriti s prodom. Hrbet in stranske stene postanejo gluhi. Ostali trije so izdelani iz rešetk, palic ali mrež. Mora biti vrata z zaklopom, tako da lahko hranite psa in operete blazino. Sredi gora 2 mesta: ena za noč (psarna) in druga za hrano (hranilnik). Štiri nogi prijatelj počutil varno in udobno, v ograjenih prostorih za psa z lastnimi rokami, so bile naslednje zahteve:

 1. Upoštevajte velikost hišnega ljubljenčka. Živali do 70 cm potrebujejo parcelo 5-8 kvadratnih metrov. m, in dejstvo, da večji – od 10 m².velikost stojnice je odvisna od velikosti hišnega ljubljenčkamerjenje hišnih ljubljenčkov
 2. Lahko je odprtega tipa (2 ali 3 stene iz mreže), da se zagotovi dobro prezračevanje. Za regije z mrzlim podnebjem so zasnovane zaprtih območij, kjer je odprta le sprednja stena.zaprto ohišje
 3. Snemljiva streha iz trpežnega strešnega materiala.
 4. Za tla uporabljajte izključno suhe plošče.
 5. Vrata za gostitelja naj bodo v višini 15 cm manj, tako da bi se na vhodu lahko nagibala samo glava. Odpirati mora navznoter. Potrebna je zanesljiva ključavnica.vrata za prost vstop
 6. Velikost podajalnika ustreza potrebam živali (2 kosi). Zmogljivost je bolje določiti s pritrditvijo mehanizma za vrtenje.
 7. Majhna hiša je zgrajena v majhnih velikostih, tako da hišne živali lahko ležijo, sedijo in se prosto vrtijo. Na tla položite topli plašč.okno za hranjenje in toplo kabino

Ker je v stanovanju včasih potrebno piščancev za psa, lahko uporabite improvizirane materiale. Na primer, naredite ograjo stojal ali mrežo. Hkrati ga pritrdite na eno od sten apartmajev. Veliko je odvisno od želja gospodinjstva.

Živali morajo občasno hoditi. Morajo teči in se veseliti. V nasprotnem primeru atrofija mišic in kri stagnira.

Izbira materiala

kletna stenaPriporočamo, da je ena ali dve strani platforme popolnoma zaprta, tako da ni osnutkov. Za gradnjo takšnih slepih sten lahko uporabite naslednje vrste gradbenih materialov:

 • opeka;
 • pene ali žlindre:
 • leseni tramovi, plošče ali plošče (debeline od 2 cm);
 • betonska plošča;
 • zaključen leseni okvir in pribor.

stena kletke stisnjenih ploščToplotnoizolacijski material je iglavcev vrste dreves. Za hude zime je bolje izolirati stene ali jih podvojiti.

Seks

žlebljene talne ploščeTla v kletki za ulice za psa ne smejo biti hladna. To lahko povzroči revmatizem pri živali. Zato ga ni mogoče izdelati iz cementa. Bolje je uporabljati asfalt ali beton. Pokrij estrih z lesenimi tlemi. Žlebaste plošče se polirajo in dobro posušijo, tako da se plesni ne razvijejo. Pred slikanjem je treba zdraviti z antiseptiki. Paul mora narediti s pobočjem. Bočne cone so nekoliko višje, frontalna cona in center sta nižji. Zaradi tega se bo voda izpraznila in se ne bo kopičila na površini.

Vsi leseni deli se ne smejo dotikati tal in drugih soknih elementov. V nasprotnem primeru bo drevo absorbiralo vlago in gnilobe.

Streha

ravna skrilavcaV originalu mora biti premaz nagnjen ali ravno. Za montažo strehe je prepovedano uporabljati navadne žeblje. Bolje je dati prednost samoreznim vijakom ali drugim vrstam zaprtih pritrdilnih elementov, saj se pes lahko poškoduje. Streha za domačo kletko za pes lahko izdelate iz:

 • les;
 • plastika;
 • Skrilavec;
 • ondulin;grebenska streha
 • bitumenske skodle;
 • proflista;
 • ruberoid;
 • kovinska ploščica.

Montira se na leseno ploščad, ki je sestavljena iz več plošč. Ta struktura vam omogoča ohranjanje toplote v strukturi in odlično kroženje zraka.

Sprednji del

kletna stenaSprednja stena ponuja repni stražar z dobrim pogledom. Lattice je neizravnana možnost za takšno opazovanje. Lahko je izdelan iz kovinskih cevi z okroglim ali kvadratnim prečnim prerezom. Če uporabljate brusilnike ali nazhdachku, morate očistiti dele iz bruhov in rje. Površino kovine je nujno treba napolniti in prekriti z več plasti barve.

