For å samle en rik høst av bringebær, er det nødvendig å plante og følge omsorgen for planten riktig. Ved første forberedelse er det nødvendig å velge en karakter av bringebær, som vil bli tatt og vil bære frukt i jorda i regionen der plantingen er planlagt.

Øverst på de beste bringebærsorter

Siden hver klasse av bringebær har visse krav til å observere temperaturregimet, klimatiske forhold og jordegenskaper, er det bedre å velge universelle varianter som perfekt viser seg under alle forhold. Til dags dato er det de beste varianter av bringebær, som er populære blant de fleste gartnere i landet.

De mest populære og kanskje bærekraftige varianter av bær inkluderer:

 1. Utvalg av bringebær Hercules“Hercules”. Disse bærene representerer store frukter av bringebær, og preges av utmerket motstand mot frost og ulike sykdommer. Bærene i denne crimson sorten har en veldig stor størrelse og vekt, som er ca 12 gram. Smaksegenskaper er heller ikke dårligere enn ytre egenskaper, og avviker fra deres behagelige søte og sure smak.
 2. Raspberry utvalg Cumberland“Cumberland”. Denne variasjonen er veldig ofte forvekslet med brombær, fordi bærene av denne bringebæren har et nesten identisk utseende. Harvest fra en slik bærbuske kan samles gjennom det meste av sommeren. Bærene, i tillegg til deres uvanlige utseende, har en veldig behagelig aroma og søt smak. En ekstra bonus av denne typen er at busker ikke har torner.
 3. populyarnye-sorta-Maliny-1The Yellow Giant. Rosely bringebær busker av denne variasjonen preges av god utholdenhet og gjennomsnittlig utbytte. Store søte bær har en ikke-standardfarge og nesten ingen ben.
 4. Sort av Dnipro 2“The Dnieper 2”. Denne sorten er populær, ikke bare på grunn av sin ypperlige ytre og smakegenskaper, men også på grunn av sin evne til å høste to ganger i året.
 5. Russlands stolthet, en rekke bringebær“Russlands stolthet”. Det skrikende navnet samsvarer fullt med bringebær-sorten, da bærene i denne bringebæren er duftende, har en stor størrelse og også en lys rød farge.

Men som nevnt ovenfor, er ikke alle bringebærsorter akseptert i visse områder. Derfor, før du kjøper en bestemt busk, bør du spørre om den vil vokse i denne eller den regionen.

De beste varianter av bringebær for dyrking på territoriet i Moskva-regionen

Så, for å velge de beste bringebærvariene for Moskva-regionen, bør du vite at denne regionen er preget av tidlig frost. Ut fra dette kan det konkluderes med at i områdene i denne regionen er det best å plante remontante varianter av bringebær, som er gode når det gjelder frost. Mange års erfaring med Moskva gartnere viste at følgende bringebær sorter er den beste frukten i denne regionen:

