Sykdommer av kirsebær og kampen mot dem: foto og beskrivelse

moden kirsebærI de siste tiårene, på grunn av spredningen av sykdommen av steinfruktdyrkere står overfor en kraftig nedgang i rentene og selv nødvendigheten av å kutte ned nylig av frodig beplantning. Ikke overraskende, blant de brennende produktene er dominert av kirsebær sykdommer og deres kontroll, foto og beskrivelse av farlige sykdommer for å hjelpe eierne av private tomter å identifisere problemet på en riktig måte å håndtere det og å etablere forebyggende tiltak.

Inntil midten av forrige århundre var upretensiøse kirsebær, vokser i hager i hele det tidligere Sovjetunionen, nesten ingen alvorlige fiender. Og gamle, velprøvde varianter likte gjerne landsbyboerne, men ikke de største og søteste, men mange bær. Men siden sekstitallet, i en rekke regioner, sto kirsebærtrær stadig mer selv om midten av sommeren nesten uten løvverk, og bær ble bundet mindre og mindre. Dette viste hvordan koccomicose introdusert fra Nord-Europa viste seg. Tre tiår senere har russiske gartnere møtt enda en formidabel fiende av steinfruktgrøder – moniliose. I dag er disse sykdommene de viktigste, men ikke de eneste fiender av kirsebær frukthager på Russlands territorium. Trær og høst på dem er truet av en scab, en holey spot, tyggegummi en ødeleggelse og andre ulykker.kirsebær sykdommer

I sonen med størst spredning av sykdommer av kirsebær og skadedyr er gartnere i det nordvestlige landet, ikke-svart jordregion og nærliggende regioner. I relativ sikkerhet, kirsebær planting av territorier med varmere og tørrere klima, for eksempel Kaukasus, Volga regionen, Kuban og sør for Chernozem regionen. Men selv her, uten omsorg, omsorg og forebygging, er det stor sannsynlighet for plante sykdom.

Kakkomikose: En beskrivelse av kirsebær sykdom med bilder

kirsebær blad spotDen største skade på høsten skyldes svampesykdommer av kirsebær. En av de mest farlige og lumske er coccomicosis. Spredningen av sykdommen fremmes av lange våte perioder når luften blir oppvarmet til 20-24 ° C. Slike forhold bidrar til smittefremkallende agens, sopp Coccomyces hiemalis, for å utvikle uhindret, multiplisere og skade planter.

Sykdommen manifesterer seg om sommeren, og dens karakteristiske trekk er først og fremst merkbar på bladverket:

 1. På ansiktssiden av bladplatene dannes runde brunaktige eller rødlige flekker.
 2. Gradvis ekspanderer de, vev i midten tørker ut, og på baksiden av bladet vises områder med et rosa belegg.
 3. Berørt coccomicosis løv dør og faller ned i andre halvdel av sommer, forlater grenene nesten nakne.

tidlig høst av løvverkBare dømme ved eksterne tegn, kan kokoskose betraktes som en sykdom med kirsebærblad. Men denne oppfatningen er feil! På grunn av det tidlige tapet av den grønne delen av kronen, er kirsebærtrærne svekket og uforberedt til vintering. Som et resultat dør en del av skuddene til våren, blir det funnet skade på stammen og skjelettgrenene.

Allerede i det første året etter infeksjon, reduserer kirsebær avkastningen, kvaliteten på pilaf reduseres. Hvis du ikke håndterer sykdommen raskt, dør kirsebær, som i bildet, de neste årene.

For tidlig bladfall midt på sommeren bør det alvorlig alarmgarden. Alle fallne blader blir nødvendigvis samlet og ødelagt, og plantene behandles med Bordeaux-væske, jernholdig sulfatløsning eller systemiske fungicider. Re-behandling utføres i henhold til instruksjonene i 7-14 dager felt først.

soppsykdomDe viktigste tiltakene for å bekjempe soppsykdommen av kirsebær er rettet mot å ødelegge patogenet og hindre at det sprer seg til friske trær.

Som en forholdsregel i risikosonen, og også i fuktig vær, noe som bidrar til spredning av kirsebær-bladflekker, kirsebær sprøytingen utført om våren, før utlevering av blomsterknopper, og endelig masse blomstrende planter.

