Eggplanter i hagesengenEggplanter nyte økende oppmerksomhet gartnere, men å vokse på deres nettsted deilige sunne grønnsaker til nylig, ikke alle kunne. Ikke bare det fra hele familien av nattelivsauplanter anses å være termofile selv, deres dyrking har noen subtiliteter.

Imidlertid fortvinner ikke, selv etter å ha opplevd bitterhet av fiasko. Fremveksten av de tidlige hardføre varianter og kunnskap om kultur og preferanser voksende aubergine vil ikke være vanskelig, selv i områder der det tidligere gartnere ikke kunne tenke seg et slikt anlegg i hagen.

Hva er nøkkelen til suksess i å dyrke auberginer?

For å få en god høst, er det nødvendig å observere dyrking av agrotechnicsI arachnology av aubergine, mye til felles med metodene for å dyrke tomater og paprika, men eggplantet er ekstremt krevende for varme, tilstrekkelig vanning og lys. For å få en god høst, kan du ikke gjøre uten forhåndsvalg av solcelleplott:

 • Hvis anlegget opplever et underskudd av belysning, påvirker dette ikke bare avkastningen, men også trivsel og veksthastighet av busker og frukt.
 • Et lignende resultat bør forventes med mangel på fuktighet.
 • Når temperaturen senkes, nekter mange varianter generelt å danne eggstokken og til og med kaste bort allerede eksisterende frukt og knopper.

For en behagelig frukting trenger eggplantet en temperatur på 25-28 ° C, mens det i et varmere vær med tilstrekkelig fuktighet føles denne kulturen bedre enn beslektede arter.

Spurt om hvorfor eggplanter blir gule, bør gartnere ta hensyn til jordens kvalitet og fruktbarhet, spesielt følsom for produksjon av kalium og fosfor.

Overholdelse av beskjæringen sikrer god høstNår du vokser eggplanter, er det ekstremt viktig å huske reglene for veksling og for å forhindre planting av denne avlingen etter poteter, tomater eller paprika. For å unngå utvikling av eggplantssykdommer forårsaket av vanlige patogener og skadedyr, er det ikke nødvendig å arrangere aubergine senger ved siden av plantingsrelaterte avlinger.

Forberedelse for såing

Ripe AubergineSom uttrykket vegetasjon aubergine er fra 85 til 140 dager, og de klimatiske forholdene i de fleste regioner kan ikke ta bøndene som lange og varme somre, da denne typen søtvier er det tilrådelig å vokse gjennom frøplanter.

Under såing, lag en løs, velbevarende jord fra:

 • 2 deler humus;
 • 1 del av lav torv;
 • 1/2 del av alderen savsmuld eller sand.

Det er fra dette stadiet at forebygging av eggplantssykdommer begynner, og grunnlaget for avlingen legges.

Kategorisk er det umulig å bruke denne frøplanten for planting:

 • Ferske organiske stoffer som kan skade det unge rotsystemet;
 • Frisk sagflis, øker nivået av surhet og introduserer i bakken harpiksholdige stoffer, de er nødvendigvis motstandsdyktige ved å mørke eller spylles flere ganger med kokende vann;
 • ubehandlet kaliumpermanganat hagejord og humus, der patogener og larver av skadedyr kan bevares.

For å anrike jord næringssubstanser, som er beregnet for dyrking av aubergine, til 10 kg fremstilte jord blanding eller en klar bakken gjøre solanaceous avlinger 100-150 gram tre aske, dolomitt mel, normal surhet og komplekse gjødningsstoffer.

Den mest direkte innflytelse på fremtidig avling har et valg av frømateriale.

Frø for frøplanterDerfor desinfiseres de sorterte frøene i 30 minutter i en 1 prosent løsning av kaliumpermanganat, noe som bidrar til å kvitte de fremtidige plantene av sykdomsfremkallende sykdommer, infeksjoner og insekter.

Da blir frøene gjennomvåt i 4-5 timer ved å bruke en løsning av borsyre, tilberedte vekstregulatorer, gjødsel eller treaskeinfusjon. Denne teknikken vil akselerere spiring og gi bakterier ekstra styrke.

Frø av aubergine og voksende frøplanter

Eggplantene kommer utHvis de tørre frøene, sådd til en dybde på 1,5-2 cm, vokser kun etter 8-10 garn, så er det allerede forkjølt frø plukket i 4-5 dager. Dette resultatet kan oppnås ved å plassere frøene i et fuktig miljø ved 25 ° C i 4-5 dager. Såing utføres i fuktig jord, og deretter skal neste frøplante, til de første skuddene til aubergine vises, forbli under filmen ved en temperatur på 20-25 ° C.

For at plantene skal vokse i rotsystemet, vokser eggplantene de neste 5-6 dagene på et kjølig sted. Den optimale temperaturen i dette tilfellet er 18 ° C.

