Ulike typer grønne bønnerAlle moderne typer og varianter av grønne bønner er planter som tilhører samme legume familien, men tilhører forskjellige slektninger: Vigna og Phaseolus. Og en annen, og en annen art som brukes av mennesker i tusenvis av år, men veksten i forbruket av hele pods i melken-voks modenhet bare et par hundre år siden, begynte i verden.

Den første omtalen av de grønne bønnehistorikere som finnes i kinesiske skriftlige kilder knyttet til II-tusenåret før den nye tiden. Men de eldste materialefagene ble funnet på den andre siden av verden – i Sør-Amerika. Her ble bønneplanter dyrket av Inka- og Aztec-stammene, som det fremgår av forstente frø.

Den første plantingen av grønne bønner dukket opp på feltene i ItaliaDen europeiske mattradisjoner med å spise saftige bønner bladene vil ikke før i XVIII århundre, og inntil plantene hentet fra den nye verden, ofte å finne på senger.

Den første til å avle varianter av grønne bønner begynte italienerne. Og så gikk mote for retter fra tykk saftig scapula til Frankrike og spredte seg over hele den gamle verden.

Moderne systematikk av bønnesorter

På sengene av hytter er vokst og bush og curling bønnerMen hvis hjertelig bønne frø snart ble sett på som mat for vanlige folk, pods med tykke saftige vegger og knapt dannet frø var mat for adelen. Det faktum at konkurranse bladene forble en meget kort tid, og deretter, med begynnelsen av utviklingen og modningen av frø, den indre overflate av ventilene er dekket med et hardt lag av pergament. Det er ikke alltid mulig å samle bønner med melkemodighet med myke bøtter fra sengen.

Over tid, da fremveksten av nye varianter oppstod, delte inn i:

  • sukker eller asparges varianter av bønner, som ikke har et fibrøst uspiselig belegg av bladene, og frøene er spiselige, men små;
  • halv-sukker eller universelle varianter, først å gi svært tette, deilige pods, og danne en god avling av frø;
  • lushchilnye eller korn varianter, hovedformålet med å vokse som – skaffe en rikelig høst av frø.

I henhold til plantens form, når bøndene klassifiseres, blir bønner delt inn i busk og krøllete.

Krøllete bønner på sterke støtterBush bønner, praktisk for mekanisert og manuell rengjøring, ser ut som en mellomstor erigert eller inngi noen planter i høyden fra 40 til 60 cm. En slik kultur begynner å bære frukter tidligere, mer kald-motstandsdyktig og upretensiøs.

Krøllete bønner, avhengig av variasjonen, kan danne piske opp til 5 meter lang, så når det vokser krever det sterke støtter eller trelliser. Presentert på bildeaspargesbønner, krøllete varianter er mer tidkrevende å vedlikeholde, og ikke precocity som en slags busk, men vegetasjonen perioden i dette tilfellet lenger, som antall pods per plante. I tillegg er planter ekstremt effektive og kan brukes som dekorative bønner for å plante grønne vegger av strukturer, gjerder og andre vertikale overflater.

Related  Vilkår for behandling av vingårder om våren med kobbersulfat

Klatrings varianter er preget av høyere utbytterI henhold til formen og typen av bønner er de eksisterende varianter av grønne bønner også forskjellige og ikke veldig lik hverandre.

  • Lengden på bøndene av grønne bønner felles, mer vanlig i europeiske og russiske hager, når bare 6-20 cm, og i hver av dem opptil 3 til 8 frø modner.
  • I pods av asiatisk cowpea, kan opptil flere dusin frø telles, og bladene vokser for en meter lengde.

Farging bønner grønne bønner, som på bildet, kan avhengig av variasjon være hvit, gul, lys eller lys grønn, spraglete, fiolett og selv nesten svart. Det samme mangfoldet og fargen på frøene, modning i brystene i høst.

Denne klassifiseringen er sant med hensyn til både det amerikanske slektet Phaseolus og den asiatiske Vigna, selv om de er slående forskjellige i utseende.

Beskrivelse og bilde av arter og varianter av grønne bønner

Bønner VignaFra biologisk synspunkt er Vigna et slekt som består av flere dusin underarter av urteplanter, som er nært knyttet til vanlige bønner.