 1. “Brilliant”. Det komplette fraværet av torner på buskene, vakre store søte bær, har en rød fargetone, er det beste sortet som kan plantes i Moskva-regionen.
 2. “Polka”. Dette er en av de mest populære varianter av Moskva-regionen, takket være rekordutbyttet. Det var en slags bringebær “Polka” ved hjelp av polske eksperter som krysset to varianter, forskjellige i sine egenskaper. Denne crimson sorten tilhører reparasjonstypen, som, med en betydelig høyde, er absolutt ikke lunefull i omsorg. Egenheten ved denne sorten er dens motstand mot grårot, edderkoppmider og andre sykdommer, siden toppet av frukten av busken faller på en ganske sen periode – begynnelsen av august. Modstanden av sorten til frost er reflektert i sin evne til å bære frukt i svært lang tid. Det er på grunn av denne særegenheten at en slik bringebær kalles lønnsom. Store tette bær nesten skarlagen farge har en utpreget krystallklart aroma, søt og sur smak og gode indikatorer for transportbarhet. Mange husmødre foretrekker å fryse fruktene av denne sorten, fordi de ikke taper sin naturlige form etter avfrosting.
 3. Hussar. Som alle representanter for reparasjonstypen, er denne variasjonen motstandsdyktig overfor kulde og tolererer det lett. Fruktmodning begynner i juli. Under modningstiden er bærene mørkrøde. Den særegne variasjonen er at det er veldig lett å dyrke, hindbærbusker krever ikke en strømpe.
 4. «Amber Sadko». Denne bringebær-sorten er en slags gul bringebær. Toppet av modning av frukt kan kalles august, det er i denne perioden på buskene, som er ca 2 meter høye, modne store søte bær.
  Raspberry varianter for Moskva-regionen
 5. Raspberry Raspberry “Patricia” beskrivelse av sorten: busker tolererer frostene godt, og kan tåle temperaturer på -30. Men i forstedene er det bedre å beskytte buskene og å bøye seg ned for vinteren. Raspberry “Patricia” ble oppdrettet i 1986 i Moskva og tilpasset det lokale klimaet. Fruktbusker årlig og hovedsakelig i det første tiåret av juli, så sorten kan kalles tidlig. Bærene har en vakker kanonisk form og en behagelig fløyelsaktig overflate. Siden denne bringebæren er storbær, kommer bærene i størrelser fra 4 til 12 gram. Frukt er tett og ikke smuldre når plukket. Smaken er søt, og aromaen er uttalt crimson. Noen frø er begravet i saftig pulp. Det er best å bruke slike friske hindbær, men det er også ideelt for behandling og konservering.

I tillegg til disse varianter vil nesten alle varianter av patch bringebær ta på landene i Moskva-regionen, og de vil gi en utmerket høsting.

Varianter av bringebær for et variert klima på midtbeltet

For å velge bringebærsorter for midtstripen, bør du være oppmerksom på bærbusker som tåler den solfylte, tørre og varme sommeren, samt den alvorlige frostige vinteren i denne regionen.

Men til tross for slike klimatiske indikatorer vokser lokale sommerboere nesten alle kjente varianter i sine hager, blant de populære var følgende:

 1. “Atlant”. Denne variasjonen preges av økt utbytte og spesiell motstand mot frost. Fruktene på disse crimson buskene er søte og tette.
 2. “Tidlig overraskelse.” Navnet på sorten taler for seg selv, egentlig riper bærene på buskene ganske tidlig. Men til tross for dette er de veldig søte i smak. Selve bæren har en rubinfarve og en avlang form.
 3. “Nyheten om Kuzmin.” Spesielt utviklet utvalg har lyse og søte bær, hvis størrelse er over 5 gram. Denne variasjonen er meget godt etablert i mellombåndet, fordi den har høy frostmotstand, og også et gjennomsnittlig stabilt utbytte.
 4. Raspberry “Bryansk Divo”, beskrivelse av sorten: Gartnere bekrefter enstemmig de unike egenskapene og upretensiøsiteten som skiller denne variasjonen. Den er avledet fra fri pollinering. Store frukter av bringebær er best reflektert i denne reparerende formen av bær. Frukt denne sorten sen, i det andre tiåret, men til tross for den senere modningen, gir buskene høsten til frostene. Størrelsen på bærene er fra 4 til 11 gram, farge på frukten er lysrød, og formen på bærene er langstrakt. Smaksegenskapene er ikke dårligere enn navnet, bærene er søte, mens de har en lys surhet som avslører all lysstyrke av smakens egenskaper ved frukten. Landing “Bryansk Diva” krever ikke spesielle ferdigheter, da landingsbuskene utføres i henhold til standardordningen. Pleie krever ikke spesielle funksjoner. Det eneste kravet som er obligatorisk å utføre når det vokser, er tilstrekkelig belysning. Hvis denne regelen ikke overholdes, mister bærene på forfall deres sukkerinnhold.
  varianter av bringebær for midtbandet
 5. Raspberry Raspberry “Fairy Tale” beskrivelse av cultivar: den store pitted bringebær variasjonen er relativt ny. Noen gartnere kaller denne sorten “Crimson Tree” på grunn av de kraftige stenglene, som krever en strømpe for bedre utbytte. Med et slikt “tre” kan du samle inntil 10 kilo bær. Bærene er røde og svært store i størrelse (15-18 gram). Ripen begynner å modnes tidlig i juli. Frukt er tett, så de er godt transportert. Du kan forbruke bringebær både fersk og frossen og hermetisert frukt. I dette tilfellet mister bærene ikke sin naturlige form eller smak. Buskene motstår sykdommer og parasitter godt.

