Električni kotelElektrični grelniki vode so naprave za ciklično segrevanje tekočine v zasebnem vodovodnem sistemu. Takšni kotli so opremljeni z določeno kapaciteto in cevnimi električnimi grelci (TEN).

Zunaj so električni aparati za ogrevanje vode zaščiteni z izolacijo in ohišjem visoko kakovostnih materialov. Za udobje so nameščeni elektronski kontrolni meniji ali termostati za vsak kotel te vrste.

Zahvaljujoč temu električni grelniki vode delujejo v avtomatskem načinu s pomočjo temperaturnega senzorja. Določa najmanjšo stopnjo obdelane tekočine.

Zaradi jasnosti se električni grelniki za skladiščenje primerjajo s termo. Strukture so zelo podobne, ker je med zunanjimi in notranjimi deli toplotna izolacija. Kot v termo, izolacija zmanjša izgubo toplote za določen čas.

Zanimivo je, da za pravilno dobavo obdelanih (ogrevano) tekočine v sistemu Bojler voda je hladna voda dovaja iz dvižnega voda navzgor premikanje vroče. Volumen tekočine, segretega na določeno temperaturo, je vzet iz nad vsebnikom. Ta obtok ohranja potrebno stopnjo ogrevanja.

Grelniki za shranjevanje znašajo količine od 10 do 150 litrov. Vsaka naprava te vrste v delovnem stanju zadrži ogrevano vodo v notranjem rezervoarju.

Po prvem segrevanju rezervoarja za vodo hranilnika za 2-3 uri, vam ni treba izgubljati časa, saj bo ogrevanje ohranilo raven toplote.

Bolj kot je električni grelnik za shranjevanje

Grelniki vode blagovne znamke AristonPred izbiro grelnika vode morate temeljito izmeriti pravilno prostornino rezervoarja.

Za električni grelec s sistemom za shranjevanje so prednosti:

 1. Različne količine. Električni grelnik za shranjevanje je od 10 do 150 litrov. Modeli, več kot 100 litrov, so primerni za vsakodnevno uporabo družine več kot 4 osebe.
 2. Enostavnost in priročnost oblikovanja. Glavni elementi so grelec in notranji rezervoar. Vse je preprosto za uporabnika, ni nepotrebnih in nerazumljivih vzvodov.
 3. Vodilni proizvajalci so poskrbeli za kakovost modelov. Individualni pristop za vsak proračun, različne bivalne prostore.
 4. Ogrevana voda se hrani na več mest hkrati. Na primer, lahko zbirate vodo v kopalnici in v kuhinji.
 5. Modeli z majhno in srednjo glasnostjo so prikladno nameščeni in priključeni na omrežje. In raven moči je skoraj enaka pri klasičnih gospodinjskih aparatih.

Seveda ima vsaka tehnika svoje pomanjkljivosti in povzroča nezaupanje v prvih testih. Pri izbiri električnega grelnika vode za shranjevanje več kot 50 litrov se glasnost naprave zdi impresivna. In se pogosto odda preko kopalnice, kar povzroča nelagodje.

Tudi prvič v sezoni morate počakati, da se čas segreje, vendar nadaljnje delovanje naprave ne bo trajalo niti nekaj minut prostega časa.

Na napravo za shranjevanje, s katero se morate navaditi, in za poletno sezono, bo celotna družina uživala le z njo.

Oblikovalna funkcija električnega grelnika vode za ogrevanje

Gradnja električnega grelnika vodeTa gospodinjski aparat je opremljen z:

 • zunanje zaščitno ohišje iz nerjavečega jekla, visoko kakovostna plastika ali emajl;
 • toplotna izolacija med rezervoarjem in zaščitnim ohišjem;
 • Kapaciteta ogrevanja vode (visokokakovostni modeli so opremljeni samo z rezervoarji iz nerjavnega jekla);
 • priključek za dovajanje hladne vode v sistem;
 • Magnezijeva anoda, ki je potrebna za preprečevanje nastanka lestvice;
 • grelni element (TEN) določene vrste: odprt ali zaprt;
 • izhod obdelane vroče tekočine;
 • termostat, ki zagotavlja pravilno nastavitev ogrevanja.

Vsak od teh elementov omogoča pravilno delovanje grelnega sistema. Če je grelni element poškodovan, lahko na primer preprosto zamenjate sami.

Čas je odvisen od prostornine tekočega segrevanja v rezervoarju. Bojler 10 ali 15 litrov vode za pol ure za pripravo instrument kadi 150 – 200 litrov se ogreje do 6 ur.

Več volumnov je dovolj za vse. Zato splošna učinkovitost ni odvisna od specifične prostornine rezervoarja.