Men sammen med den eksterne likheten i arter og varianter av grønne bønner av asiatisk og amerikansk opprinnelse, er det mange forskjeller. Det viktigste er:

  • lengde og struktur av brystene, som er betydelig lengre og tynnere i cowpeaen;
  • fullstendig fravær av pergamentlag på innsiden av brosjyrene;
  • ganske små frø som ikke krever soaking under matlaging.

Vokser på bønnestrengenI kultur, den vanligste asiatiske bønnen, kalt ku eller slangelignende ert.

I dag finnes det mange varianter av grønne bønner av denne arten over hele verden, og en av de mest kjære i USA er representert på bildet. Dette er Yardlong bønner, for lenge siden blitt en tilsvarende erstatning for de vanlige grønne bønnene og gir delikatesseputer med målerlengde. En slik kultur kan gi pods ikke bare av tradisjonell grønn farge, men også burgunder eller lilla. Rød bønne vigna er ikke mindre populær og interessant i vekst.

Slekten Vigna inkluderer asiatiske typer bønner – mung bønner, urds, adzuki.

Haricot bønnerBønner mung eller mung bønne er en av de eldste, tamplede plantene fra slekten Vigna. Kulturen er verdsatt for små ovalformede grønne frø og er tradisjonelt for India, Pakistan og andre land i regionen.

Grønne bønnerAzuki, en annen cowpea, vokser i ulike regioner i Sørøst-Asia, og for første gang gikk det inn i kulturen i Himalaya. Derfor bønne bønner med røde små frø falt i Kina, Korea og Japan.

Adzuki bønnerI dag har varianter av denne uvanlige bønnen vist seg med hvite, grå, svarte fløtefrø. Og i Landet av Rising Sun er denne typen bønne verdsatt nesten på nivå med soyabønner.

Haricot bønne klasse svartUrd, også kalt svart mars på grunn av fargen på små frø, men i kulturen er det kjent for ca 4 tusen år. Denne typen svart bønne er bredt spredt i Sør og Sørøst-Asia.

Related  Vi systematiserer planting av avlinger i forstadsområdet i tråd med reglene for veksling i hagen

Harvest utvalgPlanten representerer en ettårig gressletter i høyden fra 20 til 80 cm. De resulterende bøssene er ganske små, bare 4-7 cm i lengden, dekket med hardt lur. I mat brukes som ung scapula, og modne frø.

Dekorativ bønne vigna karacalDet er blant artene og varianter av denne grønne bønnen, som i bildet, er plantene ekstremt spektakulære. Dette er karnevalet vigna, stammer fra Sør-Amerika og i den europeiske delen vokst som et rom eller en hage, dekorative bønner.

På tidspunktet for blomstrende planter opptil 7 meter høye dekket racemose blomsterstanden av ulitkoobraznyh fargerike blomster som gjør denne type krøllete bønner er svært attraktive for amatører hagearbeid.

Hvis du ønsker å komme på nettstedet ditt uten et grovt lag og spist uten skade, er det ikke vanskelig i den raske formen av lange pods av cowpea. Russiske oppdrettere tilbyr allerede lastebilbøndene de første karakterene av denne typen grønne bønner, med bilder og smaker ikke annerledes, og utholdenhet enda bedre enn kinesiske og japanske planter.

Grønne bønner Vigna Liana

Grønne bønner Vigna LianaDe svingete bønnene er ganske sterke. Skudd klatre til en 3 meter høyde, så du trenger støtte for å vokse. Podene er lyse grønne, ruete, tette, på tidspunktet for melkefull voksmodighet har de ikke grove fibre. Ved modning av vegetasjonen, etter 55-60 dager, er frøene runde, ovale, små, brunbrune.

Denne grønne bønnen har gode smaksegenskaper, både i rå og ferdig form. Unge bønner kan brukes til å lage en rekke retter og forberede seg på fremtidig bruk, frysing og konservering.

Foto og beskrivelse av en rekke grønne bønner Vigna Macaretti

Strengebønner Vigna MacarettiLengden av pods av klasse snittebønner Vigna er i bildet, når 30 til 35 cm. De bønner med en svak bue, lys grønn skodder og brune frø, modning ved 60-65 dager.

