Agrotechnics av ​​dyrkning av tomat i friluftsliv og en hothouse er veldig forskjellig. Hvis du vil få en god høst av tomat i hagen din på sommerhuset, må du gjøre et forsiktig utvalg av frø. Hovedkravet er plantebestandighetens motstand mot temperaturendringer og kort vegetasjonsperiode. Hvilke tomater er best plantet på det åpne bakken, vil vi fortelle i denne artikkelen, samt lese når det er bedre å plante tomatplanter!

Innhold:

  1. Tidlige varianter av tomt tomater
  2. Gjennomsnittlige varianter av tomater til åpen bakke
  3. Populære sena varianter
  4. Hvordan vokse i det åpne bakken?

Tidlige varianter av tomt tomater

Valget av en tidlig tomatsort for åpen bakken med god smak og rikelig høst er ikke for stor.

gåte

Variety RiddleDenne fantastiske super tidlige sorten vil tilfredsstille enhver sommer bosatt. Frukt ser sammen og veldig tidlig. Buskene vokser veldig raskt og bare 85 dager etter sådd av frøene vil du se de første tomater. Du trenger ikke å knytte dem opp. Det er sant, det er nødvendig å tinker med fjerning av stifebarn. Det er mange av dem, men rush ikke for å kaste dem bort. Etter å ha plantet i bakkenen, vil du motta ekstra busker av gode tomater.

Anastasia

En høy busk er bedre å danne på en gang i 2 stilker. Høsten er rikelig, fra en busk til 12 kg modne, deilige tomater.

Raspberry gigant

Denne sorten preges av store frukter, som det fremgår av navnet på sorten. Vekten på en tomat kan nå opptil 700 g. Sorten er resistent mot sykdommer.

Roma

Sorter av RomaDenne nederlandske sorten vil glede deg i lang tid med sine utrolig deilige kremrike frukter. Busken vokser til en høyde på 1,6 m. Fruktene er gode for salater, så vel som for konservering.

Related  Hvordan håndtere en farlig skadedyrsløv bladlus

Demidov

Et utmerket utvalg for lat gartnere, som ikke krever spesiell behandling for sykdommer og pasynkovaniya. Vokse den til canning

Det er best å plante tomater på sengene med forskjellige modningstider for å gi familien din deilig frukt til sen høst.

Middels frie tomater

Blant varianter av middels modenhet er valget mye større. Frukt kommer i en rekke farger, størrelser og smaker. Store frukter på Giant 5, Pink Elephant. Variety Ogorodnik er kjent for sine små søte frukter. Utvalget Matroskin i stripet.

Hybrid-35

Medium-modenhet Hybrid 35En rekke tomater for elskere av en stor avling kombinert med god smak. Syk sjelden og trenger ikke spesiell beskyttelse.

Grandee av stor størrelse

Omtaler å stubbe tomater for åpen bakke. Høyden på bushen er bare 70 cm. Fruktene har en hjerteformet form og kan veie opp til 1 kg. Utmerket utvalg for friske og vinterpreparater.

Saltet delikatesse

Variety Salted delikatesseTomater brister ikke under bevaring. Frukt er langstrakt, kjøttfull, tett med en vekt på opptil 100 g. Busker vokser opptil 1 m. Denne karakteren er ønskelig å gå inn og knytte.

perry

Små kompakte busker på opptil 70 cm høye vil være fornøyd med en høst av frukt som veier opp til 150 g langstrakt form. Sorten er resistent mot sykdommer og trenger ikke pasynkovanii. Bra for ferskt forbruk og for bevaring.

Tomat av Sevryuga

Høyden på busken er ikke mer enn 1,2 m. Flott for ferskt forbruk og ulike bevaring. Det blir ikke syk, det vokser i alle værforhold. Fruktene er store med god smak.

Populære sena varianter

Senest modne varianter har lavere avkastning enn tidlige modne og mellomstørke varianter. Formen på farge og vekt av fruktene er annerledes og valget er flott.

