Aromatisk melon BukharaMelon Chogar eller Bukharka, som brukes til å kalle den søte frukten til innbyggerne i den tidligere Sovjetunionen, refererer til middelalasisk modning av Chandalak eller handalak.

Dette er en fruktbar tidlig melon med avrundet eller litt flatt frukt. I planter rangert i Chogare sortit, en grønn eller lys gul peeling dekket med et nettverk av sprekker karakteristisk for kulturen. Massen er tykk, med en smeltende, saftig konsistens. Vegetasjonsperioden er 70-80 dager. Med riktig vann- og temperaturfuktighetsregimet har melon i kort tid tid til å samle mye sukker, men frukten overstyrer raskt og kan ikke transporteres.

Sort melon Bukhara 944

Sort melon Bukharka 944 i salgVariety Bukharka 944 eller Chogare ble utledet av personalet på den sentralasiatiske forsøksstasjonen VIR. De upretensiøse avlingplanter tolererer perfekt å vokse på saltvann, de har immunitet mot pulverformig mugg, og deres frukter når en vekt på 4-7 kg. Melonhuden er litt rynket, lysegult, utsmykket med sparsomme flekker av brun eller oransje fargetone.

På et kutt viser melonen en tykk hvitmasse med et sukkerinnhold på opptil 13,5%. Melonen av denne sorten har en gjenkjennelig duft som ligner på en pære.

På grunn av bark blir ripples av modne meloner fra melon fjernet av umodne. Samlingen går til flere mottakelser, og graden av beredskap bestemmer:

  • på utseendet av en melon smak;
  • ved tørking av pisken;
  • på fargen på meloner;
  • ved utdanning på overflaten av maskemønsteret.

Under Sovjettiden ble Bukharkas variasjon distribuert i tradisjonell for å dyrke kalebassavlinger av den usbekiske SSR og den kasakhiske SSR. I dag er melonmeloner i disse landene okkupert med andre varianter. I Usbekistan er det gitt preferanser til melonavlinger, hvis frukter er i stand til å bevare deres utseende i lang tid og transportere transport over lange avstander.

Den første på de støyende sårene vises merket ChogareIfølge disse indeksene står meloner av Chogare sortotypen ikke i konkurranse med store søte frukter av goulady eller andre arter. Men de er fortsatt elsket av lokalbefolkningen og er de første som vises i lyse støyende markeder.

Funksjoner av landbruket teknologi

Upretensiøsiteten og tidlig modenhet av Bukharka-sorten tillater det å vokse det ikke bare i de sørlige regionene, men også i middelstripen i Russland. I dette tilfellet kan du dra nytte av opplevelsen av usbekiske melonkulturer ved bruk av meloner de agrotekniske teknikkene som er karakteristiske for dyrking av vannmeloner. Men på grunn av den mer krevende melonen til jordens fruktbarhet, er frøene innebygd i fuktig jord etter påføring av gjødsel.

I Central Asia og Asia Minor plantes tidlige meloner allerede i april, når jordtemperaturen når 12-13 ° C. På våren er risikoen for frostfrysing i dette området minimal, og i Midt-Russland må meloner ha ly, i hvert fall til midten av juni. Jo mer tett jorda, desto mindre skal dybden av sådd være. I gjennomsnitt, på usbekiske meloner, blir frøene nedsenket i jorda for 4 til 6 cm, noe som gir planter en sammenhengende spiring og rask dannelse av et kraftig rotsystem.

Video om fordelene med melon