Terry petuniaDet er umulig å overvurdere dydene til terry petunia. Bølgede, robuste og frodige kronblad, lave og kompakte busker av denne planten er kjennetegnet for denne arten av petunia. Mangfoldet av farger er nesten uendelig. Det er vanskelig å finne en mer upretensiøs og samtidig sjarmerende vakker plante.

Petunia Terry – en årlig plante. Brasil er fødestedet til petunia, hvor den ble oppdaget først i 1793. I 1834 ble hennes hybrid varianter oppdrettet i England. Terry petunia er resultatet av mange års forskning av oppdrettere, og i dag er det vanskelig å forestille seg at disse frodige blomstene har noe til felles med sine upretensiøse forfedre fra Sør-Amerika. Stammer av petunia når 30 cm i lengde, blomstrer fra de første dagene til sommeren til frost. Utvalget av farger av petunia med terry varierer fra kapenno-hvit til mørk-violet.

Siden rekke nyanser, graden av terry, formen på kronbladene og størrelsen på blomstene av terry petunia er veldig stor, bruker blomsterselskapene denne typen petunia:

 • til dekorasjon av leiligheter, balkonger, offentlige lokaler;
 • i enkelt- og gruppeplantinger;
 • for registrering av stier og grenser;
 • å skape et lyst sted i blomsterhagen.

Terry petunia er i stand til å realisere ethvert fantasiflukt. Det er verdt å gjøre en liten innsats for å dyrke petuniaplanter, og det vil sikkert og gjentatte ganger takke blomstrende blomster hele sommeren. Petunia terry – dette er et vinn-vinn-alternativ når du velger en plante for en blomsterhage.

I dag har vi en stor mengde vakre hybridvarianter av terry petunias. De beste varianter av terry petunia er diskutert nedenfor:

 1. “Angora” – en ny hybrid klasse. Denne uforlignelige blomsten blir dronning av en sommerblomst hage! En kompakt, frodig forgrenet busk med små blad utgjør et hav av herlige dobbelblomster. Det er veldig vakkert. Begynner å blomstre i tidlig sommer og trives med vennlig blomstring. Det er upretensiøst og motstandsdyktig mot vind og fuktighet. Denne typen petunia er uunnværlig i utformingen av blomsterbed, balkongbokser, potter, fortau og blomsterpotter.
 2. Petunia «Valentine» – et hybrid utvalg av petunia med store blomster av laks farge med en tett marmor bølgete kronblad. Denne variasjonen kan lett forveksles med en nellike. Høyden på planten er opptil 40 cm, bushen er kraftig, tett, blomstringen er lang og tidligere.
 3. Petunia Terry Sonata – Hybrid sort, storblomstret, veldig luksuriøst. Anlegget er kraftig, med tette blader, grener. Høyden når 27-30 cm. Blomstring er voldelig og langvarig, første juni og til september. Blomstene er dype hvite, fluffy-terry. Petunier av denne sorten er resistente mot sykdom. Hennes skjønnhet tiltrekker seg oppmerksomhet, dette er det beste for enhver blomsterhage.
 4. «Tumbelina Priscilla»-ny hybrid variasjon. Skjønnheten i en terry petunia av en delikat lavendelfargen er veldig eksotisk, ligner en rose. Denne typen petunia har en uvanlig smak. Busken er veldig kompakt, tett prikket med blomster.
 5. “Pirouette” – En rekke hybrider, som har store doble blomster med tett kutte kronblad. Farger blomstene fra mørkrosa til rødt, i diameter 10-15 cm. Karakteristisk for kraftige bushy stilker. Under blomstring er den ekstremt effektiv på grunn av en jevn overgang av farge fra hvit til tett rosa.
 6. Dobbeltkaskade – Storslåtte terryblomster med bølgete kronblader opp til 13 cm i diameter, som ligner på en nellike. Farge knopper kan være forsiktig rosa, forsiktig lavendel, lavendel med årer, burgunder farger, mørk blå. Busker 35-38 cm høye er tett forgrenet. Den særegne denne variasjonen ligger i det faktum at den blomstrer i et par uker før andre varianter av terry petunias
 7. “Duo” – En hybrid variasjon med en rekke dobbelblomst baller på tett forgrenet busk. Planten vokser til en høyde på 35 cm, og bushens diameter når 30 cm. Terryblomster er elegante fra hvite til crimson. Generøst blomstrer hele sommersesongen. En veldig uvanlig og eksotisk plante.

