Beet, samlet for lagringRødbete er en ganske kaldt resistent kultur. I høst vokser planten til sin siste masse, for tidlig høsting fører til mangel. Derfor er det viktig å riktig bestemme når du skal grave opp beetsene.

Når skal man lagre rødbeter for lagring

Root Beet RootDet er så sent som mulig. Dette vil forkorte lagringstiden, øke utbyttet: kulturen bruker helt kjølig, men for veksten av ganske varme høstdager.

Utseende av vekst på bladene, deres guling og vanning – et signal om utbruddet av rengjøringstid.

Men vær ikke sen. Rot er merkbart utragende over bakken, så det er berørt av frost. Frosne rødbeter vil ikke bli lagret! En annen minus: Hvis du venter på høstregn, vil rødbeten bli mettet med fuktighet. Samtidig er sikkerheten verre, og høstingsprosessen er vanskelig, og jorden stikker til røttene, og arbeider ubehagelig. Vanligvis ren i september, før høsting gulrøtter (som i bakken helt, så frosten er mindre redd).

Hvis røttene er modne ujevnt, og været er ustabilt, kan du gjøre det. Når vi fjerner beets fra hagen, er små planter igjen i bakken. Hvis du får litt flaks med været, vil de kunne vokse godt, så vil vi fjerne. Hvis ikke, vel, la det være, det er ikke mye bruk for disse haler.

Organisering av rengjøring

Tidlig høsting - garanterer bevaringVanligvis kan bordbiter enkelt trekkes ut fra toppen. Hvis jorden er tung og en del av rotkulturen stikker stubbende ut i bakken, graver vi. Det er mer praktisk – på forhånd, lettere med pitchforks, enn med en spade. Da tar vi det ut, vi kutter det litt og legger det på det frigjorte stedet med små stosiks, røtter i en retning.

Beskjær toppene. Så kort som mulig, men av frykt for å skade toppen av roten. Kniven skal være godt skarp, og så fort bli sliten.

Rødbeten skal kuttes riktigSamtidig renser vi jorden hvis den sitter fast. Gychku, egnet for bruk i husdyrfoder, kaster vi i dynger separat fra bakken og tørre blader. Det er praktisk på dette stadiet å sortere rotkulturene, bare kaste dem i to dynger.

Skadet av sykdommer eller skadedyr, samt rotkulturer skadet under høsting, vil ikke bli lagret i lang tid! Dessuten vil sikkerheten til resten av høsten bli redusert! Liten – mister mer i masse under lagring: tørr. Slike rotgrønnsaker, når høsting av beter for lagring, legges separat, for bruk i første omgang.

Vi la i hauger et tynt lag for tørking. En dag eller to tørket holdes bedre. Noen ganger må du gå på banen for en stund. Eller det er en mistanke om at dette kan skje, for eksempel usikkert i en nabo med en bil som lovte å høste. Da må vi dekke toppene av de beskårte toppen! Det vil frelse deg fra frost (og plutselig?), Og potensielle tyver vil ikke være så sint. Det er ingenting å forføre ærlige mennesker …

Hvordan og hvor å lagre rødbeter til vinteren

Resirkulere. Beholder, borscht tanking, surkål og saltbete.

I kjøleskapet. I polyetylen, i grønnsakskammeret. Det gir bare mening for en liten mengde.

I spesialforretninger – varehus, kjellere, kjellere. Byggingen av noen lagringsanlegg er kostbar. Men bare i dem er det praktisk å kontrollere vintering av grønnsaker. Og enkel tilgang til de dyrkede produktene:

  • På stativer, i hyller, rom. Praktisk for tilgang, gir deg mulighet til å velge og endre forholdene for ulike produktgrupper, umiddelbart merkbare sykdommer, det er lett å begrense fokuset på skade fra sunne planter. Området er uproduktivt: Et dårlig forhold mellom volumet under grønnsakene og den totale størrelsen på lagringen.Beet storage in bin
  • I containere – bokser, beholdere, poser og lignende. Mindre er traumatisert, noe som forbedrer sikkerheten, er praktisk for tilgang og bruk, kontroll over lagring. Kostnader for besparelser på grunn av ekstra kostnader for emballasje er dyre, noe av volumet er ikke opptatt av selve produktet.Beet lagring i bokser
  • I bulk. Den enkleste måten, området brukes så mye som mulig. Det er vanskelig å kontrollere sikkerhet, behandling og isolasjon ved utbrudd. Og det er problematisk å merke seg det opprinnelige fokuset på nederlag.Beet lagret i bulk
  • I grøfter og burts. Tillater deg å gjøre uten kostnadene ved oppretting og vedlikehold i arbeidstilstanden for alvorlig lagring. Ubemerket tilgang, hvis du trenger å ta del av produksjonen: På grunn av en gjeng med en billet, er tåren ødelagt? Vanskelig å kontrollere når du sparer. Et utmerket valg om nødvendig for å spare et stort volum rotegrønt i lang tid og samtidig motvilje mot å bruke penger på bygging av kapitalbygninger.

