Behandlet gulrot sengerAlle erfarne bønder vet at det ikke er nok å plante planter for å få en god høst, de må tas vare på riktig. Hvis vi snakker om gulrøtter, er de mest ansvarlige, omhyggelige og uløste aktiviteter for gartnere tynning og luke av gulrøtter. Men til tross for dette, må slikt arbeid gjøres i tide og kvalitativt, ellers vil høsten vise seg å være svak og fruktene – stygg. Hvis frøene er plantet for tykt, kan det hende at avlingen ikke er i det hele tatt.

Hvordan å ordentlig weed gulrøtter

Luke av gulrøtterGulrøtter spire i en relativt lang periode – ikke mindre enn 21 dager. Men i løpet av denne tiden vokser ikke bare en sunn grønnsak, men også ulike ugress. Hvis du ikke suger gulrøtter i tide, vil ikke luken tillate det å spire og avlingen vil ikke. Og hvis du er sen – sterke røtter av gress under lukt vil trekke de svake spirene av gulrøtter.

Ofte, for å ved den første luke er ikke tapt noen av ugress gulrot frøplantene i løpet av frø i hver rad med gulrøtter sådd frø av avlinger så som reddiker, salat eller spinat. De stiger mye raskere, blir beacons for gartneren, slik at de kan utføre luke av gulrøtter uten frykt for å berøre skuddene til denne grønnsaken.

Rene senger av gulrøtterDet er også to meninger om hva været er best for lukting:

  • Noen gartnere er mer tilbøyelige til det faktum at luke er bedre gjort etter litt regn. Som et argument er det sagt at den fuktige jorden blir mykere og mer bøyelig for løsning. Weeding er gjort av små metall rakes. Ugresset trekkes ut med hånden fra bakken og kasseres. Hvis regnet ikke forventes i nær fremtid, så før det lukkes gulrot, vann sengen med vann og vent til det er fullstendig absorbert.
  • Andre gartnere tror at det er best å luke gulrøtter bare i tørt og varmt vær. Hovedargumentet i dette tilfellet er at de små røttene av ugresset som forblir i jorda, bare vil tørke ut i solen og ikke tillate gresset å spire igjen. De tror også at det er best å trekke unge ugress med hånden, for ikke å skade rotgrønnsaker av grønnsaket.

Tynn gulrøtter – garanti for en deilig høst

Resultatet av en tett plantingI tilfelle frøene ble sådd i en avstand på 1-2 cm fra hverandre, er det lite sannsynlig at du må tynne gulrot. Hvis frøene helles tett, med en reserve, så kommer det en tid når det blir nødvendig å gjøre tynningen av sengene. Saken er at altfor tett plantet grønnsaker hindrer hverandre i å vokse og utvikle seg. Det anbefales ikke å forsinke utførelsen av denne prosessen, for under veksten kan rotdelen av gulroten bli sammenvevd og betydelig komplisere fjerningen av noen spirer, og grønnsakene selv vil bli mye svakere å utvikle.

Tynn gulrøtter blir vanligvis gjort to ganger. For å forenkle denne prosessen, bør du bruke pinsett, noe som gjør det mye lettere å ta en tynn stengel nær basen. Se på slutten av artikkelen en video om hvordan du skal ordne gulrøtter.

Feil gulrotpleieDen første tynningen utføres umiddelbart etter utseendet av de første skuddene. For å lette denne prosessen, er det bedre å vanne skuddene først. Klemme gulrøtter må være strengt opp, ikke vippe og ikke løsne. Hvis du ikke overholder denne tilstanden, kan du ødelegge eller skade nabospirer. Dette vil bidra til dannelsen av en gren i rotbeskjæringen, og den vil bli hornet. Etter den første tynningen av gulrøtter skal skudd forbli, omtrent hver 3-4 cm. De resterende plantene må helles med varmt vann, omtrent to til tre liter per kvadratmeter. Jorden rundt dem må komprimeres, og mellom radene – for å løsne. Utdragne skudd av gulrøtter, i motsetning til bete, kan ikke transplanteres til et annet sted. For svakt rotsystem skaper ikke rot.

Gjennombrudd av tykke skuddDen andre gangen gulrøtter blir fortynnet 21 dager senere, når stenglene vokser til ti centimeter. Etter dette bør avstanden mellom skuddene forbli innenfor 6-7 centimeter. Også ekstruderte frøplanter kan ikke transplanteres, fordi de ikke vil bli vant til det. I prosessen kan det være en lukt som tiltrekker gulrotfluer. For å unngå denne vanskeligheten, bør gulrotdynning gjøres sent på kvelden eller tidlig om morgenen.

Slitte planter skal kastes i komposten og dekkes med jord. Det er også hyggelig å dryss gulrot med tobakk.

Råd om lindring av løk og tynn gulrøtter

Etter å ha sådd senger, de er dekket med våte aviser i ca 8-10 lag. Deretter dekke med en film. Derved oppnås et drivhus hvor fuktigheten holdes godt beholdt, men på grunn av økt temperatur sprer ikke ugresset. Om to uker kan drivhuset fjernes og venter på fremveksten av gulrøtter. Dette vil skje parallelt med veksten av ugress. Etter ytterligere 10 dager kan du luke ugresset og kutte gulrøtter.

Hvordan å gni gulrøtter – video