bjørnebush bush på trellisI de senere år er björnbarnet blitt mer populært, og i mange forstedene har det blitt gitt ikke mindre plass enn en lang og kjent bringebær. Og denne oppmerksomheten er ganske fortjent, fordi hagen björnbær, bilder av varianter og beskrivelse som forbløffer med store størrelser av bær, er ikke bare levedyktig og velsmakende, men også ganske enkelt å ta vare på.

Lovgivere av verden “blackberry fashion” og ledere i å vokse denne bæren har lenge vært amerikanere. Ikke overraskende, de fleste av de moderne varianter er kreasjoner av forskere og entusiaster fra USA, ved bruk i avlsarbeidet forskjellige typer brombær.

Typer brombær: foto og beskrivelse

Den modne bærbærbæren (Rubus fruticosus)I de fleste deler av Russland og EU vill plante denne flerårig busk dannet blålige bjørnebær (blåbringebær) og buskete busker (Rubus fruticosus). Men er det noen arter av som er spiselige bær og planter har til felles.

Blackberry giant (Rubus armeniacus)Så for eksempel, den gigantiske sorte fra Armenia (Rubus armeniacus), som noen ganger ble kalt Himalaya, som ble vist på bildet i lang tid, ble massivt dyrket i USA og Europa. Årsaken til bushens popularitet var enkel – store, massivt modne bær med en søt dessert smak. Men arten hadde en betydelig feil. Denne kulturen virket veldig stikkende, og med tilkomsten av björnburrkuttene (Rubus laciniatus) ble det forlatt.

Blackberry split foto (Rubus laciniatus)I dag, på plantasjene av det nordamerikanske kontinentet og over hele verden er dyrket varianter som er basert på bjørnebær torne og buskete blå-grå, og den kulturelle former uten torner, kollektivt referert Thorn.

Når det gjelder vilt voksende arter av bjørnebær, endrer bærene farge fra grønt til rødt eller brunt når de modnes, og deretter til mørk lilla eller nesten svart. I dette tilfellet er bjørnenes hud, sett i bildet av bjørnen med en blå, dekket av en blomst som bestemte artens navn og er fraværende i andre arter.

Blackberry sizaya (Rubus caesius)Det er en forskjell mellom artene i bushens struktur og bladets utseende. Det er spesielt merkbart når man ser på blackberry-spalten, som er unik på sin egen måte. Denne arten er sterkt dissekert langs kanten, bestående av 5-7 deler blader, multifilier børster og skjermede fleksible skudd.

Blackberry bushy og sizaya er utbredt arter i Russland, som finnes på kantene, overgrodd felling, langs kløfter og på elvebredder. Men i hagen var plantene bare på grunn av oppdretterne som skapte storbær og ga sorter av brombær.

Varianter av hagesbær

Voksende bjørnebær på trellisSiden flere varianter ble brukt til å avle bærebærbær, har staude busker forskjellig struktur og typer fruiting. Som deres vildt voksende forfedre, bevart mange varianter den krypende formen. Planter med lang, opptil flere meter skudd dyrkes på trellises, noe som gir deg det høyeste avkastningen fra en busk.

Bush varianter av björnbær er mer som bringebær. Slike prøver bærer frukt på to år gamle skudd, som holder en oppreist eller halvuniform form. Høyden på planter når 2-2,5 meter og trenger beskjæring.

Forenkle omsorg for plantingsplanter tillatt å få varianter av binge brombær. Slike varianter kan lett identifiseres med navnet som det tornløse vedlegget er lagt til, det vil si “uten pigger”.

Brombæret har en lang vegetasjonsperiode. På den ene siden tillater anlegget å beskytte seg mot vårfrost og gjentakende forkjølelse. Men på den annen side, høstes høsten sent, og i de nordlige områdene egger eggstokkene, ikke fyller seg, seg under snøen. Den oppussede bjørnenbær, som fruktbar gjennom hele sesongen, gjør det mulig å løse problemet.

I dag til rådighet for gartnere, er det mange interessante varianter av brombær, noe som gir en stor dessert bær. Det gjenstår bare å studere bilder og beskrivelser av brombærvarianter og, basert på klimaforholdene i regionen, velge den rette.

Blackberry Thornless Evergreen

Blackberry Thornless EvergreenBlackberry-fri Blackberry Thornless Evergreen ble oppnådd på grunn av en kjent naturlig mutasjon av blackberry dissected. Som et resultat fikk europeiske og amerikanske bønder i begynnelsen av forrige århundre en eviggrønne plante med gode utbytter, og det har heller ikke torner.

Evergreen Thornless Blackberry BlossomSelv om de 3 grams bærene av sortbærssortet som er vist på bildet, er mye mindre og større enn de fleste nye varianter, er deres nummer på børsten ikke like. I en inflorescence kan opptil 70 eggstokker teltes, som etter aldring får seg blå-svart farge, en delikat aroma og en behagelig søt sour smak.

Åpent, men tett løvverk av denne typen brombær forblir levende og under snøen, slik at planten raskt gjenopptar vekst om våren og blomstrer.

