lav på et frukttrærI en forlatt hage kan du se lavene på frukttrær, måtene for å kontrollere dem er tilgjengelige for alle gartnere. Men det er bedre å ikke kjempe, men ikke å tillate utseende av en sammenslutning av sopp og alger på trebarken. Om en sopp eller alger lever på bark av et tre, ikke parasitere. Men luftutvekslingsprosessene i cortexen blir brutt, insekter skadedyr kan finne ly i bølgepappene. I et stadig fuktig miljø vil sporer av soppsykdommer spire. Utseendet på lavene på treet signaliserer en svekkelse av immunitet og at hagen ligger i et økologisk rent område.

Typer av lager

lavarterLichens vokser alltid i grupper, men den første på nordsiden, på barken av treet, virker fuktige flekker med grønne mikroskopiske alger. Svampen er befolket av alger, beskytter den mot sollys, nærer med salter, og den deles av syntetiserte sukkerarter. Trærbarken er substratet som den parallelle verden utvikler seg, men treet strammer fra de vedhengende neoplasmer.

Lichens i verden er det mer enn 25 tusen arter. Alle av dem er delt inn i grupper:

  • avskum eller kortikale, fest på et fast gjenstand, stein eller tre;
  • blad, flammer henger ned og viltvoksende i bredden;
  • bushy – tynne blader som en voksende busk, det spiller ingen rolle, opp eller ned på platene.

På frukttrær er det lav, navnene og bildene er under:lav og deres navn

Lichens kryper langs stammen med flerfargete flekker, griper til nye områder, og frukten av treet er redusert, planten har et undertrykt utseende.

Tegn som indikerer tidlig forekomst av lav og forebyggende tiltak

Hvis frukthagen er mørk og fuktig, bør du se etter spor av alger fra nordsiden på barken av trær. For å forhindre utseendet av lav på frukttrær, er den første måten å kjempe, tynning. Kutt trenger lavavkastende grener og for å sikre at kronen blåses, oppstod det ikke våte områder på barken.

Det er nødvendig å finne årsaken til at treet ikke bekjemper lodgerne:

  1. Den første grunnen til eple og pære er bløting av røttene, når grunnvannet er mer enn en og en halv meter fra overflaten.
  2. En annen årsak kan være sprekker i cortexen, hvor juice strømmer og skaper fuktighet.
  3. Rikelig og hyppig vanning av hagen kan føre til et lignende resultat.

Innrømme forekomsten av lavene bør ikke være, fordi i deres omgivelser bosette patogener som fôrer på treets saft og ødelegger det.

Hvordan håndtere lavmer

kontroll av lav på frukttrærÅ velge måter å bekjempe ved forekomst av lav på et frukttår er mulig, etter å ha analysert en situasjon og en grad av en lesjon. Lichen kan ikke feste, hvis de corticale cellene vokser, er i bevegelse. Bare hvis veksten har bremset eller stoppet, vokser laven raskt.

Det legges merke til, på trær med lavene, aldri svart kreft bosetter seg – forferdelig sykdom av frukttrær.

Hvis vekstene ses i begynnelsen av utviklingen, kan de fjernes mekanisk – skrapes fra grenen på underlaget og brennes. Men skraperen må være av tre eller plast, for ikke å skade barken. Kampen mot lav på frukttrær starter fra under, fra nær-sirkelen. Etter å ha frigjort barken fra treet fra romvesenene, er det nødvendig å utføre behandlingen av stammen med en løsning av jernsulfat. Etter å ha gjort en hvitvask av frukttrær.

Å bli kvitt lav på frukttrær, som du kan se, er lett hvis hagen ikke kjører. Beskjæring av fortykkede grener, forebyggende sprøyting med kobbersulfat, hvitvaskebukser er de beste beskyttelsesforanstaltninger. Men hvis koffertene og grenene blir en skremmende teppe, dør døet.alvorlig skade på treet ved lavene

For ikke å skape et fokus for fare for hele hagen, må treet fjernes. På samme tid bygg opp oppbyggingene forsiktig og brenne dem.

Hvis treet fortsatt kan bli lagret, er det mulig å forberede et mordisk middel, som ingen skadedyr kan stå på.

Løsningen er farlig for mennesker, så det er nødvendig å bruke verneutstyr under tilberedning og ved behandling av hagen.

Ta 0,5 liter kokende vann, 600 g deig slaktkalk og på sakte brann under omrøring for å tynne massen. Tøm inn i løsningen gradvis 400 g svovelpulver, tilsett ytterligere 1,5 liter vann og kok i 15 minutter, lukk lokket. Avkodning av rød farge skal avkjøles til 37 C. Hell innholdet i en glassbeholder med lokket.

For å behandle laven på frukttrær, ta 100 ml konsentrere, fortynn 5 liter vann og dryss trærne, ikke glem din egen sikkerhet. I en konsentrert løsning legger du til motorolje på toppen av filmen for å forhindre oksidasjon.behandling av frukttrær mot lav

Oppmerksom og rettidig omsorg for frukttrær er garantien for helsenes velvære. Det er svært viktig å velge et sted med lavt grunnvann og ikke fortykke plantingen. Tidlig forebygging av sykdommer, vil bruken av anbefalte rettsmidler bidra til å opprettholde helsen til kjæledyr.

Video om kontroll av lav på frukttrær