Så det ser ut som en seng av fatUvanlige måter å dyrke poteter på, for eksempel i poser, høye rygg eller under halm, ble ikke så lenge siden kjent for innenlandske lastebilbønder. Men hvis du tenker på det, så mange på sitt eget nettsted, hvordan tuberen kom inn i beholderen med kompost, ga ikke bare minnesbare skudd, men også knoller. I et godt oppvarmet, næringsrikt og nødvendigvis fuktig miljø gir avlingen selv i et begrenset volum.

Faktisk er dette prinsippet basert på måten å plante poteter i fat og andre lignende beholdere, som kanskje ikke er metall, plast eller tre. Hovedbetingelsen for at en tønne skal være over 30 cm, fuktighet og oksygen ble levert til røttene i tilstrekkelig tilførsel, og jorden var løs og næringsrik.

Forbereder potetplanting

Forberedelse av jord og plantematerialeNår en egnet kapasitet er funnet, ikke rush til land. Før du dypper poteter i bakken, er det viktig å fjerne bunnen fra fatet eller bor et tilstrekkelig stort antall dreneringshull i den. Ikke dårlig, hvis en høy kapasitet tilsvarende perforering vises på sideveggene.

En slik teknikk vil bidra til å unnslippe overflødig fuktighet og trenge oksygen til plantens røtter. For poteter er dette dobbelt viktig, siden rotsystemet ikke er så stort, og lasten på den er kolossal.

Teknologien for å dyrke poteter i en tønne betyr at mengden plantemateriale, og deretter knollene som er dannet i tanken, er ganske store. Slik at bondebonden kan kontrollere levering av fuktighet og oksygen:

 • en perforert slange eller et plastrør med hakk i en avstand på opptil 20 cm fra hverandre settes loddrett inn i høyt fat.
 • en åpen ende gjennom hvilken gjennomført etter planting kan vannes, matet potet plantasje slippes ut utenfor.

Related  Foto og beskrivelse av Blackberry-sorten Thornfree

Hvis du kobler en kompressor eller pumpe til hullet, er jord i tønnen lett å mette med oksygen. Et system med radikal drypp vanning vil bidra til jevnt fukting av jorda under poteter.

Planting poteter i en tønne og omsorg for plantasjen

Planting knollene i en tønnePoteter i en tønne kan ikke uten en trygg næringsrik jordblanding. For denne kulturen vil en primer bestående av like deler av ferdig kompost eller re-pergola og vanlig hagejord være egnet.

Siden det er nødvendig å dyrke planter i et nesten lukket lite volum, er det viktig at skadedyret, sammen med jorda, ikke inneholder skadedyr som er farlige for poteter. Derfor jord å nøytralisere insekter og deres larver:

 • forkalsinert eller dampet;
 • selv om høsten før planting, syltet med kjemikalier.

Voksende poteter i en tre fatOm høsten, når jorden for dyrking av poteter i sylinderen bare blir fremstilt, ble det tilsatt en blanding av ammoniumnitrat eller urea, dobbelt superfosfat, kaliumforbindelser og aske. I sandholdig jord er mangelfull i magnesium, slik at det sulfat og dolomitt mel. Da sylinderen er montert i sin tiltenkte plassering og undersiden av jordlaget blir strømmet fra 10 til 15 cm. På bakken, litt pressing, spredning spirer knoller eller frø stykker klekket med øyne, og de ti centimeter poteter helles jord blanding.

Utmerket høstNår spirene vokser 2-3 cm over jordnivået, må de sprinkles igjen med jordblandingen. Hvis du ikke tillater planten å danne en fullverdig løvverk, styrer potet alle krefter til utviklingen av rotsystemet med nye stolons, som knollene senere vil vises. Prosessen med å helle jorden blir gjentatt til fatet er fylt med en meter. Ikke gjør jordlaget over. Planterne har kanskje ikke nok styrke til dannelse av kvalitetsrotker til slutten av sesongen, siden alt potensial vil bli bortkastet på dannelsen av rotsystemet.

Related  Hvordan velge vannmelon uten nitrater i stikkontakten?

All denne gangen blir jorda aktivt vannet og unngår tørking, som i liten kapasitet er meget sannsynlig og farlig for å plante poteter.

Potetfôring for å vokse i en tønne

Potet seng av plast fatPoteter, spesielt i en tønne, hvor de ernæringsmessige egenskapene til jordsmonnet blir hurtig oppbrukt, sterkt behov for mineral- og organisk gjødsel.

Som gjødsel for poteter, når planting, bruk:

 • gjødsel, tradisjonelt introdusert under frømaterialet;
 • komplekse mineral gjødsel for denne avlingen;
 • en blanding av tre deler av ren lavtliggende torv og gjødsel;
 • tre- eller fire-dagers infusjoner av siderater.

Når skuddene stiger med 10-12 cm, skal plantene få topp dressing med kalium og nitrogengjødsel. Når du dyrker poteter i en gruvefat, er det lettere å bruke i flytende form med en hastighet på 1-2 liter per bush.

Hvis potet blir matet med potet urea, brukes dolomitt eller kalkmel til å nøytralisere den uunngåelige forsuring av jorda. De beste resultatene fra å bruke gjødsel bør kun forventes med tilstrekkelig vanning.

Det er nødvendig å lage neste lag av jordTidlige varianter blir matet en gang, og sen-modne poteter krever to ekstra dressinger. Overdreven bruk av nitrogengjødsel ved planting poteter i tønner kan ikke, fordi det overskytende nitrogen kan akkumuleres i knollene i form av nitrater, ugunstig innflytelse på kvaliteten av avlingen, og evnen til å skorpe lagringsstabilitet. Hvis urea eller et annet nitrogenholdig middel brukes som en topp dressing av poteter, er det bedre å kombinere det med kaliumgjødsel til poteter ved planting i fat.

På slutten av blomstrende planter kan mates med gjødsel som inneholder fosfor. Dette stoffet bidrar til utstrømningen av næringsstoffer fra bladene til knollene.

Fordeler med å dyrke poteter i fat

Skudd av poteter i en tønneOverholdelse av reglene for planting, vanning og fôring vil gi en lastebil med en generøs innhøsting av store sunne knoller.

 • De, takket være bedre oppvarming og til og med inntak av fuktighet, vil være klare til å høste mye tidligere enn ved bruk av tradisjonell teknologi.
 • I tillegg eliminerer planting av poteter i tønner behovet for regelmessig avling og såing av spirer.
 • Busker blir ikke skadet av skadedyr, og mange kulturforstyrrelser bør ikke fryktes.

Related  Varianter av courgetter for langsiktig lagring med bilde og beskrivelse

Nøyaktige potettsengerNår forberedt jord kan brukes mange ganger. Når høstingen av poteter er fjernet, sømmes det med ciderater, og i høst økes organiske og mineralske tilsetningsstoffer.

Ulike måter å plante poteter på – video