I dette tilfellet bør man huske om mulig giftighet av de sprayede produktene. De resterende fruktene på grenene er fjernet, hender, pusteorganer er beskyttet med hansker og åndedrettsvern. For å maksimere effektiviteten av stoffene, må de falle på tørr løvverk og opptre uhindret i 2-3 timer. Derfor, for behandling, er det bedre å velge en vindløs, rettferdig morgen eller kveld, når det ikke er fare for solbrenthet.

Moniliose av kirsebær: Foto av sykdom og kjempe med det

kirsebærmoniliasisMoniliosis monilial eller brenne allerede kjent for gartnere den midtre sonen av Russland, Kuban, svart jord, de sørlige delene av Sibir og Ural. I noen områder skadelig sopp infisert nesten alle planting kirsebær, men annet enn det, en sopp sykdom av kirsebær forårsaket av Monilia cinerea, taktekking som farlig for andre frukt avlinger.

Primær infeksjon av treet oppstår under blomstring, når svampens sporer trer inn og spiser gjennom pistil og pedicel inn i dypet av trevevene. Men merker vårens kirsebær, tar gartnere ofte sine symptomer på effekten av frysing eller mislykket håndtering av kjemikalier.

Faktisk, tørking under påvirkning av å spre sopp grener, blomster og unge blader er som om brent. Og lesjoner av moniliasis fra siden ser ut som store faste flekker i kronene til nylig helt friske trær.

treet er skadetSekundær infeksjon skjer gjennom frukten der svampen sporer moden. Utenfor ser bærene tørr, mumifisert, ofte dekket med et grått belegg. De holder fast til grenene og, hvis ikke fjernet, forblir til våren, blir en ny infeksjonsbein.

Bidrar til vått vår-sommervær, uregelmessig beskjæring av kronen og brudd på landbruketeknologi. Hvis forebygging av sykdommen og dens behandling ikke er gitt grundig oppmerksomhet, har trærne i flere år forsvunnet og dør.

For å minimere antall infeksjonsfokus er det nødvendig:

 • fjern de faltne bladene, og løsne jorden under trærne;
 • Kutt, ta et stykke sunt tre og ødelegge de berørte grenene av monolitose;
 • Fjern og brenn den resterende frukten.

løvet tørkerPå våren, før åpningen av knoppene, sprøytes kirsebærplantinger med en Bordeaux-væske eller annet kontaktsvampdrepende middel. Reprosessering utføres i andre halvdel av blomstringsperioden. Spesiell oppmerksomhet blir gitt til planter som allerede har blitt angrepet av skadelig sopp i fortiden. Hvis sykdommen i kirsebærtreet blir lagt merke til på våren i tidligere sunne trær, vil det være nødvendig å ty til hjelp av systemiske soppdrepende midler, for eksempel Skora, Topaz eller Fundazol.

Kirsebærblomst og sykdomsbehandling

klyasterosporiozHullpunktet ligger på det tredje mest skadelige stedet. Klyasterosporiosis refererer også til svampesykdommene i kirsebær og påvirker ikke bare løvet og skuddene, men også blomster. I begynnelsen manifesterer seg sykdommen ved utseendet av brune-brune flekker. Når de vokser, tørker vevene seg opp og smuldrer, og gir store runde hull. Den syke løvet tørker og faller av, de berørte bærene fyller heller ikke og visner seg. Sporer av skadelig sopp vinter:

 • i jorda;
 • på de resterende mummifiserte fruktene;
 • inne i sprekker på barken;
 • på planterester.

Foruten regelmessig rengjøring og fjerning av løv og trimming av kronen, for å forebygge og behandle sykdommer eller kirsebær jord rundt fjæren sprøytet med en løsning av kobbersulfat eller Horus.

Utviklingen i henhold til beskrivelsen, som på bildet, krever kirsebærsykdommer med tøffe tiltak. I dette tilfellet brukes fungicider med komplisert virkning eller Bordeaux-væske. Fullskala bearbeiding utføres i flere faser, begynner med grønn kegelstadium, som slutter med sommerdager, når bare over 20 dager er igjen før høsting.

