Drivhus behandlet med kobbersulfatDrivhus beskytter planter mot ugunstige værforhold, men skadelige mikroorganismer, insekter og sopp kommer lett inn. Behandling av drivhuset med kobber vitriol om vår eller høst kan effektivt dekontaminere jord og hele strukturen.

Behandlingen utføres etter slutten av sommersesongen eller tidlig vår, når planting eller planting forblir minst et par uker. Mye penger er tilgjengelig for desinfeksjon hjemme. Men sulfat kobber er universell. Sommeren bosatt kan tilbringe på våren behandling av kobber sulfat i drivhuset. Det samme verktøyet vil hjelpe der vannet er maktesløst, det vil si, rengjør innsiden og utsiden av hothouse-designene av alle typer.

utarbeidelse av drivhus for planting av grønnsakerHvis vi ikke betaler nok oppmerksomhet til sikkerheten til avlinger som vokser i en lukket bakke, er akkumulering av patogen flora, skadedyr larver og svampesporer uunngåelig. Og dette betyr at drivhusplanter blir sykere mer og mer, noe som gir dårlig høst.

Det er spesielt viktig å overvåke renheten og regelmessig behandling av drivhuset med kobbersulfat om våren, hvis plantene i den siste sesongen hadde tegn på bakterielle eller soppsykdommer.

Kobbersulfat er et svært aktivt uorganisk fungicid, som har egenskapene til et antiseptisk arbeid på alle overflater, samt et mikroelementadditiv som etterfyller i jorden en mangel på kobber. I hagearbeid og hagebruk finner du alle de nyttige egenskapene til et kjemikalie.

Sikkerhetsforanstaltninger ved behandling av drivhus med kobbersulfat om våren

min vegg av drivhusene på vårenKobbersulfat har moderat toksisitet. I akseptable doser vil produktet ikke skade huden, men det kan brenne slimhinnene. Det blå pulveret eller oppløsningen vaskes av med en stor mengde vann. Men når et kjemikalie kommer inn i fordøyelseskanalen, blir det tatt mer effektive tiltak:

  • esophagus og mage vaskes med en rosa løsning av kaliumpermanganat;
  • forårsake oppkast;
  • gi vanndrivende og avføringsmidler.

Unngå de ubehagelige konsekvensene av kontakt med kobbersulfat vil følge instruksjonene. Høsten og våren utføres behandlingen av drivhuset med kobbersulfat i hansker og en maske, ved hjelp av ikke-metalliske retter.

Før vi behandler drivhuset med kobber vitriol om våren, bør det sikres at barn, ubeskyttede familiemedlemmer og kjæledyr ikke skal være i nærheten av vanningsområdet.

Hvordan oppløses kobber vitriol for drivhusbehandling

komfortable trygge forhold for planterFor rensing av et drivhus på basis av kobbersulfat, fremstilles en løsning som deretter behandles med jord, kadaver og belegg. Samtidig bør konsentrasjonen av kjemikaliet for jorddesinfeksjon være mye lavere. Dette skyldes økt surhet av kobbersulfat, dets negative effekt på substratets fruktbarhet og evne til å akkumulere.

Før du fortynner kobbervitriolen til behandling av drivhuset, må du rengjøre alle planterester grundig, ta ut og desinfiser arbeidsverktøyet, vanningstankene og gjenbrukbare beholdere for frøplanter. Så kommer jordens sving. Innholdet av kobbersulfat i dette tilfellet bør ikke være mer enn 50 gram per bøtte med vann, og forbruket – ca 2 liter per kvadratmeter.

På våren reduserer kultivering av jord i drivhuset med kobbersulfat kombinert med kalk, som nøytraliserer økt surhet av løsningen, reduserer giftighet av kjemikaliet. I dette tilfellet vil landsbyboeren ikke miste den soppdrepende virkningen av væsken på patogene sopp og andre patogener av plantesykdommer.

Du kan oppnå ønsket sammensetning ved å blande løsningen av kobbersulfat og lime, og deretter forsiktig røre, og helles blå væske inn i melken av kalk. Etter omrøring og spenning kan midlet brukes.

min polykarbonat med kobbersulfatHvordan behandle drivhuset med kobbersulfat om våren? For å vaske film, polykarbonat, metall eller plastramme, bruk en løsning som er tilberedt med en hastighet på 100 gram vitriol per 10 liter vann.

  1. Pulver, omrør, oppløs i et lite volum varmt vann.
  2. Konsentrasjonen justeres deretter til ønsket konsentrasjon ved å tilsette den riktige mengden vann.
  3. For å forbedre adhesjonen av løsningen til materialet og forbedre vaskemiddelegenskapene, tilsettes 150 gram flytende eller knuste vaskesåpe til vannet.

Hvordan behandle drivhus med kobbersulfat om våren

behandling av interne strukturerEtter rengjøring og forbrenning av planterester vaskes alle strukturer med såpe eller annen husholdningsmiddel:

  • Metallrammen er nyttig for priming og farging. Dette vil forlenge drivhusets levetid og forhindre korrosjon.
  • Trerammen er impregnert på forhånd med mettet, med en hastighet på 700 gram per 10 liter vann, med kobbersulfatløsning, bleket med slakket kalk eller dekket med et lag maling for trær.

Når sanitiseringen er fullført, er det på tide å fortsette å blande kobbersulfatoppløsningen og vanne innvendig plass i hagen. Spesielt forsiktig håndteres nedre, fuktige deler av belegget. Etter fullstendig tørking gjentas behandlingen.

Hvordan behandle bakken i drivhuset med kobbersulfat? I sin rene form akkumuleres kjemikaliet og kan føre til forverring i jordens kvalitet. Derfor er en løsning av kobbersulfat ønskelig å bruke om høsten og en gang.

Drivhuset er klar for driftDet er mye tryggere å bruke Bordeaux eller Burgund-væsker. Hele området av drivhuset, inkludert stiene, blir spilt i løsning. Det er bedre å utføre behandlingen etter vanning, da løsningen vil bli absorbert lettere. Virkningen av kobbersulfat begynner 1-3 timer etter blanding og er fullført etter 10-14 dager. For å oppnå maksimal effektivitet ved behandling av drivhus med kobber vitriol, er våren valgt for tørr, vindløs, men ikke varmt vær.

Behandling av veggene i drivhuset med kobbersulfat – video