Med en temperaturbakgrunn under 13 ° C blir eggplantene gule, visere, øker risikoen for å utvikle et svart ben. Den samme effekten er opprettet av utkast.

For frøplanter som dannes i en ganske mørk tid på året, er det nødvendig å utstyre bakgrunnsbelysningen, som gir en lys dag som varer 12-14 timer. Dette vil akselerere veksten av frøplanter, vil ikke tillate det å strekke seg og legge grunnlaget for tidlig blomstring. Når ekte blader vises på planter, er det på tide å velge dem. Aubergine må passere med en jordklump for å beskytte et relativt ømt rotssystem av spirer.

For første gang blir plantene vannet et par dager etter sådd, ved bruk av varmt vann til 25-30 ° C. Ytterligere planter krever også behagelig varmt vann, hvilke skudd får hver 2-3 dager, og da, etter hvert som de vokser, etter fem dager.

Og for frøplanter, og for voksne aubergineplanter, er det viktig at bladene ikke blir våte når de blir vannet. Overdreven fuktig jord truer fremveksten av eggplantssykdommer og til og med døden av planting.

Utmerket utvikling av frøplanterI tillegg til fuktighet og lys, bør plantene få regelmessig gjødsling. Den første, som bruker mineralsk gjødsel, utføres etter 8-15 dager, avhengig av tilstanden til plantene. I fremtiden kan eggplantet befruktes med en regelmessighet på to uker, som støtter plantene med kalium og fosforblandinger.

7-10 dager før transplantering med en konstant aubergine sted i et drivhus eller i åpent terreng frøplantene bråkjøles for å vende de som plantene til temperatursvingninger, naturlig lys og luft bevegelse.

Egenskaper av landbruketeknologi i voksende auberginer

Plante aubergine i det åpne bakkenMed hensyn til reglene for voksende eggplanter før planting i bakken har en høyde på ca 20 cm og har et kraftig rotsystem, solid stamme og opptil 8 ekte blader.

For å sikre at planter ikke opplever alvorlig ubehag etter transplantasjon, forbereder de løs næringsjord fra høst, noe som er nyttig for dekontaminering etter tidligere avlinger.

For desinfeksjon, bruk 1-2 spiseskjeer kopparsulfat per bøtte med vann. Videre er bakken grått.

 • På våren går tungt jord igjen under graving og gjør i tillegg sand eller sagflis, og lett sandaktig, lammende jord løsner bare.
 • På meter av området legges sengene opp til 0,75 bøtter med kvalitative pereprevshey-organiske stoffer, dolomittmel, opptil 5 kg lavtliggende torv. Mengden tilsetningsstoffer kan variere avhengig av type jord på stedet. Om nødvendig kan du bruke komplekse ferdige blandingsblandinger.

Eggplanter er plantet i hull 10-15 cm dyp, når jorden varmes opp til 15 ° C. Ettersom voksne planter tilstrekkelig voluminøs mellom brønnene er best å la avstanden til 60 cm. En til jord er ikke tapt fuktighet, etter transplantasjonen jord mulching, og plantene ikke-vevet dekkmateriale som vil forhindre bakterier fra temperatursvingninger og den brennende solen. Hvis du ikke gjør det, auberginer slå gule og lang akklimatisere og bli et mål for skadedyr og sykdommer.

Pleie av planterAubergine som våt, til en dybde på 20 cm, jord, men er negativ for vanning med kaldt vann, og derfor frøplanter, busker og voksne frukt trenger fuktighet ved en temperatur ikke under 20 ° C. For å spare fuktighet vil det hjelpe en grunne, nøyaktig løsning, utført etter vanning.

Hvis eggplantet vokser i et drivhus eller et drivhus, bør det ikke tillates overdreven fuktighet, noe som fører til råtta, andre auberginesykdommer og utseende av bladlus. I tillegg, under slike forhold, mister pollen sine egenskaper, og venter på en god høst er ikke verdt det. For å rette opp situasjonen, vil god ventilasjon hjelpe. Det sparer også når temperaturen stiger over 35-45 ° C, når det er guling av eggplanter, tapet av blomster og den resulterende eggstokken.

I vegetasjonsperioden blir eggplanter fôret fra 3 til 5 ganger, og styres av plantens behov og tilstand.

Hvis det legges mer oppmerksomhet til komplekse mineralgjødsel og etterfylling av mikronæringsstoffer, før begynnelsen av fruiting blir det først og fremst gitt fosfor- og nitrogenblandinger. Dessuten kan organisk materiale i store mengder påvirke utbyttet negativt, etter hvert som planten vokser, men blomstrende aktivitet reduseres. I dette tilfellet blir kaliumgjødsel introdusert, provoserende eggplanter for å danne knopper og eggstokker.

