jordbær i krukken fotoVoksende jordbær kan virke enkelt bare ved første øyekast. Tross alt er målet med enhver gartner å få mest mulig ut av plantingen, noe som betyr å oppnå høye avkastninger av busker og voksende bær som skal være store, søte og saftige. For å gjøre dette, nettbutikker trenger litt kunnskap om dyrking av jordbær ikke bare fra frøplanter, men også fra frøene som tilbyr hele verden. Det er mer og mer populært å dyrke jordbær hjemme på balkongen i spesielle potter eller på vertikale flater.

Plante livssyklus og materialvalg

Vellykket dyrking av jordbær er mulig hvis du forstår livscyklusen til en plante. Som de fleste hardharde stauder dør jordbær om vinteren og begynner å vokse kraftig som solens stråler varme opp våren jorda. Jordbær trenger minst 8 timer full sol daglig. De gunstigste områdene er svakt sur jord, hvor pH varierer mellom 5,5 og 6,8.

frøplanter av jordbærfotoFør du velger et utvalg for planting, bestemme hvilke krav du søker på planten. Det er to hovedtyper jordbær, nemlig fruktbærende om sommeren og året rundt. Sommersorter kan være tidlig, middels og sen, som bærer frukt mot slutten av sommeren. I alle fall, når du kjøper og velger frøplanter, kan du kontakte selgeren i hagesenteret, som vil hjelpe deg med råd.

Kjøp frøplanter av jordbær busker bør være umiddelbart før planting.

Enten du har til dyrking av jordbær i potter eller i åpent terreng, unge planter er ikke verdt det for lang tid å holde uten behov og landet så raskt som mulig, slik at den beholder nok energi for vekst og heie når planting. Når du velger en plante, må du nøye inspisere buskene. Bladene skal ha en lys grønn farge uten brune og gullige flekker, bladets kanter skal ikke være tørre, og planten falmet. Rødder er fuktige, godt utviklet.

Related  Når mais er plantet i forskjellige regioner i Russland og Ukraina

Du har bestemt hvor buskene skal plantes og jorda må være forberedt på forhånd. Å dyrke jordbær i esker er praktisk av noen grunner, de er lett flyttet, og det er mulighet for å bevare planter i rommet, om nødvendig.

 Anatomi av jordbær

 1. Jordbærbush utvikler seg fra en krone eller rosett. Ved planting, vær særlig oppmerksom på dens gjennomtrengning, det bør være like over jordnivået.

Reproduksjon av busker utføres ved voksende rosetter på bart av livmor busker. Jo nærmere det er til mors busk, desto sterkere og bedre blir den unge planten. Tillat maksimalt tre stikkontakter på ett skudd for å få godt materiale til planting. Hver ny busk skal drukne og ikke glem å fukte jorden, for veksten av rotsystemet.

 1. Frøene er ganske uvanlige. I motsetning til mange frukter er de på utsiden av bæren. Hvis du skal vokse jordbær fra frø, vet du at det er mye vanskeligere, og du vil se frukt et år senere enn når du planter plantelapper.

Velg et sted og en tid

tid

Avhengig av sorten vil transplantasjonstiden avhenge av. De fleste plantene er plantet nær slutten av sommeren. Reparasjonen er plantet høsten, noe som gjør det mulig for frøplanter å bli vant til et nytt sted og opprette et sunt rotsystem.

sted

vertikal jordbær vekstNettstedet for jordbærbusker skal være varmt og solrikt, beskyttet mot vind. Planten liker direkte stråler av lys, det utvikler seg ikke bra i skyggen. Du vil ikke kunne få en god høst hvis jordbæren ikke får nok sol.

jord

Egnet for planting er svakt sur jord, sandaktig lammende og lammende. Men under noen omstendigheter vil det bli nødvendig med ekstra kompostering, og hvis jorda er sur, tilsetter dolomittmel. Det er nødvendig å fjerne ugress og berike jorden med oksygen.

frøplante

Før du slipper de unge buskene fra beholderne, plasser rotklumpen i vannet i omtrent en time. Dette vil lette anleggets sjokk fra overgangen fra potten til bakken og røttene blir godt fuktet. Vi plante jordbærbusken i bakken, og forlater kronen på overflaten over jordlinjen. Vi forsegler jorden rundt bushen med hendene våre. Avstanden mellom buskene er ikke mindre enn 35-40 cm, slik at du får en frodig busk og høyt utbytte. Under buskene er det nødvendig å spre strå eller tørt gress, noe som forhindrer rotting av frukt fra kontakt med bakken.

