grønnsaker på vinduskarmenVitaminer trengs av menneskekroppen om vinteren og om sommeren. Videre ønsker alle å være sikre på at greenene som vi kjøper i markedet, er trygge og riktig vokst. Men ingen kan gi oss en slik garanti, men vi har mer tvil, for selv aromaen av dill og persille fra markedet om vinteren er ikke den typen vi er vant til.

Det viktigste er at det er en vei ut – dette er en minikjøkkenhage på vinduskarmen som hjelper til med å fylle mangel på vitaminer for hele familien. Videre vil vakkert designet grønne potter eller skuffer bli et pryd på at det vil gi mye oksygen, forfriskende luften.

Grønne avlinger for en minikjøkkenhage på vinduskarmen

For å få alt med en mini hage på vinduskarmen, må du velge riktig avlinger, det vil si de som ikke krever mye lys, er upretensiøse til temperaturen. Slike planter inkluderer grønne kulturer.

potte grønnsaker

For eksempel:

 • løk – Den grønne løk i mini-hagen går godt i vekst, mens den kan plantes som frø fra staude løk og spire pærer;
 • karse – utmerker seg ved rask spiring, det er mulig å vokse på et vindu som går nordover, den første avlingen kan fjernes etter to uker;
 • spinat også et godt alternativ for salat. Denne kulturen trenger mye lys og en behagelig lav temperatur (for ikke å gå inn i skytteren). Før planting må frøene være gjennomvåt på forhånd;
 • blad salat krever mer oppmerksomhet, det trenger mye lys og kjølig, samt tidlig vanning, men det vokser raskt og det skjer mye;
 • dill Det er nødvendig å vokse i en boks som skal stå på et kjølig sted, spiring ikke tidligere enn to uker;
 • persillefrø krever pre-soaking for en dag før planting, persille kan dyrkes på en loggia, hun elsker kulde.

I tillegg til de nevnte plantene kan du vokse mynte, selleri, løvrik sennep, basilikum og andre grønnsaker, velg det du liker i salat og krydder.

Et par tips for en god høst i miniguinen på vinduskarmen

 1. Temperaturen skal ikke være mer enn 20 grader i rommet, hvor du organiserte hagen på vinduskarmen, grønnene liker ikke varmen.
 2. Grønne avlinger må vokse i et fuktig mikroklima, så de må sprayes ofte.
 3. Hvis du arrangerer en mini-hotehus, sparer planter fra det frostige vinduet, øker du ofte filmen for ventilasjon, slik at stengene ikke råtner.
 4. Gjødsel er bedre å bruke flytende, og lage en kompositt jord – bakken er halv kompostert eller ferdig jord for voksende greener.
 5. Kjøp lysrør, i tilfelle mangel på belysning, spesielt om vinteren, kompenserer de for sollys.

Kommentarer fra de som bygget en mini kjøkkenhage på vinduskarmen, sier at dette kan og bør gjøres. Tør og du vil lykkes

Video om grønnsakshagen på vinduskarmen