Vi studerer sykdommer av druer etter bilde og beskrivelse

Friske druerHvit, rosa. Svarte mennesker bruker druer til forskjellige formål. På landsbygda dyrkes druer hovedsakelig for fersk forbruk, juice og duftende husvin. For å få en god høst må du studere ikke bare reglene for planting og omsorg, men også å lære de svake stedene av planter, deres fiender og sykdom. Til gjengjeld av besøkende til nettstedet tilbyr vi en serie artikler om skadedyr og sykdommer av druer for å hjelpe deg med å lære å forebygge sykdommer i tide og for å hjelpe hagen din. Hver artikkel beskriver flere sykdommer og måter å effektiv kamp.

Ikke smittsomme sykdommer

Dette er druesykdommer forårsaket av dårlige vekstforhold, og ikke av vital aktivitet av skadelige levende organismer.

chlorosis

Klorroseblader av druerDet er en smittsom (om dette under, i en annen seksjon). Med klorose mister bladene sin grønne farge på grunn av et brudd på syntesen av klorofyll, et grønt pigment. Andre pigmenter i kromoplast fortsetter, slik at bladene får en lys gul, kremaktig, hvitaktig farge. Det er forårsaket av mangel på jern i anlegget. Platen selv blir gul, venene forblir grønne en stund. For å sjekke diagnosen, bruker vi en strikke med jernkelatløsning (sitronsyrejern) til arket, et tegn eller symbol. Etter noen timer på applikasjonsstedet blir bladet grønt.

De vanligste årsakene til ikke-smittsom klorose er som følger:

  • Jordens saltholdighet.
  • Overdreven fuktighet.
  • Overdreven, i forhold til jern, innholdet av kobber, mangan, fosfor og kalk i jorda.

Under slike forhold forstyrres absorpsjonen av jern fra jorda, noe som fører til klorose. Klorose av druer er behandlet med 3-4 foliar dressings løsninger av jernpreparater, jo billigere enn all-iron vitriol. Det er praktisk å kombinere topp dressing med tillegg av andre sporstoffer, stimulerende og terapeutiske stoffer.

tørke

I vindyrkningsområdet er det ikke alltid en riktig mengde fuktighet for planter. Mangelen på vann er uttrykt slik.

Skudd – dramatisk svekket vekst og utvikling, kroner visne, visne, visne.

Antenne – rustne, visne, begynner med endene, falle bort.

Blader – massivt gul, som begynner med kantene på de nedre bladene, kan tykke, krølle, falle av.

Bær – Tidlig på våren faller eggstokken av. Når tørke i en ertfase – visner og tørker opp, starter under bunene. Tørke i fyllingsfasen forårsaker et karakteristisk nederlag: mørkere og oppkjøpet av en brun farge på en del av bæren, som om den trykkes av en fingernail. Når peeling, er innsiden sunn. Som et resultat tørker bær ut som rosiner, men dessverre blir de uspiselige.

Vintertørke ledsages av jordskrekk, mens små røtter blir revet.

Drypp vanner vingårdenKontrolltiltak – vanning og bevaring av fuktighet i jorda: mulching; ly for vinteren ved jord; liten løshet for å forstyrre kapillærene i det øvre jordlaget, noe som gjør fordampning vanskelig. Vanning i rotsonen på spesialgravdør er foretrukket: mer økonomisk og mer effektivt.

solbrenthet

Sammenligning av sunt og sykt bladI de varmeste månedene kan drueklynger overopphetes under solens stråler. I utseende er bærene som skullet kokende vann, senere rynker de og tørker opp. Når de blir rørt, er de merkbart varme. Blade som under oppvarmet jern besøkt: visere grønt, med tidsburet. Blader med skadede petioles lider først: de har vannforsyning for å redusere temperaturen er vanskelig. All skade er bare på solsiden av bushen, mens det ikke finnes slike bilder med smittsomme sykdommer. Busken forsøker å beskytte, intensivt fordampende vann for kjøling. Det vokser ikke, samler ikke næringsstoffer.

Kontrolltiltak. Det viktigste er tilstedeværelsen av tilstrekkelig mengde vann, så – vanning, mulching, ødeleggelse av jordskorpen av pels. behandling. I varmen kaster vi alle nyoppdyrkede skuddene “visir” på solsiden. Du kan dekke de berørte klynger av alt som er tilgjengelig: aviser, blader, etc. aisles ikke obkashivaem, vent med veiledning av skjønnheten til vær poprohladnee … Ved bokmerking velger vi radavstanden slik at radene tilstrekkelig skjuler hverandre.

Smittsomme sykdommer av druer

Meldug, (døsig dugg, pernosporose)

Drueblad slått med muggKanskje den vanligste sykdommen. Patogen overvintrer i jorden og planterester, motstandsdyktig mot alle værforhold, beholdt 2-5 år, og konflikter blir båret av vind opp til 100 km. Oospores spirer om våren, med hjelp av dzhgutikov i de minste dråper fuktighet (dugg, vanning, regn) for å komme til kysten av stomata og spire til planter, som blir innført i levende celler, ødelegge dem. Behandling med kontaktsvampmidler etter spiring av sopp inne i planten er ineffektiv.

