lyse blomstring av japansk kvedeI hagen er ofte plantet ikke bare vanlige busker og trær, men også eksotiske, som inkluderer kvede og japansk. Et annet navn er Chenomeles. Plantets hus er Japan. Det finnes også i Kina og Korea, men bare en vill art. Dessuten er treet plantet i hagene i Ukraina og Russland. Quince foretrekker å vokse på slettene, bakker av fjellene (opptil 1,4 km over havet), skogskanter, glades og felling. Det finnes i det sumpete terrenget, langs vannkroppene.

Japansk Quince: Foto og beskrivelse av busken

chaenomeles i blomstAnlegget er et lavt tre eller en løvbusk som når en høyde på opptil tre meter og lever rundt 60-80 år. Kjennetegnene til kvede er:

  1. Grener. Å være filtskalert og malt i en grønn-grå nyanse, etter en stund, når de vokser, får de en sort-brun farge. Samtidig er deres pubescence tapt. Sort farge på nyrene. Barken er tynn, skjellende, farget i mørkegrå eller rødbrun fargetone. På grenene på petioles er det skinnende, 5-centimeter eggformede blader med en stump kant.
  2. Blomster har petals obovate formet oransje-rød farge, hvis diameter når 4 cm.
  3. Frukten er et falskt eple, formet som en pære eller et eple, ca 4 cm i omkretsen, dekket med en litt pubescent hud. Når det gjelder massen, er det vanskelig, søt tart, astringent.frukt av kvede japansk

Kjemisk oversikt

kvede frukter inneholder en gullgruve av nyttige komponenter for kroppen. Således, vitamin C er omtrent 100 til 150 mg påvises, bortsett fra det vitamin E, B1, PP, A, B2, K, B6, forskjellige organiske syrer (sitronsyre, eplesyre, tartronsyre), fettsyrer, proteiner, sukker, fruktose, tannin stoffer, etyl-estere, antioksidanter, glukose, pektin, mineralkomponenter slik som kalsium, bor, jern, fosfor, kobber, sink, pektiner, silisium.

I kvede frø inneholder: Amygdalin glykosid, stivelse, glycerider og izoleinovoy myristinsyre, slim, tanniner, blant tanniner.

Dyrking og omsorg

Japansk kvede landingsstedProblemer i dyrking av kvede er ikke observert. For riktig utvikling og god vekst må alle krav være oppfylt.

Related  Jordbær: modning avhengig av sorten

Hvor å plassere

Willow busker som god belysning, så du må velge de opplyste sonene på nettstedet ditt. I prinsippet vokser planten godt i skyggen, men du får ikke foster fra det.

Vær spesielt forsiktig når du planter og tar vare på japansk kvede i forstedene. Av alle eksisterende varianter, mange perfekt vinter uten oppvarming. Men i veldig kald vinter kan årlige planter fryse. Treet anbefales å bli plantet i områder der det vanligvis er mye snø. Og hvis de harde vintrene – en regelmessighet, busker dekker for å overvintre lapnikom.

jord

Chanomeles føles bra på hvilken som helst jord. Favorittene er rå clayey og fattige sandy. Men de trenger å bli befruktet med humus og fuktet. Saltvann og kalkstein jord er sterkt uakseptabelt.

landing

en ung plante i hagenFor planting blandesand, bladmaling og torv i forholdet 1: 2: 2. I tillegg legges gjødsel til brønnen: superfosfat (0,2 kg), 1-2 bøtter av humus (1-2 bøtter), kaliumnitrat (0,3 kg), aske (0,5 kg).

Ivy busker plante 3-5 kopier i en gruppe. Voksne planter ligger i en avstand på ikke mindre enn en meter fra hverandre, slik at plantene utvikler seg godt.

Ung vekst er best båret til bakken i et fast sted med ankomsten av våren, når jorden rekylerer. Det er mulig å plante en kvede i høst i Japan i en periode med sterk bladhøst. Men dette er fulle av at anlegget ikke har nok tid til å slå seg ned til frost, og det vil dø.

regler for planting av en frøplantePlasser treet slik at rotenhalsen er jevn med jorda. Hvis planten allerede er voksen, 3-5 år gammel, må de grave et hul 0,5-0,8 m dypt og 0,5 m bredt.

