vinbær bærCurrant er en hyppig innbygger av hager og hager, fordi fruktene er velsmakende, både friske og kokte. I tillegg kan bladene legges til maten, spesielt når konservering av grønnsaker til vinteren. For at denne fruktkulturen skal kunne tilfredsstille smakfulle rikelig avlinger og god helse, må det imidlertid tas hensyn til det, og bearbeiding av vinmark etter høst er et meget viktig stadium i denne prosessen.

Behandling av vinbushes i høst

Etter å ha ferdig med å samle bær, bør det hende at omsorg for vinbørster fortsetter og forsterkes. Det er på dette tidspunktet at de nødvendige aktivitetene er:

  • Løsning av jorda (grunne og i noen avstand fra koffertene);
  • topp dressing (så snart høsten er ferdig);
  • behandling mot skadedyr og sykdommer;
  • Forme og foryngende beskjæring;
  • vlagozaradkovy vanning for vinteren (utført etter fullstendig tap av blader før starten av kaldt vær).

Dette vil tillate det neste året å få en god høst og vokse sunne og sterke planter.

svart currantBearbeiding av buskehøns i høst for svarte og røde varianter er litt annerledes. For eksempel kan solbær etter høsting av bær perfekt uten løvverk, så det er verdt å kutte av. Dette vil tillate anlegget å samle mer styrke for vintering. I tillegg er en slik teknikk et utmerket forebyggende vedlikehold av sykdommer og reproduksjon av skadedyr, hvorav mange dvale i blader og under dem. Når det gjelder voksende rødbearbeider, anbefales det også å samle og brenne, men det bør falle av seg selv.

Høst beskjæring av currant

beskjæringsbønnerFør du behandler bønnen med beskyttelsesmidler og gjødsel for vinteren, bør den kuttes av. Planter av de tre første årene av livet er tynnet ut med en sanitær formål, det vil si at de utfører fjerning av syke, meget tynne grener som ligger på bakken. Flere voksne busker ved hjelp av beskjæring forynges. For å gjøre dette, fjern gamle og svake skudd, forlater to år og tre år (4 grener), samt årlige (6-7 grener).

Klipping rips bør tas i betraktning at på den røde og hvite rips frukt vises på de gamle skuddene, mens på solbær bær dannes, og på unge greiner. Den optimale formen for røde og hvite druer er kronen busk med en kopp, som består av fem hovedgrener, som i utgangspunktet trimmet til en høyde på ca. 20 cm fra bakken. Solbærbusker kan dannes avhengig av graden kompakt eller spredning, men unngår jevning, de kuttede gamle grener anbefalt i bakken med påfølgende ridging etter som aktiverer veksten av de unge skudd.

I svartbær, anbefales fullstendig fjerning av gamle grener (3-åringer og eldre) utført umiddelbart etter høsting. Resten av beskjæringsbønner av forskjellige varianter skal gjøres i hvileperioden, når løvet allerede er opal. Vanligvis er det sent på høsten, fra november.

Hvordan behandle bønnen i høst?

Avhengig av formålet, blir bearbeiding av currant busker i høst utført:

  1. mineral og organisk gjødsel for topp dressing;
  2. Carbophos, Bordeaux væske eller andre beskyttende preparater for bekjempelse av eksisterende sykdommer og skadedyr.

Den kan også brukes gjødsel For ytterligere å falle korint gjødsel, fortrinnsvis med et høyt innhold av kalium (en bøtte på en busk), superfosfat-løsning og kaliumfosfat (l 1 ss.. 10 liter vann) nitrofosfat (10 l vann 1 ss. L .) eller annen kompleks mineralgjødsel.

For å sikre at høstbehandlingen av bønner var effektiv, anbefales det også under buskene å lage søppel, for eksempel fra knust eikebark. Det vil beskytte rotsystemet mot tørking og frost.

Video: Beskjæring av sorte busker i høst