Gjødsel gjødsel av fatetFor hagenes høye fruktbarhet må du lage gjødsomme frukttrær og busker om våren. Plantings er matet gjødsel. Hovedkomponentene i utviklingen av trær er nitrogen, fosfor og kalium. Ved bruk av disse typer gjødsel er plantasjer mettet med oksygen og nyttige stoffer som er nødvendige for aktivering av vegetative prosesser. Spesielt gjødsling av frukttrær og busker er nødvendig om våren, når de våkner opp og trenger beskyttelse og hjelp.

Gjødsel for frukttrær og busker om våren: deres typer

Gjødsel for frukttrær og buskerMange gartnere og gartnere lurer på: Hva skal gjøre trær om våren? For å gjøre dette må du vite hvilke gjødsel de trenger. Behovet for frukttrær og busker i visse elementer som er nødvendige for ernæring og utvikling varierer, avhengig av vegetative prosesser. På våren trenger plantasjer kalium. Fosfor og nitrogen er nødvendige for dannelsen av frukt.

Fôringsprosessen utføres av organiske eller mineralske stoffer. Nedenfor er noen av dem:

  1. Organiske gjødsel er humus (kompost, søppel, gjødsel, torv), når du bruker som, jorda er beriket med vitaminer.
  2. Mineral – er delt inn i enkle, når sammensetningen inneholder en komponent, og kompleks, som i sin tur inneholder flere. Deres grunnlag er fosfor, kalium og nitrogen.

Graving opp jord etter topp dressing med humus og torvOrganisk – naturlig for gjødselplantasjer. Hovedfunksjonen er å forbedre jordens sammensetning. Ikke gjør skade. Fôring av trær med gjødsel er ganske populær. De inneholder mikroelementer som er nødvendige for vekst – kobber, mangan, kobolt og andre. Kompost, som en av gjødselstykkene, er ganske et universelt verktøy. Det kan være: 1. humus og torv – som uavhengige komponenter; 2. og en blanding av blader, blader og fermenterte organiske rester med jord.

Nitrogen gjødsel, som en slags mineral gjødsel, bør brukes svært nøye. Disse inkluderer ammoniumnitrat, ammoniumsulfat og karbamid (urea) konsentrat.

Det er viktig å observere dosering, proporsjoner og sikkerhetstiltak. Det er nødvendig å lese bruksanvisningen nøye, for ikke å skade deg selv eller anlegget.

Gjødsel av kalium, må brukes i fortynnet form (fortynnet med jern, sink). Det mest brukte stoffet er kaliumsulfat. Den riktige doseringen vil berike treet eller busk med de nødvendige elementene, som vil gi dem gode frukter. Ved blanding av kalium- og fosforgjødsel blir den beste effekten oppnådd.

Gjødsel søknad under fruktbuskenfosfor, hjelp til å tilpasse plantasjer til miljøfaktorer, noe som gjør dem sterke og motstandsdyktige mot frost. De må innføres i bakken dypere på våren, for at røttene skal absorbere agenten så mye som mulig. Dette er nødvendig for rotsystemet, som et resultat – god kvalitet og mengde frukt.

Riktig valgt og brukt gjødsel for frukttrær og busker om våren, ikke bare berik dem med komponenter og stoffer som er nødvendige for ernæring, men også forbedre jordens egenskaper, noe som vil sikre en god høst.

Gjødsel av frukttrær og busker om våren

Vårt topp dressing av unge trærVåren gjødsling av frukttrær og busker begynner med innføring av nitrogenholdige elementer i bakken. For å mette planten med vitaminer og mikroelementer, kan du bruke urea eller ammoniumnitrat. Prosessen med å mate gjennom roten vil skje i stadier og gradvis. Mikroelementene og vitaminene som kommer inn i jorden, med nedbør, vil synke ned til røttene og absorbere dem.

For hver plantasje finnes det et system med såkalt fôring, de nødvendige stoffene. Takket være dette kan du lære å mate frukttrær og busker om våren.

Vårpleie for epletrær begynner i april. Når de første blader er synlige, kan du starte gjødslingsprosessen ved hjelp av nitrogenholdige blandinger – humus, urea eller ammoniumnitrat. De blir brakt inn i trebuksene. Disse stoffene aktiverer de vegetative prosessene. Gjødsel blir introdusert i jorda under graving eller lossing. I dette tilfellet er rottræren matet.

Pære trenger også vitaminer og microelements om våren. Det befruktes med ammoniumnitrat, urea og kyllingavfall.

Kyllingfylling bør innføres i små mengder, ellers er det fare for å brenne stammen og røttene til treet.

Når man blander saltpeter med vann, er det viktig å observere proporsjonene på 1: 0,5. Hvert år på våren må mengden gjødsel som brukes, økes, da selve trærne vokser og vokser.

Gjødsel på våren under frukting av trærFør kirsebærblomstene begynner å blomstre, er det nødvendig å lage sin beste dressing. Siden tidlig på våren er det fortsatt få blader på treet, det er i denne perioden at gjødsel skal innføres i flytende form. Dette vil berike treet, selv før blomstringen, med alle stoffene som er nødvendige for ernæring.

Det er ønskelig å innføre flytende gjødsel regelmessig, hvis en liten mengde nedbør har falt ut. Passer også til kyllinggjødsel, nitrogen og organiske ingredienser i blandingen.

Erfarne gartnere og gartnere vet at for busker, for eksempel stikkelsbær, ris, bringebær, bjørnebær er også viktig og topp dressing trengs på våren. De skal befruktes som følger:

  • kaliumnitrat;
  • blanding av aske og urea;
  • ekofoskoy;
  • blanding av flere typer gjødsel.

Innføringen av gjødsel på våren under frukttrær og busker er en viktig faktor i dannelsen av frukt og deres normale utvikling. Graving og lossing av jord, årlig, fører til forvitring av jorden. Derfor, ikke bare plantasjer, men også jord må mates. Mineral og organisk gjødsel mat og berik jord og trær med de nødvendige stoffene. Dette er ikke bare nødvendig for vekst og fruktbarhet av planter, men også for å forbedre jordens sammensetning.

Gjødsel av frukttrær og busker begynner på våren, før blomstringsprosessen. I løpet av denne perioden er plantasjene svekket og trenger opplæring. Rotsystemet krever oppladning. Dette oppnås ved å innføre gjødsel i jorda. Selve prosessen med gjødsling av frukttrær og busker er det første skrittet til en god høst.

Regler for gjødsling av frukttrær – video