Aromatisk mynteSom enhver gammel plante er mynte beskrevet i akkompagnement av myter og legender. Kultur er nevnt som et gjenstand for handel i den antikke verden. Spicy gress er brukt i matlaging, parfyme og medisin. Et av de mange navnene på planten er “chill”, den gir nøyaktig den første følelsen av å inhalere mintsmak. Beskrivelse og bilder med navn på varianter av mynte bidrar til å forstå funksjonene.

Generell informasjon om Mint

Cathead CatEn flerårig plante elsker dyrket jord, vokser i skyggen eller på solfylte steder, upretensiøst. Det er ikke krevende for topp dressing, heller moderat vanning. Alle slags og varianter av mynte forplantes av veksten av røtter, petioles, røtter av blader, frø. I hageområder er planten bedre å vokse i blomsterpotter eller på et inngjerdet område for røtter.

Siden gresset brukes til kulinariske formål, kan samlingen av bakken av nesten alle varianter utføres ved blomstringstidspunktet. Dette er øyeblikket når anlegget har den høyeste konsentrasjonen av essensielle oljer. Oppbevar tørket løv og petioles i en glassfat på et mørkt sted. De brukes som krydder for retter og som en del av urtete.

Industriell dyrking av ulike typer og typer mynte tillater å anvende de mottatte eteriske mentololjene i parfyme og medisin. Aromaen av mentolblusser, gjør at du konsentrere deg.

Studenter i middelalderen ble bedt om å ha en myntekranse på hodet for å forbedre hjernens aktivitet. Hvis du legger et mynteblad i vesken, vil det være en fortjeneste. Hvis gnides med mynte, vil skogsgnus fly rundt.

Spesielt ofte for medisinske formål, er peppermynte brukt. Innholdet av essensielle oljer i kulturen er avhengig av vekstforholdene. I varme områder er det mer mettet med nyttige stoffer, og der dyrkes det i industriell skala. Den ekstraherte oljen inneholder mye menthol og andre flyktige derivater av estere. Varianter av mynte, bildene av hvilke er representert, avviker ikke bare i form av blader og blomstrer, men også i egenskaper som gjør kulturen nødvendig.

Bruken av mynte er basert på gunstige effekter på menneskekroppen:

  • fjerner betennelsesprosesser i luftveiene;
  • utviser spasmolytisk virkning
  • har smertestillende og antiseptisk effekt;
  • fjerner tilstanden av panikk og ubehag.

Foto av peppermynte

peppermynteEn kulturell plante ble oppnådd ved å krysse ville planter, vann og spike mynte. Den ble mottatt i England, derav det andre navnet, engelsk mynte. Totalt basert på peppermynte, opprettet 25 arter, dyrker vi i landet 15. Anlegget er en god honning, mens produktet forblir i produktet. Peppermynteblader inneholder opptil 4,4% olje. Det er dette mangfoldet av urter som ofte dyrkes i apoteket hagen på dacha. Anlegget er upretensiøst, men liker ikke tilstedeværelse av ugress. Etter 3-4 år må stedet bli re-plantet, siden de gamle buskene mister dekorativiteten. Mint brukes i hagearbeid, som en bakgrunnsplante, når høyden en meter. Denne arten dyrkes for produksjon av menthol i industriell skala. Menthololje er etterspurt, både i ren form og som ingrediens i parfyme. Menthol er grunnlaget for noen medisinske former.

På bildet mint av feltet

Mint av feltetDenne typen mint tibetanske healere bruker til å skape gebyrer for behandling av tuberkulose. De bruker også denne typen medisinske planter til å behandle organene i fordøyelsessystemet og for ekstern gnidning eller sikting. I tradisjonell medisin anbefales det å bruke feltminte til bruk i gastritt med høy surhet, leversykdom, tarmkjøtthet. Som et pulver stopper mynten oppkast, og kvalme passerer.

Det er notert og samlet statistiske data om at hvis mint av feltet brukes til vekttap, er effekten overraskende. Åndedrett i løpet av dagen myntens duft, reduserer en mann naturlig inntak av mat med ca 1800 kalorier per dag. Forsøket ble utført i Amerika på en stor gruppe kvinner.

På bildet, sitronmynte

Krem av sitronDenne typen mynt kalles forskjellig melissa, honning, bie mynte. Navnene sier at dette er en utmerket honning plante. Melissa er en kaldt motstandsdyktig plante, men i de nordlige områdene krever det ly til vinteren. Honning er forplantet av frø, lag, petioles. Siden i det første året vokser det sakte, dyrkes planting av frøplanter. Busken kan være en høyde på 14 til 125 cm. De duftende er hovedsakelig de øvre delene av skuddene.

I fortykkede plantinger i en regnfull sommer kan melissa utvikle soppsykdommer. Skudd kuttes før blomstring, tørkes i skyggen, brukes til matlaging. Krydder krydder for en spesiell smak. Hun kombinerte aromaen av sitrus og friskheten av mynte. Denne smaken gjør noen retter raffinerte. I kulturen er det 8 varianter, som inngår i Rosreestr i Russland. De varierer i fargene på bladene, i høyden på busken og i vinterhårdhet. Men hovedforskjellen vil alltid være den opprettede duften og dens subtile notater.

Ombalo flea mynte på bildet

Ombalo Flea MintDenne typen plante har lenge vært brukt som et middel mot insekter. Forskjellen på denne bushen er at den ikke domineres av mentol – Pulegon, Limonene. Planten er kort, ikke mer enn 30 cm høy, krypende. Ombalo lett rotfestet fra stammen og ligner krypende timian. Løvverk har tett pubescence, blomster samles i falsk hvirvl. Anlegget er termofilt, dekorativt, god honning. Det samme pulegon er til stede i andre typer mynte, som skremmer av insekter – melissa, rom.

Bilde av krøllete mynte

Krøllete mynteKrøllete, hårete, hage, eng, tysk – det er samme plante. En rekke mynter brukes til konspirasjoner for velstand og beskyttelse, bidrar til å overføre separasjon.

Denne mynten har en skarp lukt basert på eter av linalool, men mentol i dette skjemaet er ikke til stede. Bladene inneholder askorbinsyre og biologisk aktive tilsetningsstoffer. Busken vokser i høyde i 30-100 cm. Denne planten multipliserer, så vel som alle andre mynttyper.

Cat Mint Photo

catnipEt annet navn på denne planten er kattens katt. Den har en sitron smaken og tiltrekker seg katter. For folk i magi tiltrekker gresset kjærlighet og mot. Anlegget er brukt til å lage apoteksklær, stenede komposisjoner. Tiltrekker katten med sin dekorative og lange blomstring. Planten liker moderat vanning, tolererer ikke stagnasjon av vann. Sykdommer og skadedyr gjør han ikke.

Som alle minter, brukes katten i folkemedisin. Det brukes som et antiinflammatorisk, restorativt og eksplosjonsmiddel.

Wild Mint Photo

merianDenne typen mint har et annet navn, oregano. Planter er lave, flerårige. Nedre skudd legger seg ned og tar rot. Derfor synes anlegget å dekke jorden. Blader brukes både til matlaging av retter i matlaging og for å smake te. Som terapeutisk brukes anlegget til forkjølelse. Oregano skremmer av moten.

Planten er upretensiøs, multipliserer med frø, deler rhizomes, stikker. Tre år senere, bør buskene byttes ut, da avkastningen på gamle planter reduseres. Wild mynte er påvirket av forfall. Soda-løsning brukes til å kontrollere skadedyret.

Ved oppbevaring bruk skudd med blader, kutte dem over jorda i en høyde på 6 cm. Oppbevares tørr innsamling i tett lukket emballasje i flere år.

Menthol Mint

Menthol MintMentholic mynte er en slags peppermynte. Forskjellen ligger i det større innholdet i menthol. Ett blad på et glass te gjør smaken allerede overflødig. Planten når 65 cm i høyden. I det første år av vegetasjon høstes høsten etter 3 måneder, i de etterfølgende årene, samtidig med veksten av bladene, er de allerede velduftende, har forbrukeregenskaper. Denne typen mint er motstandsdyktig mot sykdommer og skadedyr. Hovedartet er mørke stammer og en veldig skarp aroma.

potteplante

Skandinavisk eføyDet er tre typer rom mynte. Hjemmelaget plante vil tilpasse seg alle forhold og vil dra nytte av sin tilstedeværelse. Blant mange arter, som innendørs, bruk:

  • mole tree;
  • Skandinavisk eføy;
  • Plextrantus av Erendal.

Rom mynteDen mest berømte og voksende, som et potteplantehus mynte. Det gir virkelig phytoncides, som skremmer bort ikke bare moten, men også andre insekter.

Ertendal PlectrantusVarianter av krydret kultur som presenteres i materialet, må ikke avgjøre mangfold. Mange flere planter av denne arten er ikke inkludert i beskrivelsen. Men de er alle forskjellige i deres nyttige egenskaper, dekorative og applikasjoner på ulike områder av menneskelig aktivitet.

Video om voksende mintrom – plektrant