Meldugblad og druerEtter introduksjonen av innsiden av planten utvikler tynne filamenter av soppen – den hyphae, om natten sporer sporoporøse organer utover. Det er så mange at for en person det ser ut som et lett utslettelig grått belegg på bunnen av arket. Øvre del av bladene skaffer seg en oljeaktig nyanse, i utgangspunktet liten, med et lyst senter, flekkene på bladet øker, gradvis fusjonere.

På skuddene vises gulaktige, langstrakte flekker, og får gradvis en brun farge. Berørte bær i tørt vær – tørk opp, i vått rot og mugg. Med sen infeksjon av bær nær stengene, opptrer blågrønne bukser, på slutten av bæren smelter de, forfall, faller av. Fullt tap av avling er mulig.

Kontrolltiltak – gjentatt behandling med soppdrepende midler.

Den første er utført før utseendet på tegn på sykdommen!

Vi bruker regelen på 3 dusinvis: temperatur 10 ˚є, skyt lengde 10 cm, nedfall 10 mm nedbør. Betingelsene er oppfylt – det er på tide å behandle. Senere behandlinger – avhengig av været. I et år gunstig for sykdommen, kan antall behandlinger nå 6-8 …

Forebygging. Først av alt, utvalg av resistente varianter. Men ikke stole for mye, betyr det ikke eliminere problemet helt: i dårlige år utviklingen av sykdommen på stabile og ustabile slags forskjellige forplantningshastigheten litt mer – og alvorlighetsgraden av andelen av ødelagte avlinger. Så, du må sannsynligvis behandle det.

Oidium, eller pulverformig mugg av druer.

Bush påvirket av oidiumMed begynnelsen av veksten av druene, skudd, blader, som ligger bak i vekst, vises. Slike blader er krøllete. Blader, bær, bunker ser ut som strø med mel, derav navnet på sykdommen. Denne scurf er den beste tråden i soppen. Til anlegget er det festet av spesielle suckere, kalt appressoria. Av disse er haustoria, der svampen strømmer, innebygd i bærene. Vekst av bær med samtidig ødeleggelse av veggene fører til brudd, frøene er barne. På kanten av hyphae, opptrer det, er disse stykkene lett løsnet og båret av vinden. Etter å ha fallet på andre vinstokker, spire og smitte nye busker.

Med delvis skade, når en del av druene brukes til vin, er sortering nødvendig med valg av skadede bær. Ellers vil vinen ha en smak av mugg, helt uvurderlige kjennere …

Tiltak for å kontrollere oidium av druer. Riktig, godt ventilert dannelse av druer, ødeleggelse av vegetasjon i gangene bidrar til å forebygge eller lette sykdommen. Fungicider og kobberpreparater som hjelper mot mugg, er ikke egnet til behandling av pulvermugg av druer. Utmerket effekt er gitt til svovelpreparater. Jo mindre svovelpartiklene er, desto bedre. Pulverisert svovel for pollinering skal lagres på riktig måte, slik at det ikke holder seg fast i brystene, alltid på et tørt sted. Temperaturen under behandlingen er viktig. Luft bør varmes opp til 20 ˚є, ellers vil det ikke fungere. På samme tid, med alvorlig varme, er det mulig å brenne, i den varme sommeren behandler vi plantingen om morgenen eller kvelden. Det er godt å bruke spesielle pastaer fra kolloidalt svovel, noe som gjør tankblandinger fra milodyu og oidium. I dette tilfellet sparer vi tid og krefter, og reduserer antall behandlinger.

Anthracnose av druer (fugleøye, hagl sykdom).

Antraknose av drueblad og bærSykdommen er aktivert etter tunge regner med hagl, derav et av navnene. På bladene manifesteres det utseendet på små, tørre brune flekker, omgitt av en mørkere kant. Senere dør midt på stedet, kjøper en grå farge, blir ofte revet. Bladene blir lekkede. På skuddene ser du bukser med en mørk grense, skyter tørker opp, bryter. Lignende flekker, gråbrun, dented, med en mørk kant vises på bær. Litt som bildet av et fugleøye, noe som forårsaker en mer av sitt navn.

Syk gren av druerKontrolltiltak. Når antracnose drueinfeksjon behandles, utføres behandling med kobberpreparater eller systemiske fungicider. Sykdommen er ikke forgjeves kalt hailsykdommen, etter et stort regn med hagl, behandler vi umiddelbart. Ikke utsette og til tross for tiden etter den forrige.

Den syke busken av druerDruer trenger vår omsorg, ellers er det vanskelig å håpe på en god høst. Dette inkluderer bare sprøyting med rusmidler. Riktig planting, beskjæring, gjødsling, vanning – alt betyr noe. En sterk, næringsrik plante motstår bedre sykdom.

Bekjempelse av druesykdommer – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector