makan pengasuh diraja untuk kucingFeed Royal Cane untuk kucing – ini adalah produk premium. Pengilang menawarkan pilihan besar granul kering dan makanan dalam tin, serta garis veterinar khusus. Suapan ini tersedia, mereka boleh didapati di hampir semua kedai haiwan kesayangan atau pasar raya. Mereka dihasilkan di Perancis, terdapat juga cabang syarikat ini di Rusia. Berkenaan dengan kualiti suapan, ramai pemilik cenderung memberi makanan buatan Perancis, tetapi juga versi Rusia menunjukkan hasil yang baik.

Komposisi Royal Canin untuk kucing

makanan canola dalam pelbagai jenisSemua makanan Royal Canin untuk kucing boleh dibahagikan kepada beberapa kategori. Kumpulan pertama adalah diet biasa untuk kucing dan kucing dewasa lebih dari 1 tahun, dan mereka juga diberi makan haiwan yang lebih tua. Terdapat pengagihan mengikut ciri baka. Kategori kedua adalah makanan untuk anak kucing kurang dari setahun, dan kumpulan terakhir adalah produk perubatan khusus.

Makanan akar canola untuk anak kucingKomposisi ini bergantung pada keperluan haiwan berdasarkan usia, status kesihatan, bentuk fizikal dan baka:

 1. Dalam komposisi Royal Canin untuk anak kucing yang lebih muda dari 1 tahun adalah daging ayam dehidrasi sebagai sumber utama protein. Juga terdapat di sini adalah kanji jagung (karbohidrat), lemak haiwan, vitamin dan mineral dalam kuantiti yang banyak.
 2. Bagi kucing dewasa komposisi sedikit berbeza. Di samping itu, sebagai tambahan kepada bahan-bahan yang sudah biasa, beras, hidrolisis daripada rawan haiwan dan sejenis kulit krustasea ditambah. Komposisi berbeza bergantung kepada jenis makanan dan keperluan individu haiwan.
 3. Talian veterinar – ini adalah makanan istimewa yang tidak sesuai dengan kucing yang sihat. Mereka boleh ditetapkan hanya oleh doktor haiwan berdasarkan pemeriksaan haiwan dan keputusan ujian makmal. Makanan ini dianggap berkualiti tinggi dan membantu kegagalan buah pinggang, penyakit saluran gastrousus, batu pergigian, alergi makanan dan lain-lain penyakit.suapan untuk kucing jalanan

Makanan kering untuk kucing Royal Kanin – diet sepenuhnya, yang tidak boleh ditambah dengan pemakanan semulajadi. Apabila beralih kepada granul kering, badan menghasilkan lebih banyak jus gastrik dan hempedu, yang boleh menjadi tidak selamat untuk makan produk semulajadi.

Petua untuk memilih makanan

Makan untuk kucing dengan usus yang sakitSeluruh rumput Royal Kanin fodder untuk kucing adalah pelbagai besar, di antaranya ada pilihan yang sesuai. Sekiranya terdapat pilihan makanan ternakan, anda perlu berunding dengan doktor haiwan atau sekurang-kurangnya dengan penasihat di kedai haiwan kesayangan. Di tapak web pengeluar, anda juga boleh mengambil soal selidik ujian di mana anda perlu memasukkan maklumat asas tentang haiwan kesayangan dan mendapatkan cadangan tentang pilihan makanan:

 • Bagi anak kucing yang lebih muda dari 1 tahun – ini adalah variasi Royal Canin Kitten;
 • terdapat satu siri biasa untuk kucing shorthair domestik yang tidak mempunyai masalah kesihatan dan bukan pilihan makanan – Dalaman;
 • Rambut panjang dalaman – pilihan untuk baka rambut panjang, yang menghalang pengumpulan bulu di perut dan rupa batu;
 • Rambut Kulit – satu siri untuk menjaga kulit dan rambut haiwan dengan kandungan vitamin dan mineral yang tinggi;
 • siri untuk kucing castrated dan kucing yang disterilkan;
 • Makanan istimewa yang melarutkan dan menghilangkan bulu dari saluran pencernaan;
 • Seorang pemerintah untuk haiwan alahan yang sensitif;
 • untuk haiwan peliharaan berumur lebih dari 7 tahun (dengan pembahagian kepada jenis kucing aktif dan domestik);
 • Umpan Urinari Royal Kanin untuk kucing dengan urolithiasis atau untuk mencegah penyakit ini;
 • siri untuk rawatan dan pencegahan penyakit usus dan hati.

Related  Kriteria pengkelasan dan pemilihan untuk makanan anjing

Selain itu, di sini anda boleh memilih satu pilihan untuk nama-nama haiwan peliharaan, yang sangat pemikat untuk rasa dan bau makanan. Terdapat juga pembahagian silsilah. Untuk Siam, Parsi, Coe Maine, sphinx, shorthair British dan baka lain mempunyai kategori makanan mereka. Di samping itu, Royal Canin menghasilkan makanan kering dan makanan dalam tin untuk kucing yang terlalu licik, yang sukar untuk mencari makanan seimbang. Makanan seperti makanan dalam tin mengandungi rasa selamat khas.makanan kucing dengan diabetes

Untuk mengetahui sama ada makanan itu sesuai untuk haiwan tertentu, ia mungkin dilakukan oleh penampilannya. Sekiranya kucing menerima sejumlah nutrien yang mencukupi, ia adalah dalam keadaan sederhana, aktif, glistens bulunya, dan membran mukus mempunyai warna merah jambu.

untuk kucing yang disterilkanMakan Kanin Royal untuk kucing – ini adalah sejumlah besar produk untuk setiap selera. Pemilik dan doktor haiwan mencatatkan kualiti suapan ini, dan mengesyorkan siri rawatan khas. Pengeluar ini boleh memilih makanan yang akan memberi haiwan sepenuhnya dengan protein, lemak, karbohidrat, vitamin dan unsur surih. Bagi kucing dan kucing dewasa, terdapat jenis makanan yang berasingan, seperti wakil-wakil baka yang berbeza. Pemakanan yang betul juga merupakan asas untuk rawatan penyakit usus, hati dan buah pinggang, dan siri veterinar Royal Kanin telah membuktikan dirinya dalam rawatan dan pencegahan masalah tersebut.