Anlegget har mange fordeler, blant annet – utbytte, mangel på torner, frostmotstand og evnen til å transportere bær. Den største ulempen, bortsett fra en liten masse frukt, er den store björnfrøfrøen Evergreen Thornless.

Blackberry Black Satin

Blackberry Photos Black SatinDen lette skudd av björnbjörn av denne sorten har en semi-voksende form og danner en kraftig busk. Mens Black Satins björnbærstammer ikke når en 2 meter høyde, beholder planten et oppreist utseende. Etter hvert som skuddene vokser, faller det når frukten er 4 til 5 meter lang. Strålende mellomstore bær har en masse på 5 til 8 gram. Modning av avrundede eller runde ovale frukter er gradvis, så avlingen fjernes mange ganger.

Ripe bær har en sur-søt, forfriskende smak av universell formål.

Blackberry Natchez

Foto av bjørnen NatchezI 2007 introduserte amerikanske forskere fra delstaten Arkansas et nytt utvalg av Blackberry Natchez. En funksjon av kulturen er tidlig modning av en stor 8-10 gram bær. Høsting begynner i det første tiåret av juli og fortsetter til september. De skinnende svarte bærene i denne sorten har en avlang form, små frø, en saftig masse av dessertsmak og en lys, karakteristisk for aromaen.

Den høstede avlingen uten tap av kvalitet lagres i flere dager og kan transporteres.

Blackberry Agavam

Pensel blackberry grade AgavamDen avlange glitrende brombærene av björnbæren Agavam modner i august. Kraftig, vokser opp til 3 meter skudd bærer frukt i andre år av livet og tåler rikelig høst. Men om vinteren uten ly er busker skadet av frost og krever ly. For variasjonen som vises på bildet, er et gradvis utbytte av en avling og gode smakegenskaper av bær med universell formål som varer i ca en måned karakteristisk.

Blackberry Ruben (Reuben)

Reparert bjørnebær RubenDen hybridbrombær Ruben bærer frukt på skuddene i både første og andre år av livet. Den første høsten er i juli, så veldig stor, som veier 10 til 16 gram bær modner i sensommeren og samler dem inntil oktober. Reparasjonen bjørnebær er ikke bare preget av en to-fold høst av bær, men også av høye utbytter.

Kraftige busker er oppreist, uten støtte og godt tolerert frost.

Blackberry Navajo (Navaho)

Blackberry av Navajo sortenBearless blackberry Navajo danner en stor, oppreist buske i høyde fra en og en halv til to meter. Anlegget er upretensiøs, krever minimal vedlikehold og trenger ikke støtte. Innhøstingen av store, ovale eller avrundede bær modner i august, og samlingen varer ca. en måned. Bærens masse er fiolett-svart skygge er 5-7 gram. Fruktene er deilige, søte med lett surhet.

Fordeler med denne sorten av bjørnebær – høyt utbytte, utmerket smak og type bær.

Blackberry Triple Crown (Triple Crown Thornless)

Fruktbærende blackberry shoot Triple CrownEn annen amerikansk brombærsort ble opprettet av Oregon planteoppdrettere. Et anlegg avlinger som gir stabile former polustelyuschimisya busk med stilkene til 3 meters lengder. For å få mest, skyter bjørnebær Triple Crown sendt til espalier eller støtte en sterk, i stand til å tåle børster med forfall i andre halvdel av sommeren store bær.

Spesialiteten til sorten er motstanden av bær til høye temperaturer og transport, den lyse smaken av frukt og deres stabilt store størrelser gjennom hele modningstiden. Gjennomsnittlig er høsten fra bushen ca. 10 kg dessertbær som ikke endrer smaken selv når den vokser uten skygging.

Blackberry Triple Crown, som mange amerikanske varianter, har ikke høy vinterhardhet og trenger oppvarming.

Blackberry Chester (Chester Thornless)

Brombær bær Chester etter høstHagebjörnbærer er gunstig forskjellig fra villdyr etter størrelsen på bær, utbytte. Noen varianter, som Chester björnbær, har dessuten ikke torner, noe som i stor grad forenkler dyrking og pleie av plantingsarbeid. Kultur refererer til varianter av sen modenhet. De første bærene som veier fra 5 til 8 gram er klare til innsamling i midten av august, de siste svarte duftende fruktene kan spises nærmere i oktober. Fruktene er godt bevart, de beholder form og søthet. Busker med en bred krone er enkle å rengjøre og enkle å skjule for vinteren.

Blackberry Karaka Black (Karaka Black)

Store björnbærbær Karaka BlackVed å studere beskrivelse og foto bjørnebær varianter, er det mulig ikke bare å vurdere fordeler og svakheter ved kultur, men også for å lage fantastiske funn. For eksempel den nye Blackberry Karaka Black – opprinnelig fra New Zealand, og i naturen av anlegget har ikke bare hennes nærmeste pårørende, men også hybrids stammer fra krysser mellom bjørnebær og bringebær.