Angora og Valentine

Sonata og Priscilla

Petunia sort Pirouette

Petunia Terry Duo Rose

I terry petunias er generative organer svakt utviklet, og til og med helt fraværende. Normale pistiller og stammer er ekstremt sjeldne. Frø av terry petunia gjengir en liten del av terryplanter (25%). Som regel er det terryvarianter av planter som vokser fra de tynneste og svakeste skuddene.

For å dekorere blomsterhage eller balkong med terry petunia om sommeren, bør du begynne å plante frø i februar eller tidlig i mars.

Teknologi for dyrking av terry petunia fra frø:

 • å forberede fra høsten jorda fra en blanding av sand, humus og vanlig jord;
 • Forbered den tilberedte jord i en panne eller i en ovn;
 • fyll jorda i ferdigbehandlede beholdere;
 • Å behandle jorda med en løsning av kaliumpermanganat for destruksjon av patogener av soppsykdommer;
 • la jorden tørke ut i 24 timer;
 • dekomponerer ikke tett frøene på jordens overflate uten dannelse av blodpropper;
 • dekk beholderen eller overflaten av bakken med glass og sett i varme;
 • Så snart skuddene er satt inn, fjern dekselet og plasser beholderen på et godt opplyst sted;
 • Stryk eller spray regelmessig, men moderat, unngå å tørke jorden;
 • Hvis plantingen er strukket, er det nødvendig å øke belysningen med lysstofrør og senke temperaturen.

Ta vare på terry petunia

I fasen av utseendet på 3 virkelige brosjyrer i frøplanten begynner vi å plukke i individuelle potter eller i en boks og plante dem fra hverandre i en avstand på 4-6 cm. Roten er prikket 1/3 av lengden. Mens plantelivet ikke blir sterk nok, er det pritenyayut det fra solbrenthet. Hvis været tillater det, er det nødvendig å ta ut unge frøplanter på balkongen for herding, og gradvis forlenge tiden brukt i friluft.

Det er også nødvendig å regelmessig befrugte plantelager minst 2-3 ganger per måned, alternerende mineral og organisk gjødsel.

Det er ønskelig å bruke den andre plukkingen 20 dager etter den første plukkingen, for å øke avstanden mellom plantene til 7 cm.

Når plantene blir godt, for å danne en kompakt busk, må du klemme stenglene av petunia. Nå blomsten vil ha et pent utseende, riktig formet og busk. Du kan gjøre det flere ganger.

I slutten av mai plantes petunia på stedet som er valgt på forhånd, enten det er en blomsterkrukke eller en blomsterhage.

Voksing av dobbelt petunia ved hjelp av stikkord

For å redde den voksne planten og neste år kunne gartnere reproducere makronøse petunia av stikker. For steggene skal du ta de øvre, ikke-forvitrede skuddene, hvor det er minst to knop med en lengde på 6 til 8 cm. Avskårne skudd skal plasseres i vann i en gjennomsiktig beholder. Når steggene begynner å frigjøre røtter, transplanteres petunia til vaser eller bokser med en blanding av torv og sand.

Innholdet av terry petunias om vinteren har en rekke funksjoner:

 • arrangere planten nærmere lyset;
 • opprett et temperaturregime på ca 10-12 grader;
 • gi den mest sjeldne vanningen, og søk etter en fullstendig tørking av jordisk koma.

Video: dyrking og omsorg for terry petunia