Radish svartSvart radise er ikke et utvalg. Dette er et utvalg som har varianter av tidlig, mellom og sen sådd. Tegnene som skiller arten er mørk hud og massens største skarphet. Dyrking av sorte radise i Russland foregår i XII århundre. Det ble brukt som en usedvanlig nyttig og terapeutisk grønnsak. Kultur kom fra øst og ble forelsket i folket for deres nyttige egenskaper og utbytte.

Dyrking av svart radise

Svart radise vokser i hagen til en sommerboerI folket er varianter av middels og sen modenhet med svart hud og hvitt kjøtt mer kjent. For å opprettholde såingstiden for radisefrø er det obligatorisk, siden lengden på dagen er av stor betydning for utviklingen av planter. skille:

  • Tidlige småfruktede sorter, såing i mars;
  • Tidlige modnesorter, sådd i slutten av april og tidlig i mai;
  • medium-modning varianter med såing på sommeren;
  • Sene varianter, såing i midten av juli.

Den anbefalte tiden for planting av sorte radiser, metoder for planting og omsorg er alltid på frøpakker, de må overholdes. Varieteknikker tillater, med riktig styring av kulturen, å unngå rifling eller sprekker av rotlinger. Dette er spesielt viktig for et produkt beregnet til vinterlagring. Alle varianter av svart radise har en toårig vegetasjonsperiode, noe som betyr at det kun er mulig å få frø bare i det andre året.

Vanligvis er en svart reddik plantet på løs etter tidlig salater eller løk, når den anbefalte tiden er riktig. Før dette blir jorden fordøyet og befruktet. Erfarne grønnsaksproducenter mener at røkelsen blir mer saftig, hvis den vokser på mineralgjødsel uten tilsetning av kompost. Samtidig må landet være løs og fruktbar.

Sengen er fordøyd med tilsetning av et glass ask, tre spiseskjeer superfosfat og en kaliumklorid og urea. Jorden gravd til en dybde på 35 cm, nivå og lage fordypninger eller brønner med avstanden mellom plantene 15 cm mellom radene i 30. sår frø til en dybde på omtrent tre cm i flere reir, og deretter å la den sterkeste frøplante. I vegetativ perioden blir plantene fortynnet igjen to ganger, for å utelukke fortykning av plantene.

Landet i plantingsstedet skal alltid være vått og dekket med aske, siden det er på denne tiden at korsfarlige lopper raser. Frøplanter vil vises om noen dager, og for å beskytte dem mot skadedyret vil det være en viktig oppgave. Ytterligere omsorg vil være i følgende aktiviteter:

  • konstant vedlikehold av planter i jordens fuktige lag;
  • fjerning av svake planter;
  • løsne jorda, unngå dannelse av en skorpe;
  • beskytte arkene fra bosetting skadedyr;
  • høst før frosten.

Related  Vokser og omsorg for åpne gulrøtter

Innholdet i landet i våt tilstand fjerner spørsmålet om hvorfor rødet går i farge. I tillegg kan kvaliteten på rotavlinger påvirke hard leirejord. Under slike forhold vokser radise klumpete og sprukket. Derfor er nøkkelen til en god høst valg av plantingssted og jordkvalitet. Bruk som jordbearbeiding og topp dressing. Ferske organiske gjødsel kan ikke.

Erfarne gartner rådgiver i prosessen med å vokse en liten svingrot for å fjerne siderøttene. Planten, som bare spiser gjennom stammenrot, blir liten og saftig.

Reddis har mange skadedyr. Hvordan vokse en svart reddik? Det er umulig å innrømme at larver av gulrot fluer eller cruciferous lopper har ødelagt rotkulturen. Gjennom den skadede huden i kjøttet vil bakterier og sporer av putrefaktive sopp og lagret en slik frukt ikke være. I tillegg kan røkelse skade kålbladet bille, bladlus, snegler, rapsfrø.

Gulrotfly er en av skadedyrene på reddikBiologiske preparater og enzymer kan brukes til å bekjempe skadedyr. For eksempel, et lipocid eller en fytoverm. De dekomponerer raskt og påvirker ikke kvaliteten på rotavlinger. Mest skadet fortykkede plantinger. Derfor ofte gartnere for planting og økende bruk av svart reddik edge senger, ordne sjeldne brønner langs omkretsen av potet, løk, agurk plantet for å eliminere vanlige skadedyr.

Når skal du rense den sorte radise?

Svart radiseavlingSvart radise av sent og mellomstore varianter dyrkes for lagring. Slike varianter inkluderer Skvirskaya svart, Winter round black; Gaivoronskaya. Varianter kan lagres i opptil 200 dager. For dette er det nødvendig å fjerne sunnrotkulturer før de første frostene, siden de frosne røttene ikke er lagret.

Sen-moden Gayvoron reddik mottar markedsførbare rotlinger 110-120 dager etter sådd. En svart vinterradise med en gjennomsnittlig modenhet er klar for høsting på 80 dager. Når du skal fjerne den svarte radisen, avhenger av det valgte sorten.

Related  For å dyrke gode frøplanter bruker vi et kokosnøttsubstrat

For å lagre toppen fra rotkulturen fjernes, tørkes de litt i et mørkt, kjølig rom og legges bort for oppbevaring i kjelleren. Radish inneholder mineralsalter, mikroelementer og essensielle oljer. Et meget nyttig produkt er også et middel for behandling i folkemedisin.

I antikkens Hellas ble svart radise betraktet som dronningen av grønnsaker. De opprettet en gylden kopi og presenterte Apollo som en gave. Og i Egypt ble denne grønnsaken betraktet slavenes mat.

Imidlertid har tusenvis av år gått, og radikoen fortsetter å være en nødvendig vegetabilsk på alle kontinenter. Det er viktig å vite at dette produktet er kontraindisert for de som har problemer med sykdommer i indre organer i eksacerbasjonsstadiet.

Svart radise salatRetter med svart radise gir kroppen kalium, som stimulerer livsprosesser. Det er et lagerhus av mineralsalter, vitaminer og sporstoffer. Imidlertid sennep olje og estere tilstede i ristet irritere nyrene, leveren og GI i en stor konsentrasjon. For en sunn person, stimulerer denne handlingen organene til å fungere. Kashitsa fra en reddik kan tjene som en maske for hår og en komprimering på syke ledd. Derfor bør reddik være inkludert i det sunne matssystemet.

Alt om Radish – video