Beets er lagt i perler eller grøfterHvis vi bestemmer oss for å legge en kagat, er det veldig praktisk å lagre beets hjemme, og vi tar hensyn til følgende faktorer når du velger et sted:

  • På en skråning eller et flatt territorium er det ønskelig å grøft sporet fra wicking.
  • Vekk fra gårdsbygningene og halmen av strå – musen.
  • Velkommen beskyttelse mot vind – vegger av bygninger, et gjerde, trær.
  • Ikke i lavlandet (i vårens zatekhet) og ikke på grunn av høy grunnvannstilfelle.
  • På et sted som er praktisk for transporttilgang og ikke forstyrrer vårens foredling, hvis lagringsperioden er forsinket.

Umiddelbart etter at bokmerket er dekket. Vanligvis brukes halm som det mest tilgjengelige materialet. Men belegget med tørre blader eller spåner er akseptabelt, selv har et lite pluss. I halm, ofte, når det tørkes, forblir uberørte korn som tiltrekker mus. Vi legger tre bokser for ventilasjon og temperaturkontroll, i dem senker vi termometeret på en streng.

Fra ovenfra sovner vi med et lite lag av jord, bare for å hindre at vinden blåser, regnvann strømmer ned. Med utbruddet av kaldt vær, øker vi jordlaget som dekker raketten. I frost av boksen stopper vi med halm. Ved enhver lagringsmetode forsøker vi å opprettholde lavest mulig, men positiv temperatur. Ideelt – fra 0 til +1 ˚є.

Bjørner av hvileperioden har praktisk talt ikke, når den oppvarmes til +7 – +8 ˚C, begynner å spire, selv i begynnelsen av vinteren.

Funksjoner for høsting og lagring av fôrbete

FôrbetehøstingDet er verdsatt for høyt utbytte. Nesten alt som er skrevet over lagring gjelder for rødbeter. Det eneste som vokser det, inneholder vanligvis husdyr. Så det er en mening av toppene, egnet til fôring, som de minste rotfroe, matet direkte eller brukt til ensilasje. Tørre blader kompost.

Funksjoner for høsting og lagring av sukkerroer

Lagring av sukkerroerUtbyttet er litt lavere enn det av sternen. Som matvareprodukt … for våre bestemødre ble sukkerroer en delikatesse, men siden den gang har mye endret seg. Så dyrkes kulturen oftere i store gårder for sukkerforedling, og i gårdene blir de sjelden vokst. Hvis noen er nysgjerrige, her er noe informasjon.

Sahara i det fra 14% (dette er grunnfiguren), maksimum mulig ved roten – 20-22%. Sukkerrøret er 17-22%, men det vokser til 5-6 m og gir mye vekt per hektar. Videre bør reed etter kutting raskt komme inn i planten: Når en gang er kuttet, begynner sukkerinnholdet umiddelbart å falle. Det er generelt antatt at reiet må komme til anlegget på cutoff dagen. I Karibia er slaveri ikke lenger der, men arbeidskraft er billig, og manuell arbeid er derfor mye brukt. Og biler kan ikke kutte den nedre, den søteste delen av planten.

Høstarbeidene startes før sukkerroer går inn i full modenhet. Målet er å starte og bruke fabrikkene mer fullstendig. Samtidig blir ikke en del av høsten av gården samlet, men dette kompenseres av økte innkjøpspriser på dette tidspunktet. Sukkerinnholdet i beten, hvis det oppbevares dårlig, faller raskt. På godt, til og med ideelt – langsommere, men det samme reduseres. Derfor er rengjøring og transport kombinert, prøv å strekke rengjøringstiden, lever roten til plantene uten lagring, “fra hjulene”. De holdes i byrder, samlet senere, før veldig frostene, for å strekke arbeidet til fabrikkene, noe som er økonomisk fordelaktig. Selv om noe av sukkeret går tapt under lagring.

Magnold eller bladbete

Løvverk av chard brukes til matlagingDistribuert i Middelhavet og en lite kjent kultur i vårt land. Vakker, det er blad og blomstrende varianter. Verdifullt, unntatt lastebilbønder, blomsterbutikker – for høy dekorative. Gir veldig tidlig produksjon, før mottak av andre greener. De lagrer kort tid i kjøleskapet, men det er lettere å bryte av petioles så mye som nødvendig: hele tiden blir nye. Utbytte – opptil 1 kilo per plante.

Siden antikken var synonymet med sult “granetreet”. Rødbete er fra familien av lobed, de er slektninger. Unge blader av noen beter, ikke bare løvrike, passer for salat, de kan bli deilig tilberedt. Men det er ikke avhengig av planten, men på kokkens ferdighet.

Beet innsamling og lagring – video