kornplantingstidBare å vite om når du skal plante mais i denne eller den klimatiske sonen, kan du få en god høst av denne verdifulle delikatessen. Dyrking av denne kulturen er ikke vanskelig. Spesiell oppmerksomhet det ikke krever og allerede i andre halvdel av sommersesongen vil glede sin deilige frukter.

Egenskaper av utsikten

kornavlingerGitt at fødestedet til mais – Sør-Amerika, er den normale utviklingen av planten bare mulig hvis det er nok varme og lys. Avhengig av klimatiske forhold, varierer plantetiden for kulturen betydelig i forskjellige regioner. I begynnelsen av vegetasjonsperioden, i nesten to måneder, bruker anlegget ikke noen naturressurser. Som et resultat er veksten svært langsom, og spørsmålet oppstår ved å endre timing av såing.

Jordens temperatur bør være minst 10 ° C. I gjennomsnitt varer den vegetative perioden fra øyeblikk av fremveksten til full modning av cobs fra 70 til 120 dager. I lys av dette er det nødvendig å riktig beregne tidspunktet for å så mais til frøplanter. I dag tilbys ulike hybrider som har en kort vegetativ periode og er motstandsdyktige mot forkjølelse. De er gode for å vokse i de nordlige regionene i Russland.

Voksende frøplanter

voksende frøplanterÅ få en avling noen få uker tidligere enn vanlig er svært viktig for områdene hvor våren kommer sent, og sommeren er veldig kort. Såingsmetoden for planting tillater fruktene å modnes før starten av kaldt vær. Han har spesiell popularitet i Sibir, Uraler, Fjernøsten.

mais i torvpotterLokale innbyggere i de nordlige områdene vet godt når de plantet mais til frøplanter, så frø en måned før transplantasjon av frøplanter i det åpne bakken. Dyrking utføres som følger:

  1. Gitt at anlegget foretrekker luftgjennomtrengelig, løs jord, blir substratet fremstilt fra blandet i like deler av grøft og kompost. Ved å bruke en standard torvblanding for grønnsaker, vil det være nødvendig å gjødsle to ganger under vekstprosessen.
  2. Fungicidbehandlede frø blir først germinert på vått gass eller filtrert papir.
  3. Etter at de proklyutsya, plantet i de tilberedte torvpotter med et substrat på 3 frø per til en dybde på 3 cm fra toppen, de dekker med en film, fjerner den først etter fremveksten.
  4. Når skuddene dannes fra 3 til 4 av disse bladene, legges plantene på et solfylt, varmt sted.

Related  Transplantasjon av flerårige blomster på blomsterbed av personlige tomter

Transplant frøplanter til et permanent sted

planting av frøplanterNår det etableres varmt vær, når nattfrostene stopper, transplanteres transplantasjonen inn i det åpne bakken.

Du kan ikke tolerere overgrodd mais i potter. Dette forsinker videreutviklingen og påvirker fremtidig høst negativt.

For å akselerere dannelsen av sekundære røtter, er dybden av planting litt større. Etter planting av frøplanter i bakken, er det nødvendig å mate det med mineral og organisk gjødsel. For dette formål er humus, kompost, egnet. Sammensetningen av mineralgjødsel må nødvendigvis omfatte kalium.

Det er nødvendig å unngå skade på røtter når du planter korn. Denne kulturen er svært følsom overfor den minste skade på rotsystemet. Derfor, for dyrking av frøplanter, er det best å bruke torvpotter som bare graver i jorden.

Landingsvilkår i åpen bakke

mais popper i åpen bakkeIkke rush med såing korn på din tomt. Hvis jordens temperatur er under 10 ° C, vil frøene ikke spire. Ved utbruddet av kalde snaps stopper unge planter med utvikling. Senere frost kan redusere utbyttet betydelig.

Kiselhybrider av mais har økt kaldt motstand. De kan bli sådd godt før andre arter.

Tiden når mais er plantet i åpen bakke, avhenger av værforholdene som er karakteristiske for den voksende regionen.

I Ukraina

mais sengI landet er det flere naturlige soner – steppe, skog-steppe og skog. Følgelig vil timingen for såing være annerledes. I steppesonen begynner plantingen av korn i midten av april, i skog-steppesonen – på slutten. Klimaet i skogsonen er mer alvorlig, derfor anbefales det å så plante i begynnelsen av mai. Tidspunktet, når du planter korn på våren i Ukraina, er betinget. Hvis jorda har oppvarmet godt (opptil 10 grader Celsius og over), kan du såke avlinger.

En stor mengde planterester på overflaten av jorda gjør det vanskelig å passere varmen. Nettstedet for kornplanting bør ryddes av rusk.

I midt sone og i Sør-Russland

Den optimale timingen, når du planter mais i det åpne bakken i forstedene, er midt i mai. På dette tidspunktet er nesten alle varme-elskede avlinger plantet. Mange sommerboere planter hybrider som er motstandsdyktige mot kulde, allerede i begynnelsen av måneden, men samtidig er det nødvendig å gi midlertidig ly fra filmen. I den sørlige delen av landet produseres avlinger når den gjennomsnittlige dagstemperaturen blir over 5 ° C. Vanligvis faller denne perioden på slutten av april – begynnelsen av mai. Det er mest pålitelig å plante mais når lufttemperaturen blir konstant varm, og jorden varmes opp til 10-12 ° C.

Related  I kampen mot plomme vil skadedyrene hjelpe med bilder med beskrivelser

I Sibir og Uraler

Selv om den amerikanske gjesten er ganske upretensiøs, når det vokser i nordområdene, tar det mye arbeid for å få en god høst. Landing mais på det åpne bakken i disse delene er ekstremt sjeldne. Det er vanlig å dyrke frøplanter, som plantes i det åpne bakken i midten av juni.

Hvis du overholder reglene for planting og holder seg til de angitte datoene, kan du i en hvilken som helst region vokse en god høst av mais.

Video om planting av mais i landet