Related  Hvordan riktig å tukke trær med kalk med kobbersulfat?

Wonder of the World

Frukt av sitronfarge veier opptil 100 g. Spesielt velsmakende i marinade fra egen juice.

De Barao

De BaraoDenne variasjonen tiltrekker seg oppmerksomheten til lastebilbønder ved forskjellige farger av modne frukter. Plante på plottet av 3 busker av hver farge, du kan overraske bekjennelsene med en vakker og deilig solnedgang. For dyrking er det nødvendig med en spesiell sikring. Høyden på bushen når noen ganger 4 m.

Titan

Høyden på bushen er opp til 50 cm. Frukt med god smak. Sorten motstår et kompleks av sykdommer. Flott for konservering hele frukt.

Hvordan vokse tomater i det åpne bakken

I de sørlige områdene i landet plantes tomater i det åpne bakken i midten av mai. Tiden med å plante en tomat på sengene i Midt-sone i Russland kommer fra 25. mai og varer til 5. juni. Men plantingen av planter i den varme jorden i de nordlige områdene kan bare begynne 5. juni.

Jordforberedelse

Landingsstedet må være godt beskyttet mot vinden. For tomater er humusrike sandslammer og lette loamy jord med nøytral surhet best egnet.

Det anbefales ikke å dyrke tomater på en lapp mer enn 3 år på rad. Tilbake til det gamle landingsstedet er bare mulig etter 4 år.

Det er tilrådelig å begynne å forberede sengene for tomater fra høsten. Jord er rengjort av ugress og gravd til en dybde på 30 cm, tidligere påføring av organisk gjødsel. På en kvadratmeter er det nok 6 kg. For leire eller lammende jord trenger du pereprevshie sagflis på 1 m2 1 vedro. På våren behandler du sengen med en løsning av kobbersulfat. For 10 liter vann legg til en spiseskje av vitriol. Denne blandingen er nok for 5 m2. Grav og la jorden være oppvarmet.

Related  Ta vare på krysantemum hjemme

Plante tomat i det åpne bakkenEtter 2 dager, plant sterke frøplanter i det åpne bakken. Saplings av tomater for åpen bakken skal ha opptil 9 friske blader, en stilk opp til 1 cm tykk og en eller to blomsterbørster.

Før transplantasjon av frøplanter på en seng, skal bakken i potter bli vannet rikelig, noe som maksimalt opprettholder rotsystemet.

Velg et plantesystem og lag brønner. Huldybden skal ikke være mindre enn 15 cm, og diameteren opptil 30 cm. I hvert hull fyller du en håndfull humus og blander godt med bakken. Hell 1,5 liter vann. Plant tomater.

Pleie og fôring

For å vokse en god høst, må du kjempe skadedyr, plante busker, løsne bakken, lage gjødsel. Jorda i sengene med tomater bør ikke dekkes med en skorpe, slik at de ikke bryter med vann-luft og temperaturregimet av planter. Unngå utseendet på skorpen vil hjelpe konvensjonell mulching med humus, halm eller torv.

Å mate tomater må starte allerede to uker etter landing på sengen. For 10 liter vann, 10 g ammoniumnitrat og 15 g superfosfat. Denne løsningen er nok for 1 m2. Så snart de første eggstokkene vises, lag en løsning av 10 liter vann, 10 g ammoniumnitrat og 15 g kaliumsulfat. En løsning av organisk gjødsel vil bidra til å få en god høst. Konsentrat er utarbeidet fra 1 del av fuglefett og 20 deler vann. En løsning bøtte er nok for 20 tomat busker.

Nå vet du hvordan du skal vokse tomater på det åpne bakken for å få en god høst med god smak. Kanskje du plante andre tomater i sommerhuset ditt. Del dine erfaringer med oss, og legg igjen kommentarer til artikkelen.

 

Tomatsorter for åpen bakke – video