Related  Hvordan vokse en god buskfennikel?

vanning

Fuktighet av jorda bør være vanlig, ikke la jordens koma bli tørket ut og unngå leirepytter. Optimal vanning bør gjøres hvis jordens øverste lag tørkes 1 cm dypt. Vann bør falle under en busk, i stedet for på bær, for å unngå forkjøling av frukt.

Ekstra befruktning

Vannløselige gjødsel med høyt nitrogeninnhold vil fremme veksten av blader og rotsystem, og ikke konsentrere seg om dannelsen av frukt.

Viktig! Fjern de første blomstene som vises på planten. Så du vil gi sjansen til å bush vokse mer energisk og utvikle roten. Legg igjen de følgende blomstene.

Vispene fjernes under blomstringen og modningen av bærene. De depleterer jordbærbusken og frarøver den av næringsstoffer.

omsorg

Jordbær er en ganske hardy plante og fortsetter å produsere bær fra år til år. I minst 3-4 år skal buskene bli helt erstattet. Hvis det er problemer med utviklingen av anlegget, infeksjon og virus, blir jordbær helt erstattet med unge busker før, uten å vente på en periode.

Hvordan plante jordbær i en pott

Jordbær i potten blomstrerPlanten har små røtter, så det føles godt i små potter og beholdere. Dette er veldig praktisk, fordi du kan plassere jordbærbusker på terrassen eller balkongen. Voksende jordbær hjemme gjør det mulig å plante plantelapper i en gryte når som helst på året, men den beste tiden er våren.

 • Vi velger en gryte med et dreneringshull og fyller bunnen med en ødelagt flis, claydite eller småstein.
 • Potens diameter skal være minst 18 cm. Fyll den med jord med to tredjedeler. Jordbær trives godt i jordblandingen ved en pH på 5,3-6,5.
 • Spyl med vann til det begynner å strømme ut av bunnen av potten.
 • Løft jordbærbusken forsiktig fra den midlertidige beholderen, skyll forsiktig av overflaten og skiller røttene med fingrene.
 • Plasser buskene i vannet slik at planten er mettet med vann. La i minst en time.
 • Spred røttene på jordens overflate i potten i forskjellige retninger fra bushens rosett.
 • Strøm jorden til stikkontakten og komprimer den.
 • Vi hælder rikelig med vann, hvor dypene dannes, heller jorden.
 • Nå kan du plassere potten på et solfylt sted på balkongen.

Vertikal dyrkning av jordbær gjør det mulig å øke antall busker per kvadratmeter. kvadratmeter. Dette er spesielt praktisk i små tomter eller terrasser. Spesielle beholdere eller selvlagde enheter er egnet for dette. Til dette formål brukes et bredt rør, hvor hullene er kuttet. Prinsippet om å plante jordbær er det samme som i potten.

Hvordan få frøplanter fra frø

 1. jordbær fra frøBeholderen skal fylles med jord og forsiktig helles med vann.
 2. Finger for å lage en depresjon på 6 mm med et intervall på 15 cm.
 3. I hver brønn senker du frøene med et par pinsetter.
 4. Priporoshite jord og litt kompakt, men trykk ikke sterkt, slik at planten var lettere å komme seg ut.
 5. Dekk med en foliebeholder og sett på et solfylt sted. Vanligvis vannet, men fyll ikke plantene.
 6. Så snart skuddene skyter film. Se på fuktigheten på jorden.

Related  Hvorfor blir persille gul på sengen?

Voksende jordbær er en spennende aktivitet. Derfor, hvor tett du vil behandle plantene dine, vil avhenge av kvaliteten på frukten, deres størrelse og smak.

Alt om dyrking av jordbær – video