vertikale senger i hyttaVertikale senger på stedet gjør et merkbart utvalg i det typiske landskapet. Driftige gartnere passe under senger dekk, møbler skuffer, ulike plastbeholdere eller bygge multi-lagdelt design med sine egne hender, som om å konkurrere med sine naboer i de mest uvanlige og originale designalternativer hager. Men er det bare utformingen av dacha som drar nytte av økningen i antall senger i høyde? Sikkert i ideen om å bygge vertikale senger er det andre fordeler.

Fordeler og ulemper ved vertikale senger

fordeler og ulemper ved vertikale sengerSelvfølgelig er de, og det er mange av dem! Ellers ville sengene ikke være så populære. Vær oppmerksom på hvor varierte og interessante er bildene av vertikale senger.bærbar tre vertikal seng

I tillegg til et attraktivt design, vil det flere lagsengarrangementet komme til nytte i følgende tilfeller:

 • begrenset planting Området er lett å ta vare på dem, som gartnere spare tid og energi på turer rundt grønnsakshage med bøtter, slanger og verktøy;
 • bak de øvre nivåene er det lettere å ta vare på personer med problematisk ryggrad eller eldre;
 • Jorden i de hevede sengene oppvarmer seg raskt på våren, dekker det ovenfra, og du vil få et mini-drivhus for å dyrke tidlige greener;
 • for bygging av slike senger ved hjelp av improviserte materialer sparer det penger og løser problemet med søppeltømming;
 • senger i skuffer, esker og andre isolerte beholdere er utilgjengelige for vanlige hage skadedyr, som er vanskelig å bli kvitt – muldvarp, muldvarp gresshopper, larver, Khrusjtsjov og på denne måten kan garantere sikkerheten for høy verdi varianter og hybrider.

Styrke en morsom fugleskremsel øverst i din multi-etasjes hage. Dette latterlige elementet i landdesign hele sesongen vil ikke bare skremme bort fugler, men også øke all humør.

opprinnelig vertikal sengVed planlegging av vertikale senger med egne hender må man ta hensyn til de iboende ulempene:

 • jorda i slike senger tørker raskt opp og er utarmet, det krever regelmessig hyppig vanning og gjødsel;
 • for vinteren vil slike senger fryse, så de planter bare årlige avlinger i dem;
 • Når du setter sengene i lukkede beholdere, er det nødvendig med god drenering, slik at det i kraftig regn ikke suger i jorden.

Problemet med permanent tørking av jorden er løst ved organisering av drypp vanning. Den opprettholder en konstant fuktighet selv i fravær av vertene.

Enheten av en vertikal seng for dyrking av jordbær

vertikal seng av et gammelt nattbordOrganiseringen av voksende jordbær på vertikale senger regulerer flere problemer:

 • sparer plass i hagen;
 • senger med støv lettere å dekke opp, og bæren blir ikke skitten fra vått land;
 • På en slik seng er det lettere å følge den voksende overskogen og fjerne dem i tide;
 • Søppelet kan ikke resirkuleres lenger.

Related  En sip av exotics med mango tre på vinduskarmen

Se på hvilke materialer som brukes av gartnere i arrangering av vertikale senger for jordbær med egne hender. Bildene er fantastiske:vertikale senger blomsterpotter for jordbær

Vanskeligheten ligger i det faktum at om vinteren jordbær i slike senger uunngåelig vil fryse. Problemet løses ved konstruksjon av demonterbare konstruksjoner eller oppvarming med halm, hø, dekkmateriale, lapnik. På våren er det nødvendig å fjerne isolasjonen i tide, slik at plantene ikke soprely.

For vertikale senger er det ønskelig å velge varianter med høyt utbytte. Spesiell oppmerksomhet bør gis til gjenværende arter som bærer frukt hele sommeren, og rikelig arter.

Perfekt egnet for dyrking på vertikale senger følgende sorter av jordbær:

 1. “Queen Elizabeth.” Buskene bærer frukt fra tidlig sommer til midten av høsten. Sortet preges av store tette bær, ganske upretensiøse og resistente mot sykdommer. For en sesong fra en voksenbuske henter gartnere opptil to kilo jordbær.
 2. “Alba” er et curling utvalg av jordbær. Karakteren varierer fra høy frostmotstand og god lezhkostyu, derfor er den egnet for kommersiell avl.
 3. “Innenriks delikatesse” refererer til reparasjonsvarianter. Frukt store mørkrøde bær av delikat smak.

Som du vet, foretrekker jordbær vindstille solfylte områder. Ideelt sted for henne vil være en ensidig vertikal seng, som ligger i nærheten av et blindgjerde på nordsiden av området. Landinger vil bli godt opplyst av solen fra sørsiden og pålitelig beskyttet av et gjerde fra kalde vind fra nord.

Å fylle beholdere for jordbær må bruke drenering, slik at røttene ikke blir gjennomvåt. Jorden for den må være lys, luftgjennomtrengelig, med høyt humusinnhold.vertikal seng av gamle paller

På slutten av sesongen graves bærbare bokser inn i bakken og dekkes med et tykt lag med mulch. Hvis konstruksjonen av sengen ikke er separerbar, blir buskene utgravet med jordklods og lagret i kjelleren til våren.

Related  Hvordan dekker roser til vinteren?

Ideer for vertikale senger av plast

vertikale senger av plastPlast er et av de mest egnede materialene for arrangering av vertikale landinger. Den er billig, lett i vekt, enkelt kuttet med en hacksag og råtner ikke fra fuktighet.

For organisering av slike senger, bruk ferdige eller selvlagde strukturer. For vertikal landskapsarbeid bruk:

 • plastposer med hull;
 • Potter for innendørs planter, festet sammen;
 • renner fra avløp;
 • plastbeholdere for frøplanter.

I slike utførelser ser blomstene flotte ut. De vokser raskt og dekker rammen, forlater en anmeldelse stadier av blomstrende knopper og blomsterstander. For vertikal blomsterbed blomstring ampelnye dress og krøllete årbøker – petunia, verbena, begonia, lobelia, bratsj, nasturtium.

hage plot dekorasjonVertikale sjikt og blomsterbed laget av plast eller andre egnede materialer gjenopplive utforming hytter og hjelpe kompakt og fordelaktig å anbringe alle de nødvendige kulturen til et lite område.

Video om jordbær på trukarah – vertikale senger