Foliar topp dressing vil hjelpe utviklingen av planterUnder langvarig, fuktig kjøleperioder, er det nyttig å utføre bladetopp dressing, som støtter eggplantet med mikroelementer.

Suksessen med å vokse auberginer avhenger ikke bare av vanning og gjødsling, men også på kompetent dannelse av busker. Noen ganger forårsaker anleggets overdreven tetthet mer skade på avlingen enn mangel på fuktighet.

Fjerning av overflødig løv og skudd uten eggstokkene tillater:

 • direkte ernæring til fruktene;
 • øke belysningen av den indre delen av bushen;
 • unngå utvikling av eggplant sykdommer og bosette seg på planter av skadedyrskolonier.

Aubergine sykdommer

En ung busk utvikler segI følge reglene for voksende auberginer er det mulig å redusere risikoen for fremveksten av farlige sykdommer for kulturen betydelig. Og enda, selv med riktig vanning, kan befruktning planting planter ikke oppnå riktig avkastning.

Alvorlig skade på eggplantene forårsaker sykdommer i en viral, sopp- og smittsom natur, hvis topp faller på regnfulle, kule perioder.

Aubergine påvirket av bakteriell forfallSort spotting er bakteriell og begynner å infisere planter med høy luftfuktighet mot bakgrunnen av høye daglige temperaturer. Det er en sykdom i form av mørke flekker som ligger langs bladene, langs kantene, på stengene og stikkene. Etter hvert som eggplantssykdommen utvikler seg, påvirkes fruktene som er dekket av voksende mørkblanke flekker.

I de sørlige områdene i landet kan lastebilbønder møte en viral mosaikk som manifesterer seg i en endring i farge og form av løvverk. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, vises alternerende mørke og lysgrønne områder på bladplaten, mer merkbare på de apikale delene av skuddene. Som et resultat blir eggplantplanter gult, bladene deformeres sterkt, blomstringen og antall eggstokkene reduseres.

Berørt plantesykdomMed viral intern nekrose, som også utvikler seg med økt luftfuktighet, forekommer områdene av døde vev av brun farge på auberginefrukten, noe som reduserer utbyttet kraftig. Som et forebyggende tiltak og for å utelukke utviklingen av eggplantssykdommer, brukes følgende metoder:

 • Samling av frø kun fra friske friske frukter;
 • desinfeksjon og frøutvalg;
 • desinfeksjon av jord på anlegget av planter og jord i såketanker;
 • overholdelse av avlinger
 • utvalg av sunne frøplanter;
 • ødeleggelse av planterester i senger;
 • overholdelse av normer for landbruketeknologi.

For behandling av berørte planter, iagttagelse av forholdsregler, bruk kjemiske og biologiske kontrollpreparater, utfør bladetopp dressing, som øker motstanden til eggplant, og desinfiserer også det brukte utstyret.

Sykdommer av eggplanter i tilfelle spiseforstyrrelser

Løvverket av aubergine blir gult på grunn av ubalansen av næringsstofferHvorfor blir eggplanter gule, nekter å bære frukt og tilsynelatende dør uten tilsynelatende grunn? Noen ganger lider planter alvorlig av ubalanse i jordens mineralsammensetning, en overflod eller mangel på essensielle næringsstoffer.

Kväve har en direkte effekt på veksten av busken, og mangelen på dette elementet påvirker bladene og skuddene på størrelse og utseende. De blir små, bleke. Frukt deformeres, utvikler ikke riktig og faller av. Overflødig mengde nitrogen fremkaller aktiv vekst av grønn masse og inhibering av fruktdannelse, dessuten kan elementet akkumulere i form av nitrater som er farlige for mennesker.

I jordens mangel på kaliumFallende blader og oppkjøpet av en lilla nyanse er mulig med mangel på fosfor i jorda, en av de tre grunnleggende elementene av ernæring. Men mangel på kalium er spesielt akutt eggplantreaktjon i perioden med aktiv fruiting. Dette uttrykkes i det faktum at eggplanten blir gul, bladets kanter tørker opp, og frukten er dekket av flekker. Et spesielt behov for elementet er testet av planter dyrket på sur jord etter kalkning, og også i tørre perioder.

Merkbar gulning av blader og innsynkning kan ses av mangel på jordsmonnet magnesium og mangan, i sistnevnte tilfelle, ligner en mosaikk av bildet blader, men aubergine regenerere svært raskt etter at et mikronæringsstoff.

Negativ i utviklingen av planter påvirker mangel på kalsium og bor i jorda. Og i slike tilfeller ser eggplanter seg undertrykt og krever akutte tiltak i form av jord- eller bladerforbindinger.

Video: Aubergine-voksende egenskaper