Ministrstvo za zdravje prepoveduje uporabo praškastih in pocinkanih materialov. Škodi zdravju živali. Kot pritrdilne elemente priporočamo uporabo vijakov iz nerjavečega materiala.

kletna stenaMreža je proračunska možnost, vendar ni vedno zanesljiva. Pod težo ovčereče lahko pade ali razpoči. Tudi psi pogosto gube žico in izvlečejo zobe.pes gnetira mrežo

Oblikovanje

načrtovanje kletka risba

višina ograjenega prostoraPo določitev kraja je pomembno, da natančno risbo kletko v velikosti psa. Potrebno je razmišljati in ustrezno urediti glavna območja:

 • kabina;
 • platforma;
 • vrata;
 • platforma (travnik) za hojo;
 • okna za hranjenje.

stranski pogled v zaprtem prostoru

notranji kletski pogled s sprednje straniOptimalna višina take strukture se izračuna ob upoštevanju velikosti hišnega ljubljenčka. Potrebno je merjenje od živali v polni rasti. označevanje območjaZa to mora stati na zadnjih nogah. Do prejetega indikatorja je potrebno dodati od 20 do 50 cm, po lastni presoji oblikovalca.

Če je igrišče pripravljeno za več psov, je treba vse velikosti pomnožiti z 1,5.

Gradbeništvo

možnost postavitve predmetovPo prejemu projekta, morate izbrati material za streho, slepe in čelne stene. Potem je pomembno določiti lokacijo. načrt postavitveZdaj moramo korak za korakom preučiti, kako zgraditi aviarno za psa z lastnimi rokami, da ne bi zamudili ničesar.

Temelji in tla

temelj pasov za ograjen prostorŠkarje za temelje bodo močne cevi (4-6 kosov), ki jih je treba gnati v tla vzdolž oboda predmeta ali stebrov iz opeke. Preostali prostor je pokrit s prodnato ali ekspandirano gline. Podlage se vlije (visina koša od 40 do 70 mm) z raztopino betona ali cementa. Pomembno je, da ne pozabite narediti naklona proti čelni coni.

stebrička temeljev za ograjen prostorLesena tla so pritrjena na poseben okvir lesa. Njene dimenzije ustrezajo dimenzijam ograjenega prostora. Ta tla so izdelana iz ploščastih plošč, ker nohti niso potrebni za njihovo namestitev.deck

talne kletke

Montaža in polnjenje okvirja

ohišje na dvoriščuČe je ograja kovinska, lahko uporabite cevi. Sestavljeni so po risbi in pritrjeni s sorniki ali varjenjem. Enako načelo montaže se uporablja za lesene nosilce. Algoritem za njihovo izdelavo je naslednji:

 • odrežite letvice z želeno dolžino;smo rezali letve
 • vrtalne luknje za pritrdilne elemente;vrtanje lukenj za pritrditev
 • zbrati vsak zid ločeno;
 • drevo obdelajte s fungicidom in lakom;
 • Za šivanje z mrežo iz kovine;plašč
 • razbiti okvir;
 • ena plošča je vrata, je treba postaviti na tečaje in pritrditi z zapahom;nastavite vrata in postavite zapah
 • prazne stene, prekrite s folijo iz vezanega lesa;
 • pokrivajo streho ali vodoravne tramove.zašijemo hrbtno steno in postavimo streho

Kovinski okvir je napolnjen z vnaprej izbranim materialom: lesnim nosilcem ali opečnim zidom. Za izolacijo zadnjega dela se dodatno uporabljajo stisnjena vložka, polistirenska pena, ekološka ali mineralna volna.

Sprednja stena je izdelana z enim prečnim drogom. Če uporabljate mrežo, se prepričajte, da je trdno nameščena na grebenu. Vsaka obremenitev jo lahko zlomi.

Sprednji steni morajo nujno biti iz mrežnega ali mrežnega materiala. V drugih primerih je izdelana rešetka, sestavljena iz varjenih cevi in ​​palic. V bližini čaše je treba zavariti dva obroča, namenjena za hranjenje. Mehanizem nihanja se odpre navzven.pritrditev rabitsa

Montaža strehe in kabine

prednja strehaZa delo z valovito ploščo ali skrilavcem je potrebno zgraditi leseni okvir. Po tem je ena za drugo postavila liste streh. Rubberoidna ali mehka ploščica je obložena z lesenim okvirjem, na katerem so pritrjene posebne OSB plošče. Iz varnostnih razlogov uporabite samorezni vijak ali zaprte pritrdilne elemente.streha pnevmatike iz tende Med drugim lahko uporabite ponjavo kot pokrov. Gosto in vodotesno tkanino potegnemo na kovinski okvir, pritrdimo z zankami.

risanje kabine za psaBudku z ravno streho. Kot rezultat, bo postala ogledna platforma za hišne ljubljenčke. Zaželeno je, da se stavba odpre, ker je potem lažje očistiti. Velikost kabine je enaka dolžini ležajočega psa, ki je razširila tace.faze izdelave kabine

Nekaj ​​preprostih korakov in piščanca za psa s svojimi rokami je pripravljeno. Takšno elegantno bivanje bo služilo kot odličen počitek in delovno mesto za vašega ljubljenčka.oblikovanje kletke za psa

Video o gradnji ograjenega prostora za psa