Vrste in načini priključitve grelnikov vode za ogrevanje

Grelniki za shranjevanje električne navpične in vodoravne montažne metodeElektrični bojler za shranjevanje je razvrščen po metodi pritrditve na navpično in vodoravno.

Ta razlika (razvrstitev) je nebistvena, pomaga pri izbiri določenega modela. Treba je opozoriti, da so vodoravni modeli modelov dražji, vendar delajo enakomerno z navpičnimi. Skladiščenje vodnega grelnika z navpičnim ohišjem 80 litrov – optimalen model za vgradnjo v stanovanje.

Obstajajo tudi dva načina za priključitev grelnikov za shranjevanje:

 1. Tlačna glava. Uporablja se v sistemu stalnih vodnih tlakov. Specifična vrsta za oskrbo z vodo ni pomembna. Pomembno je, da se voda pod napetim tlakom dovede v cevovod. Veliko bolje kot v prostem toku, je vedno v rezervoarjih grelca bo vroče vode, kot tudi uporabo dela bo šel pravo količino oskrbe z mrzlo vodo. Stabilna glava. Tlak vode, ki ga obdeluje kotla, je odvisen od tlaka v dvižnem vodu. Standardna povezava naprave s sistemom za oskrbo z vodo.
 1. Nenadpisan. Šteje se, da je zastarela povezava grelnika. Toda električni grelniki vode za poletno rezidenco, pogosteje, se montirajo in zaganjajo v delu na način, ki ni tlak. Ta metoda je primerna za majhne hiše brez stalnega prebivališča. Zato običajno namestite modele za shranjevanje električnih grelnikov vode do prostornine 30 litrov.

Poleg tega ima pri porabi energije prednost brezstopenjski pristop k vgradnji, ker se že segreta voda zaradi pomanjkanja zahtevanega tlaka manj aktivno zmeša z mrazom. Toda med delovanjem je potrebno nadzorovati nivo vode, v nasprotnem primeru grelni element ne bo uspel. Plus, nizka poraba energije bo povečala čakalni čas za vročo vodo.

Kako izbrati grelnik vode

Grelnik vode stenePred pridobitvijo določenega modela je bolje ugotoviti porabo energije. Dejstvo je, da je za običajen vodoravni grelnik vode, ki ne presega 50 litrov, dovolj en kilovat in pol. Takšno napravo je enostavno namestiti, kjer je kakovostna vtičnica. Med delovanjem naprave omrežje ne bo preobremenjeno.

Kotel z veliko kapacitetoBolj zmogljive modele je treba rafinirati in v posamezni samodejni varovalki. Morate storiti več dela in strogo sledite navodilom. Merilo moči je bistvenega pomena za vsakodnevno uporabo takšne naprave. Največja moč je 6 kilovatov.

Naprava nad 2 kilovata, ki potrebuje individualno povezavo z omrežjem.

Pomembne podrobnosti pri izbiri kotla

Ureditev bojlerja AristonNajpomembnejša podrobnost v tem primeru – liter. Približno lahko izračunate stroške za vsako osebo v sobi. Povprečna poraba tople vode v kadi 100 do 180 litrov, in v tuš porabijo do 90 litrov umivalnik tople vode v umivalniku v kopalnici preživi do 20 litrov, ter pomivalno korito porabi od 25 do 40 litrov. Če primerjamo takšne količine, si lahko zamislimo, koliko vsakega člana družine porabi vročo vodo na dan.

Klasična urbana družina 3 osebe praviloma izbere vodni grelnik s kapaciteto 100 litrov. Večja količina stane več, večja je poraba energije.

Vodilni proizvajalci so najbolj prodajani horizontalni modeli. Izjema za družbo Electrolux, ki je bila prva proizvajala univerzalne kotle za pozicijo. Modeli tega podjetja lahko namestite vodoravno in navpično, da jih lahko uporabljate kompaktno, kot to dopušča območje.

Na ruskem trgu imajo italijanska podjetja za proizvodnjo kotlov, kotlov in grelnikov dobro mesto. Prvo mesto je za Aristona.

Zaporedje izbiranja parametrov se mora začeti z:

 1. Prostornina.
 2. Moč grelnega elementa.
 3. Material toplotne izolacije.
 4. Vrsta materiala za notranji rezervoar.
 5. Lokacije. Vodoravna ali navpična.
 6. Prisotnost vgrajene tuljave.

Pogosto potrošniki izberejo manjši bojler zaradi nezmožnosti namestitve zahtevanega modela. V tem primeru morajo družinski člani počakati, da se ogreje nova količina vode.

O shranjevanju električnih grelnikov vode – video