Denne metoden tillater forskere å oppnå de største bærene, styrke sin delikate aroma og gjøre frukt mer egnet for transport. Massen av de langstrakte, deilige bærene av brombærvariet som vises på bildet, er ca. 10 gram. Huden er tett, svart glanset. Massen er saftig, velsmakende.

På grunn av den gradvise modningen utføres samlingen av et konsekvent høyt utbytte i 1,5-2 måneder.

Beskrivelse av Blackberry-sorten Loch Ness (Loch Ness)

Bilder av blackberry pensel Loch NessBright aroma, god smak med et snev av syrlig og vakre, foret form av bær på en 5 til 10 gram i vekt – karakteristiske trekk besshipnoy Blackberry Loch Ness, takk til hvor variasjonen ble svært anerkjent av den britiske konge Horticultural Society.

Fra hver busk i forstadsområdet kan du få ca. 15 kg modne bær, under intensiv dyrking, øker utbyttet til 25-30 kg. I dette tilfellet beholder fruktene sitt utseende og smak i noen dager, noe som er viktig for kommersiell bruk av plantingsarbeid. Ifølge beskrivelsen er Loch Ness-sorten klar til høst i midten av august.

Blackberry Polar (Polar)

Frostresistent blackberry polarPolske oppdrettere ble introdusert Blackberry Polar, interessant for russiske produsenter på grunn av høy frostmotstand og evne til å vokse busker uten ekstra ly. Sterke planter gir stabile utbytter av store ovale bær med skinnende svart hud og utmerket søt smak. Frukt kan brukes til hermetikk og spise fersk.

Blackberry Loch Tay (Loch Tay)

Blackberry Loose utvalg Loh TeiBessy Blackberry Loch Tay kompleks hybrid opprinnelse gir søte store bær med tett masse og en glatt, skinnende svart farge. Aligned dessertfrukt begynner å modnes i de siste ti dagene i juli, senere stopper samlingen ikke i omtrent en måned. Semistverdige busker er dannet av robuste, lydløse skudd, og danner en kompakt, lett å pleie krone.

Beskrivelse av Blackberry Thornfree (Thornfree)

Blackberry Thornfrey, foto bærbunkeEn av de første bezvychnyh varianter av brombær, som fortsatt har velfortjent popularitet blant sommerboere. Ifølge beskrivelsen av sorten danner bjørnen Thornfrey en stor halvfast busk som består av skudd opptil 5 meter lang.

Stive stammer tåler fullstendig modningen av modning i august-september oval bær som veier 5 til 8 gram.

Sorten preges av dets motstand mot sykdommer og høyt utbytte.

I en børste kan være fra 30 til 120 bær. Den svarte fôrfrukten har en saftig masse og en utmerket sød og sur smak, men med full modning, berger rynkerne raskt og blir ikke lagret.

Beskrivelse av Blackberry Giant (Bedford Giant)

Blackberry Bedford GiantBlackberry plantings Bedford Giant har like godt bevist i industriell og privat hagearbeid. Ifølge beskrivelsen av varianter, bjørnebær Giant – en plante med krypende, dekket med pigger spirer, som starter i juli, modningen av tykk, svart frukt veier opp til 7 gram. Fruktene har utmerket smak, stilkene vokser godt og tolererer vinteren.

Blackberry Arapaho (Arapaho)

Blackberry ArapahoBlackberry varianter av amerikansk avl er noen av de mest populære i verden. Blackberry Arapahoe, oppnådd av forskere fra delstaten Arkansas i 1993, kom inn i en stor rekke planter oppkalt etter stammer fra amerikanske indianere. Blant bezshipnyh varianter, anses denne varianten for å være den tidligste.

Bær som veier opp til 7 gram modnes i andre halvdel av juli. Søte frukter med en sort skinnende hud har en bred konisk form og en saftig masse, hvis smak praktisk talt ikke påvirkes av små frø.

Meget produktive busker er ikke redd for sykdom og kan tåle frost ned til -24 ° C.

Blackberry Kiowa

Stor bær av bjørnebær KiovaEt annet utvalg fra forskerne i Arkansas vil gi gartnere utrolig store bær, som kan kalles rekord. Kiova björnbær produserer frukt som veier opptil 20 gram med mellomstore frø, tett hud og god smak med masse. Bærene modner gradvis, transporterer transportbrønnen og fader ikke til slutten av sesongen. Buskene selv, dannet av opprinnelige skudd opptil 160 cm høye, tåler frost til -23 ° C.

Blackberry Apache (Apache)

Foto av den amerikanske blackberry-sorten ApacheDen fruktbærende frostresistente Apache-sorten fra USA ble først introdusert til horticultural community i 1999. Bessship bjørnebær med kraftige oppreistiske skudd gir store, opptil 10 gram i vekt langstrakte bær med søt smak. Duftende frukter er like egnet til bruk i frisk form og for frysing. Sorten er preget av utmerket utbytte, sammenlignet med de beste kommersielle varianter, samt høy frostmotstand.

Gjennomgang av fruiting av noen varianter av brombær – video