Dette er en slags krøllete bønne med sterk vekst og gode smakegenskaper av bladene som bevare smak og farge og når de er frosset. Allsidighet i bruk, upretensiøsitet til vekstforhold og anstendig utbytte. I tillegg til varianter med grønne pods, er det en rød og lilla vigna bønne, hvis skulderblad er malt i forskjellige nyanser av lilla.

Beskrivelse og bilder av arter og varianter av grønne bønner

Strenge bønnerFor amerikanske eller vanlige bønner, kjent for forbrukere i Russland og europeiske land, er bønner preget av bredere og kortere flapper. Slike bøsser har ofte en spissutløp, og de kan ikke være sylindriske, men flatene.

Blant varianter av grønne bønner, er de som danner selv tette pods av sylindrisk form med tykke vegger, verdsatt. Dette er en grønn asparges bønner uten pergament inneslutninger inne i scapula og små eggstokkene av frøene. I tillegg til disse varianter, tilbys gartnere universelle planter, hvor ventilene er grove med modning av næringsrike frø av forskjellige farger og former. Pods av vanlige bønner kan være enten grønn eller hvit, spettet, gul eller lilla. Violette og røde bønner i dette tilfellet mister varmen under varmebehandling og bladene blir grønne.

Related  Tips – hvordan bli kvitt bladlus på dill

Grønne bønner stilker Zhuravushka

Grønne bønner stilker ZhuravushkaHøstede buskbønner er beskjedne i størrelse. Busken i høyde når knapt 50 cm. Men planten gir alltid mange delikatabønner av høy kvalitet, nær sylindrisk form. Lengden på bommen er fra 12 til 15 cm, fargen på brikkene er grønn. Rush gjennom 48-50 dager fra begynnelsen av vegetasjonen.

Frøene til denne bønnen er hvite, avlange, ovale i form. Bønner av universalformål, egnet for konservering og frysing.

Bluhilda: krøllete bønner for vegetabilske formål

Bluhilda - krøllete bønner for vegetabilske formålDen tidlige mengden grønne og grønne bønner er preget av høyt utbytte og god smak av lyse pods. En plante med universell formål tjener som kilde til både diettblader og modne hvite bønnefrø.

Bønner Lilla Queen

Medium-moden rekke buskbønner med mørke, nesten svarte bøter, opptil 15-17 cm lange. Bladene er ømme, knasefulle, uten grove fibre. Buskbønnen er hard, tolererer godt tørre perioder og midlertidig kaldt snap.Bønner Lilla Queen

Flamingo: en rekke grønne bønner med fløte bønner

Flamingo - en rekke grønne bønner med fløtebønnerHardfør busk av denne variasjonen kan tåle en belastning på 50-60 voksende bønner uvanlig spraglete. Frø i pods er også varierte, har en anstendig kvalitet og næringsverdi. Unge padler er ømme, fullflate og inneholder mye protein og fiber. Mangfoldet av bush bønner av universell hensikt er upretensiøs og preges av utmerket utbytte.

Green Beans Green Lake Blue Lake

Green Beans Green Lake Blue LakeSvært tidlig utvalg av krøllete bønner med delikate sylindriske pods opptil 16 cm lange. Innenfor bønnene, på slutten av sesongen, har en liten bønne av liten størrelse, også egnet for mat, modner. Anlegget er høyt, krevende for lysforhold, vanning og ernæring. Willingly reagerer på omsorgen for en rikelig høsting.

Laura grønne aspargesbønner

Laura grønne aspargesbønnerModen av frø av denne variasjonen er 55-65 dager. Tallrike lyse gule bønner, opp til 14 cm lange, dannes på buskene i denne bønneavlingen. Bøppene er sylindriske, med spisspiss og helt uten fiber og pergament inneslutninger. Planter av klyngeform, kompakt, villig og harmonisk fruktig.

Enchantress – svarte bønner inne i hvite pods

Enchantress - svarte bønner inne i hvite podsEt karakteristisk trekk ved denne slags bushbønnen er prehastighet og svart glanset frø modning inne i den gule eller voksagtige fargetone av rundede bønner. Lengden på bøter av delikatessmak er 14-16 cm. Svarte bønner, som små, er kokte, smakfulle og inneholder mange verdifulle næringsstoffer. Planter er resistente mot vanlige sykdommer, hardy og produktive.

Video om bønner