Høst av gulrøtter i uralerneSiden gulrøtter i uraler er plantet lenge, virker det som at alle kultursegenskapene allerede er kjent. Hva mer kan du tenke på? Men problemer med å vokse opp til denne dagen, derfor må de på en eller annen måte tas opp. Gulrot fly, wireworm, powdery mugg …. For å beskytte grønnsaker mot sykdommer og skadedyr, kan du få høyverdige vitaminprodukter til bordet og ved hjelp av noen agrotekniske teknikker. Så, hvordan å vokse en god gulrot i uralske klimatiske forhold i uralene?

Variety valg

lilla gulrotDet er godt at gulrøtter ikke er tomater, de vil ikke lide av små frost. Derfor, med valg av frø, oppstår ikke store problemer vanligvis. Selv om det er mange varianter. Det er verdt å ta hensyn til informasjonen som er angitt på posene om modning og evne til langsiktig lagring:

  • For å vokse en god gulrot for vinterlagring, er det bedre å velge russiske varianter, avledet av klimatiske forhold.
  • Grønnsaker tidlig modning, der dårlig lezhkost, vokst på bunteprodukter og prøver å spise om sommeren eller innse. I sistnevnte tilfelle er importerte hybrider gode – glatte og glatte, som for valg.
  • Det finnes varianter av gulrøtter av forskjellige sådd ganger, resten er ditt valg. Du kan plante rotkulturer med en lilla lilla farge, med en smak av nøtter, uten kjerne, runde, resistent mot sykdom, sprekker og ….

Når skal du plante?

Gulrot i Urals landUrals-regionen er ikke liten, klimatene i de forskjellige delene er vesentlig forskjellige. Vanligvis blir denne kulturen plantet så snart som mulig. Men planting av gulrøtter i for tidlig en såingstid kan føre til en senere fremvekst av spiring og bremse veksten. Det er nødvendig å vente på temperaturen på jorden for å nå minst 7 ° C av varmen. I sørlige uraler er slike forhold allerede i april.

Related  Regler for planting av solbær

Resultatet av feil forberedelse av sengerI middelalderen blir gulrøtter plantet i begynnelsen av mai, hvis snøen nå kommer ned. Men en senere planting (til slutten av mai) er ganske vellykket hvis plantene har nok fuktighet for vekst og jorda for gulrøtter vil bli ordentlig forberedt. Slike rotkulturer, forresten, holdes bedre.

Forberedelse av senger

De bør være forberedt på høsten. Til tuppen av rotkulturer da ikke bøye, bør bakken behandles ikke mindre enn bajonett bajonetten. Du kan ikke legge til frisk økologisk – grønnsaker får stygg form. På alle jordtyper, bortsett fra sand, kan du legge til sand, på skrapete jord, helle en liten moden kompost. Forbered hagen er enkel selv for en nybegynner gartner, men hvis noe er uklart, kan du finne videoen “Planting gulrøtterog se.

Middle Ural og nord rygg (bredde 1 m, lengde vilkårlig) stiller store (opp til 35 cm), spesielt i områder med grunt grunnvann, sør – som vanlig. For vinteren vil ryggene være godt dekket med mulch, så på våren etter fjerning vil jorden bli løs og myk, akkurat det samme som en gulrotelsker.

Hvordan plante?

  • Såing gulrøtterNormal landing. Den enkleste, billigste og kanskje den mest effektive måten er å plante frø som ikke er utarbeidet av produsenten, fra den enkleste papirposen. Av kostnadene – kostnaden for frø og 1 ampul av stoffet Epin-Extra. Frø, spaltes ved rag (c / b), vikle kantene på alle sider og er utelatt i 2 minutter i en løsning fremstilt ved Alpin (3 dråper vann for? Kopp). Vi klemmer fra overflødig løsning og i 3 – 4 timer sender vi den til å ligge, så vasker vi den i rent vann, legger det på en tallerken og tørker det. Plantering av gulrøtter passerer som vanlig: inn i spor over teltet (kompakt, trinn ca 10 cm, dybde opptil 3 cm). Det skjer at den første veksten oppstår innen en uke. Deretter må tinker med uttynning og gulrot fly er ikke penetrert i hagen, er det ønskelig å skjule toppen av vevde stoff (spesielt under blomstring kirsebær – på denne tiden av året er det gulrot fly).
  • Planting av granulerte frø. De er mye enklere å plante: granulatene er av stor størrelse. Dessverre produserer ikke alle produsenter produkter av høy kvalitet, og det skjer ofte at granulære frø ikke sprer seg i det hele tatt. De kan ikke behandles med narkotika, de vokser lengre, de krever at jorden alltid er fuktig. Og hvis du blir heldig og får gode frø som raskt vil stige og vil vokse godt, vokser gulrøtter fra dem til tider bare gigantiske, og derfor mindre velsmakende. De samme konklusjonene kan trekkes om planting gulrøtter på et bånd.
  • Felles planting. De kan ordnes med løk eller hvitløk. Vi får en dobbel fordel: løkene beskytter gulrot fra gulrotfly og omvendt. Men løk og hvitløk lenge før rengjøring er ikke lenger vannet, de trenger tørr jord, og gulrøtter vokser nå, det trenger fuktighet. Avanserte gartnere deler sengen sammen: på den ene siden (helst litt forhøyet) legg løk og på den andre gulrøtter. Og selv disse sengene er vanskeligere å inkludere i veksling – de er mer.

Related  Kål kohlrabi – alle hemmeligheter av voksende saftig stilk

Andre måter å plante på

Det er mulig å forstå med små frø og på en annen måte: lim dem inn med lim på toalettpapir, dannes hjemmelagede granulater, bland med sand, tørkalk, spildt te …. Eksperiment!

To måter å plante gulrøtter i en hage – video