petunia grandiflora limboStorblomstret petunia grandiflora Limbo, er en dvergplantasje med god forgrening og rikelig blomstring i lang tid. God vekst viser på den solfylte og skjermede fra regn og vind, loamy og sandete, lune jord.

Petunia grandiflora er en uunnværlig innbygger i enhver blomsterhage eller balkong. Det vurderes, nesten den mest populære planten, designet for å dekorere blomsterbed. En slik blomst fortjente blomsten for sin behagelige aroma, forskjellige farger og former. Lyse kaskader med duftende blomster, som kan ses fra begynnelsen av sommeren og til den første frosten, kan forvandle til og med den mest primitive hagen.

Fra en enkel, men kraftig plante for 200 års avl, skapte forskere et overraskende vakkert utvalg av petunia grandiflora limbo. Vanligvis er det plantet på blomsterbed, brosjyrer og kantstoler. På bildet Petunia grandi kan ses selv i små potter, hvor de trives og vokser takket være utmerket godt utviklet rotsystem, som tillater dem å bli brukt som en hengende dekorasjon.

petuniaI teppebelagte plantasjer er de helt sammeneksistente med begonier, lobularia, koleus, cineraria og andre prydplanter. Kombinasjonen Grandiflora Petunia grandiflora med vervain, løvemunn, ringblomster gillyflower, celosia, ageratum og andre sommerblomster for å lage en hage av stor skjønnhet, som alle plantene er i samme høyde og en flott farge kombinasjon.

Veksten av dvergutvalget Petunia grandiflora limbo forekommer bare i diameter. Derfor er det ikke nødvendig å bruke ulike vekststimulerende midler. Et karakteristisk trekk ved petunia grandiflora, et bilde som du kan se på denne siden, er et sterkt forgrening busk, besatt med enorme blomster med en diameter på 12 centimeter. Den maksimale høyden i blomsterkrukken er ca. 15 cm, og på åpne blomstersenger når den 25 centimeter. Fordelene ved en hybridblanding inkluderer også tidlig og lang blomstring i sammenligning med andre storblomstrede serier.

Voksende petunias grandiflora

Dyrk en petunia bedre på en frøplante måte Ved hjelp av denne metoden er det mulig å få en voksen plante mye tidligere og plante den på en blomsterbed. Voksende petunier grandiflora er i stor grad avhengig av kvalitetsfrø, så det er bedre å kjøpe fra en pålitelig produsent.

Frøene kan plantes i tilberedt jord fra februar til slutten av mars. For såing er små beholdere opptil 7 cm høye med hull på bunnen egnet. Også særlig oppmerksomhet til jordforberedelse, da petunier har sine preferanser i jordens sammensetning. Jordblandingen skal være løs, porøs og ha en nøytral reaksjon.

Blomsterhandlere anbefales å velge følgende sammensetning:

  • Humus (1 time);
  • Soddy land (1 time);
  • Torv (1 time);
  • Sanden er grovkornet (0,5 h).

For desinfeksjon anbefales blandingen å helles med en varm oppløsning av kaliumpermanganat.

petuniaI de fremstilte malte frø blandet med elvesand, våkne opp jevnt over hele området sprayet med en vekstfaktor og dekke med glass eller film for å lage et mikroklima. Inntil skuddene i bakken opprettholdes god fuktighet ved å sprøyte den eller helles vann i pannen.

Ca 5-7 dager vises de første skuddene. Fra nå av bør vanning reduseres. Under denne perioden bør substratet være litt fuktet, men ikke vått. Dekningen kan gradvis skiftes til siden og etter 3-4 dager for å fjerne helt.

Etter at de første virkelige bladene dukket opp på plantene, må de dives. Videre plantede planter blir vannet med flytende gjødsel hver 10-15 dager.

For å dyrke petunia grandiflora, er det svært viktig å organisere ytterligere belysning, siden det er svært krevende for lys. For å gjøre dette kan du bruke spesielle phytolamps, LED-lamper eller lysrør. Det eneste kravet som er presentert for dem, er ikke å øke temperaturen og skape sterk fuktighet rundt anlegget.

Når røttene dukker opp på bunnen av potten, er plantene klar til planting i det åpne bakken.

Ta vare på petunier

petuniaNår du velger et plantested for petuniaplanter, er det nødvendig å ta hensyn til svakhetene. Med sterk eksponering for regn kan det bli alvorlig skadet, rottet eller helt opphørt blomstring. Derfor er det bedre å slå blomstene på varme og skjulte steder fra vinden og regnet på lammete og sandede, lune jord.

Pleie for petunier har ingen spesiell vanskelighet, men med langvarig tørt vær krever blomsten ytterligere vanning. Også fra gjødselen vil avhenge av overflod av blomstrende bush. En uke etter tilpasning av frøplanter til nye forhold og før slutten av august, blir en kompleks gjødsel hver 2. uke påført planten.

Når du bryr deg om petunier, bør du ikke glemme, i tide for å fjerne tørkeblader og blomstrende blomster. Dette vil forbedre dekorativiteten av planting.

Funksjoner av Petunia Pet Care