Lignende tiltak er tatt for å avsløre tegn på brune flekker og rust på frukttrær. Og faktisk, og i en annen sak, gartner står overfor med utseendet på bladene, og eggstokkene brune, rødbrun eller røde flekker som er en manifestasjon av ondsinnet aktivitet sopp. Alle disse sykdommene påvirker avkastningen og forbrukeregenskapene til frukt negativt, svekker plantene. Derfor, ved den minste sommel hagen krever ikke bare sliter med kirsebær sykdom, men også mot skadedyr som de berørte anleggene er ønskelig og lett bytte.

Kirsebærblomst: Beskrivelse av sykdommen og dens behandling

kirsebær skabbDet meste av skuret, også forårsaket av sopp, skjer på epler og pærer, men på private tomter kan påvirke og steinavlinger. Hvis du finner, som på bildet, en sykdom på en kirsebær, bør kampen mot det utføres så alvorlig som med moniliose eller brune flekker.

Mørk med en sprukket mid-spot scabs vokser ikke bare på løvverk. De fanger hestebærene og reduserer kvaliteten på avlingen kraftig, noe som gjør fruktene praktisk talt uegnet til mat og for bearbeiding.

Et godt mål for forebygging og kontroll av soppsykdom av kirsebær er:

 • innsamling og ødeleggelse av fallne blader;
 • rettidig formasjon og sanitær trimning av kronen;
 • grave jorden under trærne;
 • sprøyting av planter og trunker med en løsning av soppdrepende middel, kobberklorid eller Bordeaux væske.

Som i andre tilfeller utføres behandlingen i flere stadier i samsvar med instruksjonene til de midler som dyrkeren har valgt.

Gommoz: En beskrivelse av kirsebær sykdom med bilder

kirsebærblomstTannkjøttdråper som vises på kirsebærstammen og grenene, er også en sykdom. Gummosis eller tannkjøttforstørrelse kan skyldes flere grunner:

 • solbrenthet;
 • eksponering for frost;
 • feil bruk av gjødsling;
 • igjen uten hensyn til mekanisk skade på cortex.

Ved første øyekast er et fenomen som er ufarlig for plantelivet faktisk en harbinger av de mest ubehagelige konsekvensene. På det sted hvor den brutte kambiumet, vanskelig eller stopper riktig utvikling av tre, men helt åpen tilgang til skadelig sopp, og andre patogener kirsebær sykdommer og skadedyr.trunk skade

I dette tilfellet er det like viktig å ikke tillate utseende av nye sprekker, og også å helbrede de tilgjengelige så raskt og effektivt som mulig. For å forhindre tannkjøtt etter sanitær beskjæring og kronens dannelse, er hagearbeid obligatorisk. Den dannede skade er foreløpig vannet med en 1% løsning av kobbersulfat.

Generelle tiltak for å beskytte kirsebær fra sykdommer og skadedyr

sunt treDessverre er sopp- og samtidig infeksjoner så utbredt i dag at det ikke vil være mulig å oppnå en god høst, og håper bare på varietalskarakteristikker og rutinebehandling. Forebyggende og kurativ bruk av soppdrepende midler på husholdningsområder er normen. Men selv de mest effektive måtene har sine svake punkter. Svampe allerede i andre eller tredje år er i stand til å tilpasse seg et tidligere effektivt stoff. Derfor må kjemikalier endres regelmessig, ikke glemme overholdelse av landbruketeknologi og grunnleggende oppmerksomhet til planting.

I tillegg til sprøyting med fungicider trenger kirsebærtrær:

 • i sanitærbeskjæring utført på våren;
 • i den vanlige foryngelsen av frukttrær til nivået på 3-4 år med tre;
 • i rensing av fallne blader og fjerning av like uspiselige, tørre frukter igjen på grenene;
 • i kompetent gjødsel og obligatorisk vanning av hagen.

Hvis sykdommen er farlig for steinavlinger i regionen, er gartneren bedre på å sikre utvalg av regionale resistente varianter og hybrider allerede på scenen med å plante en hage.

Mer om kirsebær sykdommer – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector