sopp regnfrakkEn sopp regnjakke ble møtt av mange på enger, i byparker og løvskoger. Det vokser etter sommerregnet, fra juli til september. Det er mange typer regnfrakker, de fleste er spiselige. Fra artikkelen kan du finne ut en detaljert beskrivelse av regnfrakker, deres medisinske egenskaper og originale matlagingsrecept.

Les også artikkelen: soppsuppe fra tørket sopp!

Mushroom regnfrakk, foto og beskrivelse, varianter

sopp regnfrakkMushroom raincoat, et bilde og en beskrivelse som vil interessere soppplukkere, tilhører familien Champignon. Han har et uvanlig utseende – han har ikke et bein og en lue. Fruktkroppen er avrundet, noen ganger pæreformet, av lukket struktur. De fleste av varianter er små eller mellomstore, men det er også giganter.

Typer sopp regnjakker:

 • stikkende;sopp regnfrakk
 • echinoid;sopp echinaceous raincoat
 • eng;sopp regnfrakk
 • pæreformet;sopp pæreformet regnfrakk
 • false;sopp regnfrakk falsk
 • giganten.soppgigant regnfrakk

Raincoats stikkende eller pearly – en av de mest velsmakende og nyttige sopp. Fruktkroppen er liten, opptil 9 cm høy og opptil 4 cm bred. På skallet av soppen er det synlige små myke spines eller vorter. Unge sopp, egnet for mat, har hvitt tett kjøtt. Hvis du steker disse soppene rå, har de en hyggelig, sterk smak.

soppgigant regnfrakkSpesielt interessant er soppgigant sopp som noen soppplukkere omkjører, tar for en mutant på grunn av sin store størrelse. Det ser ut som en stor hvit ball, det bryter lett fra bakken. Veie slike “baller” opp til 10 kg. Hvitt tett kjøtt av unge sopp ligner Adyghe ost eller marshmallow.

Når du ser en gigantisk regnfrakk med modne sporer, må du ikke gå på den eller sparke den. Derfra vil en hel sky med små sporer fly ut, noe som kan føre til krampe i bronkiene og stoppe pusten.

Sopp er jevn, regnfull, pæreformet, regnjakker er også spiselige. Bare falske regnfrakker kan ikke være, de adskiller seg fra andre varianter av gulaktig kjøttfarge.

Related  Voksende persille til salgs

Slik lager du regnfrakker

Maten konsumert sopp med hvitt tett kjøtt. Hvis kjøttet begynner å bli gult, er soppen ikke egnet for mat. Før matlaging vaskes og skrelles sopp.

Soppsuppe

suppe fra en sopp i en regnfrakkEn uvanlig suppe kan tilberedes med smeltet ost og sopp. Kombinasjonen av produktene er meget velsmakende.

produkter:

 • sopp regnfrakk – 400 g;
 • bearbeidet ost – 150 g;
 • vann – 2 l;
 • løk – 1 stk;
 • grønt – 3 grener;
 • salt – å smake;
 • Lentenolje – 2 ss. l.

forberedelse:

 1. Skal og vasket sopp skåret i små terninger, stek med løk i stekepanne i olje.
 2. I hetvannet, legg kremost, salt. Etter to minutter, tilsett stekt sopp.
 3. Server suppen med finhakkede urter.

I denne suppen, kan du legge til poteter og kjøttboller, og legg ost i slutten. Les det samme: om de store fordelene med en te-sopp!

Stekt sopp i breading

stekt sopp regntøyDenne delikatessen ligner ømt kjøtt, og er forberedt veldig raskt.

produkter:

 • sopp regnjakker – 1 kg;
 • egg – 2 stk;
 • melk – 90 ml;
 • breadcrumbs – 180 g;
 • Lenten olje – 120 ml;
 • salt, pepper, paprika – å smake.

forberedelse:

 1. Preparerte sopp skåret i plater, en tykkelse på ca 1 cm.
 2. Visp egg med melk for batter.
 3. Fillets av sopp salt, pepper, dukkert i smeten, og deretter i kjeks fra to sider.
 4. Stek den panerte sopp i varm vegetabilsk olje til rødmet.

For denne oppskriften kan man forkjøle sopp i kokende vann i 5-10 minutter, og deretter panne og steke.

I tillegg til de foreslåtte oppskriftene, blir sopp stekt med gulrøtter og løk, kokt og stuet i rømme. De kan også tørkes for å brukes som en sopp krydder i matlaging.

Mushroom kjøttkraft fra en regnfrakk er veldig nyttig, det er gitt til den svekkede pasienten for akselerasjon av konvalescens.

Related  Hvor og hvordan jordnøtter vokser

Healing egenskaper av en regnfrakk sopp

sopp regntøy har medisinske egenskaperMushroom raincoat, de medisinske egenskapene som brukes av folkens healere, blir lett fordøyd, fjerner skadelige stoffer fra kroppen, normaliserer tarmens aktivitet. Disse soppene inneholder en verdifull substans – kalvacin, som har en antitumor effekt. Det undertrykker veksten av godartede og ondartede svulster.

Unge sopp blir brukt utvendig for å stoppe blødning. For å gjøre dette, blir rengjort og vasket soppmasse påført såret. På grunn av svampens antibakterielle egenskaper helbreder såret raskt og blir ikke betent. Han bruker en regnfrakk og i hjemmet kosmetikk, maskerne fra den returnerer huden fasthet og sunn farge.

tinktur av en regnfrakk soppOppskriften på terapeutisk tinktur fra regnfrakker er enkel. For å gjøre det, må du fylle en halv liter krukke sopp med vodka, sett den på et mørkt sted i 3 uker. Klar tinktur til belastning, klemme sopp og kaste bort. Drikk 1 ss. l. tre ganger om dagen før måltider.

Tinktur fra sopp er brukt til å behandle anemi, venøs stasis, eksem og andre sykdommer.

Effektiv sopp for behandling av myomer og skjoldbruskkjertel sykdommer.

ekstrakt av sopp regnfrakk

Ved hjelp av ekstraktet blir giftstoffer utskilt fra kroppen med hepatitt- og nyresykdommer. En regnfrakk bidrar til å kurere en tarmlidelse raskt.

Video om de terapeutiske egenskapene til en regnfrakk sopp