Related  Uvanlig design og maksimal bruk av vertikale senger i hytta

reproduksjon

Quince Japanese kan forplantes på flere måter.

frø

velg frø til dyrkingAv den modne frukten blir kjernen fjernet, og frøene trekkes ut. Å så dem er det på en gang i bakken nødvendig på høsten. Sprøyting av frø er utmerket.

Hvis vinteren ikke kan avleses, sendes frøene til stratifisering: 2-3 måneder står dem i vått sand ved + 3 + 5 ° C. Når de proklyutsya, plantes frø i bakken.

graftage

dyrking av kvede med stiklingerI begynnelsen av juni, tidlig om morgenen, når det ikke er for varmt og tørt, kutte de grønne stekene slik at de har 2 knop. Det beste ville være om man ville kutte stilken med en “heel” for 1 cm. Plasser borkaks i et vekststimulerende middel (for eksempel 0,01% oppløsning av syre IBA) for en dag. Du kan bruke Kornevin. Det fremstilte materiale er plantet i substratet (torv og sand, 1: 3) i henhold til skjema 7 * 5 cm anordne skrått.

Rottabeller

Aivah gir et stort antall rotkull. For å få dem, må du utgrave planten og skille de 0,5 cm tykke og 10-15 cm lange barna. Se at rotsystemet er godt utviklet.

Fra en busk kan du “få” ikke mer enn 6 dalenok.

De resulterende prosessene plantes vertikalt og bryr seg om dem, holder substratets fuktighet og vanner. Etter mulching med chips, humus, spon.

Sykdommer og skadedyr

sykdom kvede japanskFor japansk kvede er det viktigste problemet bladluker, på utseendet som planten kan dø av. Når du merker de første tegnene på disse insektene, bør du umiddelbart utføre behandling med insektmidler.

Ved oppstart av kjølig og vått vær, ledsaget av høy luftfuktighet, kan trær gjennomgå ulike sykdommer av sopphelse. For eksempel kan det være:

  • cercosporose, som oppdages ved utseendet av brune flekker, blek med tiden;
  • spotting av løvverk og nekrose, noe som fører til krymping og deformering av bladverket;
  • Ramularyose, signalet derav er dannelsen av brune flekker på bladene.

Related  Hvordan bryr seg om begonia hjemme

behandling av kvede mot sykdommerMed problemene kan overvinnes ved å behandle plantesåpeoppløsning og en kobber-fundazol 0,2%. Hvis du er redd for å bruke kjemiske stoffer eller bare ikke gjenkjenner dem, kan du bruke løk ekstrakt (0,15 kg løk peel helle 10 liter vann og insisterer natt), etterfulgt av et par ganger for å sprøyte buskene i intervaller på 5 dager.

Forberedelse av kvede

høsting av japansk kvedeQuince anses som en medisinsk plante, og i løpet er ikke bare frukt, men også blader og frø.

Nybegynnere-gartnere er bekymret for spørsmålet når du skal samle fruktene til japansk kvede. Frukt høstes på høsten til første frost. Deretter blir hver brønn frukt innpakket i papir som er lagt inn i en ventilert boks, og lagret på et kaldt sted (6-10 ° C) blottet for lett. I denne tilstanden kan du lagre like umodne frukter til februar. Hvis “eplene” er små, kan de plasseres i en plastpose og legges i kjøleskapet. Der kan de lagres i opptil 3 måneder.

Ivy løv er samlet når planten fortsatt blomstrer. Den legges ut på et bakeplate og tørkes i en skygge eller tørketrommel ved en temperatur på 40 grader, settes i tett lukkede beholdere og brukes til det tiltenkte formål.

frø er valgt fra moden kvede japanskHvis du trenger å samle frøene, blir de trukket av moden frukt, tørket ved 40-50 ° C. Skift deretter i beholdere med et godt lukket lokk og lagre ikke mer enn et år.

Med riktig planting og stell av japansk kvede (chaenomeles) busk ikke bare har en vakker blomstring, og senere en god avling, men også støtte din helse.

Alt om planting og omsorg for henomelesom – video