Høsting gulrøtter i landetSøt og velsmakende, saftig og sprø – alt dette hun elsket av mange gulrøtter. Såing gulrøtter er ikke det enkleste, men det kan tiltrekke seg en gartner og gi ham den fantastiske frukten av sitt arbeid.

Jordforberedelse

JordforberedelseNesten alle varianter av gulrøtter er like i deres agrotekniske krav. Jord for gulrøtter er nødvendig løs, type sandaktig leam eller loam. Hvis jorda på stedet er tungt, vokser rhizomes veldig dårlig i dybden, og røttene kan vise seg å være svært korte og stygge. I leirejord kan ikke frø utvikle seg og dø.

Jordfruktbarhet er en annen viktig faktor. Matte jorda med næringsstoffer som trengs for et år før såing. For å gjøre dette, er det ønskelig å grave området på høsten og samtidig lage organiske gjødsel. På våren er det nok bare å høste bakken og nivå det med raker.

Hvis gjødsel ikke er innført i høst, bør dette gjøres ved planting. Den mest egnede for disse formål er humus, som må legges i mengder på opptil 4 kg pr 1 kvm. Du kan legge til en liten mengde fosfor og kalium gjødsel. Hvis jorda er for surt, er det overflødig å legge til kalk, ask eller malt benmel, så vel som eggeskall.

Såingstid

Såing gulrøtterHvis gartneren stiller spørsmålet om når man skal plante gulrøtter i Leningrad-regionen, kan det beste svaret bare være været. Gjennomsnittstemperaturen på gaten skal nå 8 grader. Forresten betraktes gulrøtter som kaldherdede planter, og derfor kan det utholde en 4-graders kald, men det er redd for nattfrost. I Leningrad-regionen skjer denne perioden vanligvis i midten av april. Senere planting har sine ulemper, hvorav den viktigste er nedgangen i mengden fuktighet i jorda. I tillegg vil tidlig planting redde planter fra skade av parasitter, primært gulrot fluer, som er veldig glad i å spise frø.

Frøpreparasjon

FrøpreparasjonDet er veldig viktig å lære å forberede gulrotfrø til planting. I intet tilfelle kan det ikke helles uforberedte frø direkte på hagen, fordi denne måten nesten helt krysser ut alle horticulturistens innsats. Så, frøene må være gjennomvåt i vann ved romtemperatur i omtrent tre dager. Gulrotfrøene seg selv er ganske små, men etter noen dager i vannet svulmer de og blir klar til planting i det åpne bakken. Etter dette bør frøene tørkes litt i flere timer.

Hvordan plante gulrot frø riktig

Planting gulrøtterSå er nettstedet allerede fullt forberedt. Det er nødvendig å lage spor på den. Dybden på sporet avhenger av jordtype og vær under sådd. I tørt vær er tilstrekkelig dybde 3-4 cm på lett jord, men under regnforhold og til og med på tung jord skal sporene være mindre dype, og derfor er det 1,5-2 cm nok til normal spiring av frø. Avstanden mellom sporene skal være fra 15 til 20 cm.

Frø av gulrøtter er dekket i disse sporene tett og tett. Nå må sporene være lukket og litt komprimert. Umiddelbart etter planting er det nødvendig å vanne hele sengen med stående vann. Du kan dekke sengene med noe dekkmateriale, og så vil de første skuddene ikke vises om to uker, men litt tidligere.

Tynning. vilkår

Tynn og vanning gulrøtterKanskje dette er hovedkravet for riktig dyrking av gulrøtter. Tynne gulrøtter trengs to ganger i sesongen.

  1. Den første tynningen gjøres når tre eller fire blader vises i gulrot. Vi trenger å fjerne de svakeste plantene, og avstanden mellom de resterende 3 cm av gangene må nødvendigvis løsnes slik at plantens rotsystem kan utvikles i alle retninger.
  2. Den andre tynningen skal gjøres etter to uker. Nå skal avstanden mellom plantene være fra 4 til 6 cm. Ikke vær redd for å rive ut gulrotplantene, ellers vil høsten bli liten, stygg og svak.

Planter gulrøtter med bånd

Gulrot planting på tapeErfarne gartnere vet hvordan å vokse gulrøtter i landet uten mye trøbbel. I dette tilfellet bruker de spesielle spolebånd som er kjøpt i butikkene. Frø av gulrøtter er allerede klistret på båndet etter en viss avstand. Under påvirkning av fuktighet vil båndet helt oppløses i jorda, og gulrotfrø vil vokse i normal tetthet. I dette tilfellet vil tynningen av gulrøtter ikke være nødvendig.

Ekstra omsorg

Riktig vanningGulrøtter skal vannes regelmessig, men ikke for ofte. For et par uker før høsten er planlagt, bør vanning helt stoppes. Flere ganger i løpet av sesongen, er det også nødvendig å vokse gulrøtter. Denne prosedyren fremmer skyggingen av røttene og unngår dermed solbrenthet. Gulrottilskudd er bare tillatt i form av svake løsninger av mineralgjødsel. Forresten er smaken og tettheten av rotgrønsaker i stor grad avhengig av nærværet av kalium, men nitrogengjødsel bør ikke bli tatt stor interesse. Den siste topp dressingen skal være i midten av juli.

Video “Steg-for-trinns instruksjoner for planting gulrøtter”