voksende reddiker i det åpne bakkenDen vegetative perioden med reddik har kort varighet, derfor er det favoritten til mange sommerboere. Og når planting reddiker i det åpne bakken om våren er et kontroversielt problem, fordi hver region har individuelle klimatiske egenskaper.

Regioner som er gunstige for å dyrke en grønnsak

radisehøst i åpen bakkeRadis er en upretensiøs plante som kan modnes i ulike regioner og på alle jordområder. Men overholdelse av temperaturregimet og den nødvendige omsorgen vil gjøre det mulig å samle en rik høst av deilige rotkulturer.

Høy kaldmodstand gjør at kulturen kan vokse om natten temperaturer ned til -5 ° C, mens dagtemperaturen må være minst 9 C ° av varme. Bare under slike forhold vil spiring være dårlig og kvaliteten på grønnsakene lav.

I forstedene begynner landingsradd i det åpne bakken i midten av april – tidlig i mai, når solen begynner å varme jorden. Den optimale temperaturen for å dyrke en grønnsak er + 20 ° C, men ved 15 ° C blir også røkelse vokst, bare skudd vil dukke opp litt senere. At prosessen med spirer går raskere, sengen er dekket med en film eller kulturen er plantet i et drivhus. Og i de sørlige områdene begynner beskjæringen i slutten av mars, da en reddik ble plantet i jorden, for eksempel i Rostov-regionen, ble det etablert gunstig vær og trusselen om frost passerte.

Ikke vent på at termometeret stiger over 20 grader. Dette vil ikke bare forbedre de kvantitative og kvalitative indikatorene for kultur, men omvendt redusere dem. Den varme solen styrker veksten av toppen, men ikke rotkulturer.

Regler for planting i det åpne bakken

påvirkning av plantedybde frø av reddikEtter at du har bestemt deg for å plante radise i ditt område, må du nøye vurdere valg av frø:

 1. Kjøp bare varer i spesialforretninger.
 2. Se nøye på produksjonsdatoen og gi preferanse til flere friske prøver.
 3. Velg et utvalg som passer dine forhold til vedlikehold og plantingstid.

Jordforberedelse er en av de viktigste stadiene av planting reddik om våren i det åpne bakken.

reddik på en seng i det åpne feltetPå et forhåndsvalgt område, som er godt opplyst av solens stråler og beskyttet mot sterk vind, er det nødvendig å grave bakken til en dybde på 25-35 cm. For en reddik, er en løs jord med en nøytral PH egnet. Hvis du ikke er sikker på at jorda oppfyller disse kravene, kan du bruke “bestefar” -metoden og kontrollere jordens surhet.

For dette trenger du:

 • Hell 5 – 7 ark med solstråler glass varmt vann;
 • å insistere 8-10 minutter og belastning;
 • sett litt jord i vanntanken med det avsatte landingsstedet;
 • vent til væsken er flekket.

Rød eller lys burgunderfarge vil bety at jorden er sur, hvis blå, da er jorda nøytral. En grønn skygge indikerer at jorden har en gjennomsnittlig surhet.

Etter diagnose, hvis det er en liten sump, er det nødvendig å introdusere en liten kalk i jorda.

Det er bedre å plante radise på stedet der grønnsaker som tomater, agurker og poteter vokste i fjor, eller på tomten der tomater er planlagt å bli dyrket.

I den lune og utarmede jorden er det nødvendig å lage mineralgjødsel med hensyn til såingsområdet.

å helle hull før sådd frøNår forberedelsen av setet er ferdig, må du gjøre et spor på sengen på sporet i en avstand på 10-15 cm fra hverandre. Du kan så frø direkte fra emballasjepakken, og hvis du vil bli sterk og stor frukt, trenger frøene å behandles før.

Før planting reddiker i det åpne bakken, legg frøene i en myk klut fuktet med varmt vann i 24 timer. Før såing, senk dem i varmt vann i 15 minutter, noe som vil unngå skade på rot. Erfarne gartner før planting bearbeider reddik med en 1% løsning av jod i flere minutter og smuldrer i smuldret kritt, slik at frøene kan ses på mørk jord og du kan styre avstanden mellom dem.

Frø av radise er lagt ut i en fuktig fur 1 cm dyp med et intervall på 10 cm, slik at hver rotbeskjære har nok plass til utvikling.

Hvis plantet på en rask måte, så når planten er piqued, kan nærliggende spirer bli skadet og ikke utvikle seg videre.

så radikaler i det åpne bakkenVåren planting av reddik i det åpne bakken slutter med sprinkling av frø med jord, og på toppen med en liten mengde aske.

Ta vare på grønnsakskultur

Radish skuddPlantering og omsorg for en reddik i det åpne bakken har ikke komplekse nyanser, men krever implementering av visse regler som bidrar til å vokse saftige og store grønnsaker. Dette inkluderer:

 • vanning;
 • løsne;
 • befruktning med mineralblandinger;
 • bioklipp;
 • luking.

gjødsel for reddikRadis er en fuktighetsløs plante, så størrelsen og smaken av roten vil avhenge av mengden vanning. Hvis fuktigheten er lav, så blir ristet bittert og hardt.

Utfør røkelse vannet bare fra vannet, slik at en sterk strøm av slange ikke ødelegger de vokste stenglene og ikke vasker rotlattene.

For å holde fuktighet bedre på sengen, bruk mulch til det øverste laget av jorda med humus, vanlig papir eller spesiell film for høstavlinger.

reddikpleieI intervaller mellom vanning, bør du forsiktig løsne jorda rundt planten, slik at hoveddelen ikke roter, og jorda er fylt med oksygen. Ugress av hagen med reddik er nødvendig regelmessig, fordi ugresset kan bremse spireutviklingen og ta nødvendige sporstoffer fra jorda.

Det er bedre å bruke mineralgjødsel til hagesengen når røken plantes på våren i det åpne bakken. Men for å akselerere veksten og utviklingen av rotkulturer bruker urea og mullein, som avles i henhold til 1 ts til henholdsvis 200 ml vann. Denne løsningen behandles med styrket skudd. Hvis du bruker kombinert topp dressing, så gi preferanse til kaliumgjødsel.

 Ikke bruk frisk gjødsel!

Når røk er plantet på det åpne bakken under filmen, blir algoritmen til plantepleie bevaret, bare plikten legges til hver dag for å åpne og lukke filmen til gode værforhold er etablert.

Radish planting i det åpne bakken – video