Malinka for sibiriske forhold

Varianter av bringebær for Siberia bør være frostbestandige og møte lokale vanskelige klimaforhold. Det er derfor de mest populære varianter her er:

 1. “Tidlig søt.” I samsvar med navnet hans sang denne sorten veldig tidlig og tolererer perfekt sibirske frost. Bærene er små, men til tross for dette er de veldig søte.
 2. “Fire Siberian.” Denne sorten ble valgt av oppdrettere spesifikt og tilpasset lokale forhold. Fruktene av sorten har en lys rød farge. Smaken av bærene er søt. Dessuten, til tross for betingelsene for modning, kommer bær fram i standarden for bringebærsdager.
 3. “Belønning”. Sorten er motstandsdyktig mot vinterens sibirske frost og frukten av busken er surt, søt og har en rød fargetone.
 4. “Barnaul”. Denne sorten gjelder ikke for store frukter, men den er veldig motstandsdyktig mot frost og er avledet spesielt for sibirske forhold. Fruktene, selv om de er små, men likevel har en utbredt crimson smak.

Raspberry varianter for Siberia

Den beste bringebær sorter for Rostov regionen

Varianter av hindbær til Rostov-regionen har ingen spesielle krav, fordi klimaet her ikke adskiller seg fra bestemte forhold som fremkaller crimson busker for å tilpasse seg og overleve.

For å få en rik høst av denne bæren i regionene i Rostov-regionen, er det nødvendig å plante slike hindbærvarianter:

 1. Variety Indian Summer“Indian Summer”. Denne patch cultivar er preget av sen modning, vanligvis vises frukt på slutten av sommeren. Størrelsen på bærene er stor, men på tross av dette er smaken av fruktene utmerket. Sorten er resistent mot nesten alle skadedyr og sykdommer.
 2. Utvalg av bringebærbalsam“Balm”. Denne variasjonen er preget av høye utbytter, tilstrekkelig motstandsdyktige mot frost og upretensiøs i omsorg. Sykdommer og skadedyr av sorten er ikke fryktelige. Røde bær av sorten kan kalles dessert, ettersom smaken er lys og søt. Store frukter har en kanonisk form.
 3. Variety Vera“Tro”. Høyverdig variasjon modner tidlig og har utmerket motstand mot frost og sykdom. Men i spesielle frost, slik at bringebærene ikke fryse det, er det bedre å bøye det og pakke det opp.
 4. Raspberry Raspberry “Beauty of Russia” Beskrivelse av sorten: Et nytt utvalg, oppdrettet i Moskva, preges av svært store bær. Størrelsen på frukten varierer fra 8 til 12 gram, og de har en kanonisk litt langstrakt form. I tillegg til den vakre formen har bærene en rik rød farge og en skinnende overflate. Bærene er tette, så de blir lett fjernet fra peduncle og ikke bryter. På grunn av dette tolererer de veldig godt transport. Smaken er søt og smaken av bærene er veldig rik. Fordi frøene i fruktene er få, er frukten god til å spise frisk. Utbyttet av sorten er ganske høyt, fra en busk er det mulig å høste opptil fem kilo. Og med kvalitativ omsorg kan høsten økes flere ganger. Buskene er svært kompakte og skuddene mangler ikke i hele området. Planten i seg selv er resistent mot ulike sykdommer og parasitter. Men selv om det er tegn på sykdom på skuddene, vil utbyttet av sorten ikke lide av dette.

Sammenligning av bringebær sorter – video